$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

עליות שערים בוול סטריט בנעילה: מניות הבנקים זינקו על רקע הצו לביטול חוק דוד-פרנק

טראמפ חתם על צו המבטל את הרגולציה הכבדה על המגזר הפיננסי בארה"ב. דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, S&P 500 טיפס 0.7%. מניות הבנקים חגגו: גולדמן זאקס זינק ב-4.6%, וולס פארגו עלה ב-2.7%, סיטיגרופ התחזק ב-3.1%. מייסי'ס זינקה ב-6.5% על רקע רכישה אפשרית על ידי בעלת Saks. מוקדם יותר פורסם דו"ח התעסוקה שהצביע על תוספת של 227 אלף משרות למשק האמריקאי בינואר, אך גם על היחלשות קצב עליית השכר בארה"ב

שירות כלכליסט 23:0103.02.17

ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

 

23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו הלילה בעליות שערים חדות, זאת על רקע דו"ח התעסוקה החיובי לחודש ינואר שפורסם מוקדם יותר היום וביטול חוק פרנק דוד - מהלך שיגרום להקלה ברגולציה המוטלת על ענקיות הפיננסיים. לאחר ביטול החוק ננעל דאו ג'ונס בזינוק של 0.9% ועלה שוב מעל רמה של 20,000 נקודות. S&P 500 עלה ב-0.7%, ונאסד"ק ננעל בעלייה של 0.5%. מניות הפיננסים חגגו: מניית גולדמן זאקס עלתה ב-4.6%, וולס פארגו טיפס ב-2.7%, וסיטיגרופ התחזק ב-3.1%. מניית רשת בתי הכלבו מייסי'ס זינקה ב-6.5%, על רקע השתלטות אפשרית של בעלת Saks שעליה דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" מוקדם יותר היום. בסיכום השבוע עלו נאסד"ק ו-S&P 500 ב-0.1%, דאו ג'ונס ירד ב-0.1%.

 

22:00 - טראמפ עומד בהבטחותיו ולא עוצר: לפני זמן קצר חתם נשיא ארה"ב החדש על צו לביטול חלקים ניכרים מחוק פרנק דוד שנחקק על ידי אובמה והידק את הפיקוח על ענקיות הפיננסים בארה"ב לאחר משבר הסאבפריים. במקביל דחה טראמפ את כניסתו לתוקף של חוק המחייב יועצים פנסיוניים לפעול בכל עת למען האינטרס הטוב ביותר של לקוחותיהם.  

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: אי פי איי

 

20:00 - על פי נתוני Baker Hughes, מספר אסדות הקידוח הפעילות בארה"ב עלה השבוע ב-17 ל-729 בסך הכל. מתוך נתון זה, מספר אסדות קידוח הנפט (לא כולל גז טבעי) עלה השבוע ב-17 ל-583.

 

19:30 - בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות שערים נאות: מדד פוטסי הבריטי רשם שיא של שבועיים ועלה ב-0.7% - זאת בעקבות זינוק של סקטור הפיננסים על רקע ביטולו הצפוי של חוק "פרנק דוד" שהכביד את הרגולציה על המגזר הפיננסי. מניית ברקליס זינקה ב-3.4%, הרויאל בנק אוף סקוטלנד עלה ב-2.7% ומניית לוידס הוסיפה לערכה 1.5%. הקאק הצרפתי עלה גם הוא ב-0.7%, ואילו מדד הדאקס הגרמני הוסיף לערכו 0.2%. בורסת מילאנו רשמה זינוק של 1.1%.

 

17:10 - הפעילות הכלכלית בענף השירותים צמחה בחודש ינואר זו הפעם ה-85 ברציפות. מדד מנהלי הרכש, המודד את פעילות זו, ספג ירידה קלה ביותר בינואר ועמד על רמה של 56.5 נקודות, זאת לעומת רמה של 56.6 נקודות בחודש דצמבר. הנתון שנרשם בינואר הינו מתחת לצפי. סקר שערכה סוכנות רויטרס בקרב כלכלנים צפה כי המדד יעמוד על 57 נקודות בינואר. בתוך כך, נתון ההזמנות ממפעלים קפץ ב-1.3% בדצמבר, כך דיווחה מחלקת המסחר של ארה"ב. נתון זה הינו מעל תחזית הכלכלנים של אתר "מארקטווש" שצפתה עלייה של 0.5% בלבד. עם זאת, בסך הכל ירדו ההזמנות ממפעלים ב-2016 ב-1.4% לעומת 2015.

 

16:30 - המדדים המובילים פתחו את המסחר בעליות לאחר דו"ח התעסוקה המפתיע לטובה, שלפיו מספר המשרות החדשות שנוצרו בינואר עמד על 227 אלף - הרבה מעל הצפי. דאו ג'ונס עלה ב-0.6% ועלה שוב מעל רמת 20,000 הנקודות, S&P 500 טיפס 0.4% ונאסד"ק פתח עם עלייה של 0.3%. מניות הפיננסים פתחו חזק את המסחר: גולדמן זאקס מזנקת ב-2.7%, ג'יי פי מורגןעולה ב-1.9%, בנק אוף אמריקה עולה ב-1.5% וסיטיגרופ עולה ב-1.6%. הזינוק במניות הבנקים נעוץ ככל הנראה בביטולו הצפוי של חוק "דוד פרנק" - שהידק את הרגולציה על המגזר הפיננסי בארה"ב - בצו נשיאותי הערב. 

מטה גולדמן זאקס בניו יורק מטה גולדמן זאקס בניו יורק צילום: בלומברג

 

16:20 - "הבנק המרכזי של ארה"ב צריך להעלות את הריבית, אבל צריך לעשות זאת בקצב איטי", כך אמר לפני זמן קצר נשיא הפד בשיקגו צ'רלס אוונס. לדברי אוונס, "אני מאמין שהמדיניות הנכונה היא מחייבת קצב איטי של נורמליזציה כדי לאפשר ל'כלכלה האמיתית' לצמוח". אוונס אמר כי הוא מעריך ששיעור האבטלה ימשיך לרדת ויגיע ל-4.25% עד סוף 2019 - מתחת לרמה הטבעית של אבטלה או שיעור הבלתי מועסקים שבו האינפלציה נותרת לדבריו יציבה - 4.7%.

 

15:45 - כלכלת ארה"ב ייצרה 227 אלף משרות חדשות בינואר, מה שמסמן את העלייה הגדולה ביותר במספר המשרות זה 4 חודשים. כלכלים שנסקרו בידי מרקטווץ' צפו לעלייה של 197 אלף משרות, מחוץ לענף החקלאות. שיעור האבטלה עלה מעט ל-4.8% כך על פי משרד העבודה האמריקאי היום. השכר הממוצע במשק האמריקאי טיפס ב-0.1% ל-26 דולר לשעה. השכר לפי שעה רשם עלייה של 2.5% מינואר 2015 לינואר 2016 - ירידה מה-2.8% שרשם בחודש הקודם. שבוע העבודה הממוצע נותר על 34.4 שעות לאחר תיקון קל של הנתונים מדצמבר.

 

15:20 - אפל תתחיל ככל הנראה לייצר את האייפון בהודו, בבנגלור במדינת קארנאטקה. על פי דיווח באזפיד מאתמול (ה'), שר טכנולוגיות המידע של המדינה ההודית צייץ על כך פעמיים שלשום. הציוצים שלו נמחקו מאז, אך בסך הכל אין מדובר בסוד כמוס.

 

14:30 - דריכות בשווקים הפיננסיים בעולם לקראת דו"ח התעסוקה הראשון בעידן נשיא ארה"ב החדש החדש דונלד טראמפ. בשעה 15:30 שעון ישראל יתפרסם הדוח, ולפי ההערכות המתפרסמות באתר מרקטווץ', למשק האמריקאי נוספו 197 אלף משרות בחודש ינואר. שיעור האבטלה צפוי להישאר על כנו, ברמה של 4.7%.

 

אירועים נוספים היום: בשעה 16:15 שעון ישראל ידבר צ'רלס אוונס, נשיא הפדרל ריזרב בשיקגו; בשעה 16:45 יתפרסם מדד מנהלי הרכש; בשעה 17:00 יתפרסם נתון ההזמנות ממפעלים; בשעה 20:00 בערב שעון ישראל יתפרסם נתון מספר קידוחי הנפט הפעילים של פירמת בייקר יוז.

 

13:50 - צפי לעליות שערים בפתיחת המסחר בוול סטריט, בין היתר על רקע שני צווים נשיאותיים נוספים שעליהם צפוי לחתום הנשיא דונלד טראמפ שעליהם מדווח הוול סטריט ג'ורנל.

 

צו אחד ימוסס חלק ניכר מהחקיקה הרגולטורית "דוד-פרנק" (Dodd-Frank) שאותה הוביל אובמה ב-2010, ונקבעה כתגובה למשבר הפיננסי. החוק החיל שינויים רגולטוריים פיננסיים בכמעט כל ההיבטים של תעשיית השירותים הפיננסיים. החוק נועד להחיל "רפורמה נרחבת במערכת הרגולטורית בתעשייה הפיננסית של ארה"ב", לדברי אובמה. החוק הביא לביטולן, למיזוגן או ליצירתן של רשויות רגולטוריות כדי להגביר את הפיקוח על מוסדות פיננסיים ולקדם שקיפות ושינויים נוספים. הוא החיל דרישות פיקוח נוקשות שנועדו להגן על כספם של הצרכנים, המשקיעים והעסקים בארה"ב.

 

לפי וול סטריט ג'ורנל, הממשלה החדשה מתכננת מהלך נשיאותי נוסף להיום, והפעם לשם צמצום הרגולציה מעוררת המחלוקת, שכונתה "חוק הנאמנות" שאמורה הייתה להיכנס לתוקפה באפריל, המחייבת את יועצי השקעות הפנסיה לפעול למען האינטרס הטוב ביותר של לקוחותיהם. כך על פי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל. כאשר נשאל אם חוק הנאמנות יבוטל, הניד כהן בראשו והשיב: "זהו חוק רע לצרכנים".

דונלד טראמפ בבית הלבן דונלד טראמפ בבית הלבן צילום: איי פי

 

12:55 - מהומה בכוורת הכלכלית של טראמפ. מנכ"ל אובר טרוויס קלניק הודיע כי הוא עוזב את הוועדה המייעצת לנשיא בענייני עסקים. העזיבה מגיעה על רקע ביקורת נוקבת שספגה חברת המוניות בימים האחרונים, אחרי שלא גינתה את הצו הנשיאותי שעליו חתם טראמפ המגביל כניסה של מהגרים משבע מדינות מוסלמיות. במקביל, חבר נוסף בכוורת הכלכלית, מייסד טסלה אלון מאסק, אמר כי הוא מתנגד לצו וכי ימליץ לנשיא לסגת ממנו, בפגישה שצפויה להיערך היום.

מה דעתך על מניית TESLA INC:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

12:30 -  שוק העבודה בארה"ב רשם האצה בינואר, עם עלייה צפויה בשכר הממוצע, כך לפי תחזיות של כלכלנים הנסקרו בסוכנות הידיעות רויטרס. התחזיות מסמנות התחלה חזקה לממשלתו של טראמפ המבקשת לחזק את הכלכלה ואת התעסוקה. לפי תוצאות הסקר, מספר המשרות הבלתי חקלאיות עלה כפי הנראה ב-175 אלף בחודש שעבר. כשאחת הסיבות הן מזג האוויר החם יחסית שהביא לעלייה בגיוס עובדים בענף הבנייה. זו תהיה עלייה לעומת 156 אלף המשרות שנוצרו בדצמבר

 

במהלך קמפיין הבחירות שלו התחייב הנשיא דונלד טראמפ כי הצמיחה בתוצר תעמוד על 4% בקצב שנתי , בעיקר על בסיס קיצוץ במסים, צמצום הרגולציה, הגדלת ההוצאה הציבורית על תשתיות ועל ניסוח מחדש של הסכמי סחר לטובת ארה"ב. על אף שפרטים ספציפיים לגבי מתווה המדיניות של טראמפ נותרים עמומים, הרי שנרשם זינוק באמון הצרכן והעסקים עם נצחונו של טראמפ בנובמבר.

 

מחפש עבודה (ארכיון) מחפש עבודה (ארכיון) צילום: שאטרסטוק

 

אולם, עם כלכלה שלה שיעור תעסוקה כמעט מלא, הכלכלנים סקפטיים לגבי ההתחייבות של טראמפ לצמיחה של 4% בשנה. צמיחת התמ"ג האמריקאי לא עברה את ה-2.6% מאז המיתון של 2008-2007. "הזמן יראה אם טראמפ יצליח לשמר את המגמה המנצחת הזו. זה לא יהיה קל להחזיר את משרות הייצור האבודות משנות ה-90' המאוחרות", כתב גריס רופקי, כלכלן ראשי בבנק MUFG בניו יורק.

 

עם חוק השכר המינימלי שכבר יושם בתריסר מדינות בינואר, השכר הממוצע לשעה צפוי לרשום עלייה של 0.3%, לאחר שעלה ב-0.4% בדצמבר. עם זאת, בהשוואה לאותה התקופה אשתקד, השכר צפוי לרשום ירידה של 2.8% לעומת 2.9% בדצמבר.

 

10:45 - עליות שערים נרשמות הבוקר (ו') בבורסות המובילות באירופה. בנקו פופולר הספרדי היושב במדריד מאבד 8% לאחר הפסדים שנתיים גדולים מהמצופה של 3.5 מיליארד יורו. המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת.

 

9:20 - המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, כשמרבית הבורסות יורדות, זאת לאחר פרסום נתוני מאקרו בסין, לפיהם הואט קצב צמיחת הייצור התעשייתיבמדינה. לפי הנתונים של מדד קלשין, קצב הצמיחה של הפעילות התעשייתית בסין ירד לקריאה של 51 נקודות בחודש ינואר, לעומת 51.9 נקודות בחודש דצמבר האחרון. אמנם מדובר בירידה, אך עדיין המדד נותר בטריטוריה החיובית של האצה זה החודש השביעי ברציפות. עם זאת, לפי הנתונים הרשמיים בסין הקריאה ירדה ל-51.3 נקודות בינואר, לעומת 51.4 נקודות בדצמבר.

 

בתוך כך, הבנק המרכזי של סין היושב בעיר הבירה בייג'ינג, הידק את המדיניות המוניטרית והעלה ב-0.1% את שיעורי הריבית שהוא גובה מבנקים מסחריים להלוואות של 7 ימים, 14 יום ו-28 יום. הריבית להלוואות של 7 ימים הועלתה לשיעור של 2.35%, לראשונה מאז אוקטובר 2015. המהלך הנוכחי של הבנק מגיע בעקבות החלטה דומה מלפני החג בן שבוע הימים של השנה החדשה הסינית, להעלות את עלויות ההלוואות להלוואות מיוחדות למבחר מצומצם של בנקים מסחריים. 

 

"אם העלאת הריביות על ההלוואות לטווח בינוני היו יריית הפתיחה, הרי שהמהלך היום הבהיר את תמונת המדיניות כעת", אמר ליו דונגליאנג, כלכלן בכיר ב"צ'יינה מרצ'נדייס בנק". בדבריו התייחס ליו להחלטה המפתיעה של הבנק המרכזי של סין להעלות את עלויות ההלוואות ל-22 מוסדות פיננסיים באמצעות כלי ההלוואות לטווח בינוני - הלוואות מיוחדות לטווחים הנעים בין שישה חודשים לשנה, שנועדו לשמש ככלי נזילות חדש ב-2014. "כבר אין אשליות בנוגע לכוונותיהן של הרשויות. אנו רואים מדיניות מוניטארית ניטרלית עד מעט הדוקה", אמר ליו למרקט ווטץ'.

 

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: אי פי איי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x