$
בורסת ת"א

נמדר שוב מנסה לגייס אג"ח, הפעם בריבית גבוהה יותר

חברת הנדל"ן המניב האמריקאית פרסמה אתמול תשקיף מדף לגיוס 300 מיליון שקל באג"ח. נמדר ייצוק לתוך החברה שתנפיק בישראל 35 קניונים ומרכזים מסחריים בשווי כולל של 557 מיליון דולר

דרור רייך 07:4415.11.16

נמקו ריאליטי של יזם הנדל"ן האמריקאי יגאל נמדר פרסמה אתמול תשקיף מדף לגיוס אג"ח. לחברה דירוג +A ממעלות לגיוס המתוכנן של עד 300 מיליון שקל.

באמצע יולי השנה נמדר היה אמור לנחות בתל אביב ולהתחיל ברוד שואו לקראת גיוס, אלא שזה נדחה. בשוק דיברו אז על היציאה הלא צפויה של בריטניה מהאיחוד האירופי ועל כך שהיזמים מעדיפים לחכות לימים בטוחים יותר. החברה הסבירה אז שהיא לא קיבלה את כל ההיתרים. כעת יש לנמקו כל האישורים הדרושים להנפקה ולפרסום התשקיף לקראתה.

 

ניו יורק ניו יורק צילום: portzamparc.com

 

נמקו מתמחה ברכישה ובאחזקה של מרכזים מסחריים וקניונים בארה"ב, ללא ייזום. הכסף שתגייס החברה בישראל מיועד לרכישה של נכסים חדשים ולעסקאות חדשות בארה"ב, ובין היתר לרכישת השותפים של נמדר בנכסים קיימים.

 

נמדר, קרוב משפחה רחוק של משפחת היהלומנים נמדר, ייצוק לתוך החברה שתנפיק בישראל 35 קניונים ומרכזים מסחריים בשווי כולל של 557 מיליון דולר.

הנכסים מצויים ב־14 מדינות בארה"ב, בהן ניו יורק, פנסילבניה, אוהיו, פלורידה, קולורדו ואוקלהומה. ניתוח השמאות של הנכסים הללו בוצע על ידי חברת הייעוץ הכלכלי האמריקאית CBRE, שנחשבת לאחת הגדולות בעולם בתחומה.

 

ההון העצמי של נמקו עומד על 328 מיליון דולר (214 מיליון דולר מיוחסים לבעלי המניות). נתון זה והיקף הנכסים ממצבים את נמקו כחברה בינונית מבין 17 חברות הנדל"ן הזרות שכבר הגיעו לישראל.

 

"במקור כיוונו לגייס את הכסף בישראל בריבית בגובה של 4%–6%", סיפר מקורב להנפקה, "אבל ככל הנראה הריבית תהיה קצת יותר גבוהה מ־6%".

החברה הובאה לישראל על ידי חברות החיתום פועלים אי.בי.אי ודיסקונט חיתום וכן על ידי צמד היועצים רפי ליפא וגל עמית, שאחראים למרבית ההנפקות של חברות הנדל"ן האמריקאיות בישראל.

 

נורה אדומה בדמות שיערוכים גבוהים

הנתון הבולט שעולה מהתשקיף שהגישה נמקו הוא התזרים השיורי (כסף נטו שנכנס לחברה מהשכרת הנכסים), שמסתכם בכ־27 מיליון דולר בשנה. במידה שלא יחול שינוי דרמטי, החברה תוכל להחזיר את כל החוב שתגייס בישראל בתוך שלוש שנים בלבד, מבלי צורך למחזר חובות.

 

גם העובדה שבנק דיסקונט ארה"ב הוא המלווה העיקרי של החברה ואחראי על 30% מהחוב הבכיר שלה עשוי לסייע לה מאוד בהנפקה.

 

מנגד, מה שעשוי להדליק נורה אדומה בקרב המשקיעים בתל אביב הוא היקף השיערוכים האדיר שביצעה החברה ב־2015. מתוך רווח נקי של 168 מיליון דולר שרשמה באותה שנה, 145 מיליון דולר נזקפו עבור שיערוכים שביצעה - 85% מהרווחים.

 

הסיבה להיקף השיערוכים הגבוה טמונה באופי הפעילות של נמדר בשוק הנדל"ן האמריקאי. נמדר רוכש את הנכסים בעיקר מבנקים אמריקאיים, שמנהלים את מצבת ההלוואות של הנכסים כדי למצוא נכסים בזול. נמדר, שפועל בתחום הנדל"ן בארה"ב כבר 16 שנה ומעסיק כ־400 עובדים, מתמחה ברכישות בהזדמנות: רוכש נכסים בזול מהבנקים, משביח אותם ומוכר חלק מהם — וכך מצליח לשערך אותם בשוויים גדולים יותר.

 

אחת העסקאות שביצע נמדר הוא רכישת קניון Regency Square שבפלורידה בפברואר 2014 תמורת 13 מיליון דולר בלבד. זאת כי השוכר הגדול שלו, רשת בתי קולנוע אמריקאית גדולה, עזב אותו. נמדר חידש את ההסכם עם רשת בתי הקולנוע ומכר חלק קטן מהקניון ב־26.2 מיליון דולר — כפליים מהמחיר ששילם על כל הקניון. היום הנכס מוערך בספרים בשווי של 32 מיליון דולר.

 

בין דיני ארה"ב לדיני איי הבתולה

דיני חדלות פירעון של נמקו יחולו על פי דיני איי הבתולה הבריטיים, והליכי מימוש הנכסים יתבצעו בהתאם לדיני ארה"ב. "אם הדברים ילכו כמתוכנן, הגיוס יתבצע בתחילת חודש דצמבר", ציין הגורם המקורב להנפקה. "אין ספק שעבור כל מי שפועל בשוק הקמעונאי, הקושי הגדול ביותר הוא הקניות באינטרנט, שתופסות נתח שהולך וגדל ומפעיל לחץ על החנויות המסורתיות", הוסיף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x