$
שווקי חו"ל

שובו של הביטקוין? המטבע הווירטואלי זינק ב-40% תוך 3 חודשים

הביטקוין נסחר כעת ברמות של מעל 720 דולר - הרבה מעל המחירים בהם נסחר ערב פריצת הענק לבורסת ביטפינקס בתחילת אוגוסט. ההסברים לזינוק נעים בין פעילות מוגברת של סוחרים סיניים, דרך התחממות ביחסים עם הכלכלה השמרנית ועד ספקולציות על פתרונות להגדלת מחזורי העסקאות

גיל קליאן 12:2201.11.16

אחרי מהלך עליות מרשים בשבועות האחרונים - הביטקוין כיסה את כל הצניחה שרשם עם הפריצה לבורסת ביטפינקס (Bitfinex), וממשיך לעלות. זאת, תוך 3 חודשים בלבד.

 

בסוף יולי נסחר הביטקוין ברמות של כ-650 דולר. יום לפני שנודע על הפריצה נסחר המטבע הווירטואלי תמורת 654 דולר. כאשר נודע על הפריצה צנח המטבע בחדות והגיע למחיר של 515 דולר ב-2 באוגוסט. היום כבר נסחר הביטקוין במחירים של מעל 720 דולר - זינוק של 40% מאז הקריסה של תחילת אוגוסט.

 

למרות העליות, הביטקוין עדיין רחוק מהרמות שרשם באמצע חודש יוני - אז נסחר תמורת כ-760 דולר - וכן רחוק מרמות השיא שרשם המטבע הווירטואלי בסוף 2013, אז נסחר תמורת יותר מ-1,000 דולר.

ביטקוין ביטקוין צילום: בלומברג

 

הפריצה לביטפינקס היתה אחת הגדולות בהיסטוריה הקצרה של המטבע הווירטואלי - שמנסה לחולל מהפכה כלכלית באמצעות מטבע ללא מדינה, ללא בנק מרכזי, המנוהל בצורה אוטומטית וקיים רק במרחב הווירטואלי. האקרים שפרצו למחשבי החברה גנבו כמעט 120 אלף מטבעות ביטקוין, בשווי של כ-65 מיליון דולר.

 

הפריצה הזכירה את הפריצה לזירת המסחר שהיתה בשעתו החשובה ביותר בפעילות הביטקוין - Mt Gox. פגם בתוכנת המסחר של Mt Gox אפשר להאקרים לגנוב ממנה במשך שנים כ־774 אלף מטבעות, המקבילים ל־350 מיליון דולר ולכ־6% מכלל המסחר שלה - מה שהוביל בסופו של דבר לקריסתה של החברה. במקרה של ביטפינקס - הבורסה התאוששה והיא ממשיכה לפעול.

 

ישנן מספר תיאוריות לגבי הכוחות שמניעים המשך עליות במטבע. אחת הפופולריות מניחה מעורבות גוברת של סוחרים סיניים במטבע - שמשתמשים בו כדי לעקוף את מגבלות המט"ח של סין וכן לבטח את עצמם בפני ירידות אפשריות ביואן. הסבר זה נתמך בהיקף עסקאות גדול בסין, באמצעות בורסות שפועלות במדינה. עם זאת, אותן בורסות טוענות כי המסחר בהן הוא בעיקר של ספקולנטים (מצד שני, קשה להאמין כי בורסה סינית תצהיר רשמית כי היא משמשת פלטפורמה להברחת נכסים מחוץ למדינה).

 

הסבר אחר יכול להיות "התחממות" ביחסים בין ביטקוין לעולם ההשקעות השמרני. בעבודת מחקר של נידהאם שפורסמה לאחרונה נטען כי התנודתיות במפורסמת של ביטקוין - שהרתיעה משקיעים רבים - אינה גדולה היום מהתנודתיות בנפט, כאשר היקף המסחר בו משתווה כבר למניה בינונית-גדולה בוול סטריט.

 

ההסבר המסקרן מכולם קשור לפוליטיקות הפנימיות והמחלוקות בין הגופים השונים הפועלים בזירת הביטקוין - לגבי הפתרון הטכנולוגי הרצוי כדי לייצר יכולת מסחר גדולה יותר במטבע הווירטואלי. לפי הסבר זה, הביטקוין עולה משום שמחלוקות אלו עומדות בפני פתרון. פתרון מוצלח של בעיית נפח העסקאות יכול "להעלות ליגה" את הביטקוין ואת טכנולוגיה שעומדת מאחוריו.

 

חוף בבייג'ינג. הסינים אחראים לזינוק? חוף בבייג'ינג. הסינים אחראים לזינוק? צילום: אי פי איי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x