$
בורסת ת"א

נחשף בכלכליסט

XIO - היא קרן ההשקעות שמנהלת מגעים לרכישת מיטב דש

XIO היא קרן פרייבט אקוויטי גלובלית להשקעות המנהלת הון של כ-5 מיליארד דולר. אשתקד רכשה ב-2 מיליארד שקל את לומניס, חברת המכשור הרפואי הישראלית

גולן חזני 11:1218.08.16
קרן ההשקעות XIO שרכשה את השליטה בלומניס, היא הקרן שמנהלת מגעים לרכישת בית ההשקעות מיטב דש, כך נודע ל"כלכליסט".

 

הבוקר חשף "כלכליסט" כי בעלי השדליטה במיטב דש מנהלים מו"מ למכירתה. XIO רכשה לפני שנה ורבע את לומניס חברת המכשור הרפואי הישראלית תמורת כ-2 מיליארד שקל.

 

 

קרן XIO שהמטה שלה בלונדון, היא קרן פרייבט אקוויטי גלובלית להשקעות אלטרנטיביות המנהלת הון של כ-5 מיליארד דולר המיועד לעסקאות גלובליות. הקבוצה פועלת בבריטניה, גרמניה, שוויץ, ישראל, ארה"ב, הונג קונג וסין ומעסיקה צוות בינלאומי של 60 אנשי מקצוע, יוצאי הקרנות הגדולות. האסטרטגיה של קבוצת XIO היא להוביל חברות למיצוי הזדמנויות בשווקים צומחים, בעיקר באסיה.

 

הקרן נוסדה על ידי ארבעה שותפים: המנכ"ל ג'וזף פצ'יני (לשעבר בלקרוק, ג'יי פי מורגן, ביין קפיטל), קרסטן גייר (לשעבר מפרמירה ומקינזי), את'ן לי (לשעבר אולימפוס קפיטל) ומרפי קיאו (לשעבר מ-CICC).  

אבנר סטפק, מבעלי בית ההשקעות מיטב דש אבנר סטפק, מבעלי בית ההשקעות מיטב דש צילום: רמי זרנגר

 

צבי סטפק, יו"ר מיטב דש צבי סטפק, יו"ר מיטב דש צילום: אריאל שרוסטר

 

מיטב דש מנוהל כיום על ידי אילן רביב שביצע שורה של רכישות בצמיחה אגרסיבית, ולצורך כך נוקט כבר שנים במדיניות אגרסיבית של מיזוגים ורכישות. באפריל 2015 רכש בית ההשקעות נתח מחברת eLoan, שהנה פלטפורמה אינטרנטית למימון המונים בשיטת Peer2Peer (עמית לעמית), ובאוגוסט אשתקד נכנס להחזקה בפנינסולה הבורסאית שבה הגדיל את חלקו לאחרונה ל־51%. פנינסולה עוסקת במתן אשראי לעסקים קטנים ובינוניים. בנוסף, נרכשה גם י.ק.ב סוכנות ביטוח, שבראשות בנצי קפלן ואבי יעקובוביץ'. מיטב־דש מיזגה לאחרונה את פעילות הגמל שלה עם איילון פנסיה וגמל במהלך

האסטרטגי החשוב ביותר שלה בשנים האחרונות, כשאיילון תחזיק 20% מהפעילות המשותפת.

 

השחיקה בהכנסות מדמי הניהול בקופות הגמל הביאה לשחיקה בשווי של חברות הביטוח ובתי ההשקעות הגדולים, ובהם גם מיטב דש, כך שנראה כי רק מחיר אטרקטיבי במיוחד יביא את בעלי השליטה למכור את אחזקותיהם, מאחר שלפחות מבחינת ברקת מדובר בהשקעה שלא בהכרח הצדיקה את עצמה. ברבעון הראשון של 2016 ירד הרווח הנקי של החברה ב־11% לעומת הרבעון המקביל, ל־25 מיליון שקל, זאת בעקבות ירידה של 4% בהכנסות. התחום הרווחי בחברה הינו תעודות הסל תכלית.

 

הרווח לפני מס מתחום הגמל, ההשתלמות והפנסיה של בית ההשקעות עמד על 14 מיליון שקל לעומת רווח של כ־18 מיליון שקל ברבעון המקביל – קיטון של כ־%22. תחום קרנות הנאמנות והתיקים המנוהלים הניב רווח רבעוני של כ־18 מיליון שקל, ירידה של כ־%22 ביחס לרבעון המקביל, והרווח בתחום תעודות הסל עלה ב־25% לעומת הרבעון המקביל, לכ־15 מיליון שקל. חבר הבורסה והברוקראז' הניב רווח לפני מס של כ־3 מיליון שקל, לעומת רווח של כ־4 מיליון ברבעון המקביל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x