$
שווקי חו"ל

טים קוק: "עד ששיעור המס יהיה הוגן - אפל לא תעביר כסף לארה"ב"

מנכ"ל אפל אמר בראיון לוושינגטון פוסט כי ארה"ב צריכה להפחית את שיעור מס החברות העומד עתה על 35%. "מדיניות החברה אינה קשורה לפטריוטיות - המצב הוא לא שככל שאתה משלם יותר אתה יותר פטריוט"

מיקי גרינפלד 09:2815.08.16

אפלאינה מתכוונת לשנות את דרכה בכל הקשור ל'התחמקות' ממס בארה"ב – לפחות כל עוד מס החברות בארה"ב לא ירד מרמתו הנוכחית, העומדת על 35%. כך מבהיר מנכ"ל החברה, טים קוק, בראיון נרחב לוושינגטון פוסט.  

באחת ההתייחסויות הנדירות שלו לנושא מגיב קוק לביקורת בארה"ב על החלטתה של אפל לשמור את מרבית המזומן שלה בארצות זרות, במטרה שלא לשלם את המס הנדרש על פי החוק האמריקאי. שיעור מס החברות האמריקאי הוא מהגבוה במדינות ה-OECD, ובארה"ב מתנהל ויכוח ממושך בשאלת הצורך להוריד את רמתו. קוק אמר בראיון כי המזומן של אפל יישאר במקומו אלא אם כן החקיקה האמריקאית תציג "שיעור מס הוגן" לחברות המקומיות.

 

אשר לביקורת מבית בעניין "ההתחמקות" אומר קוק בראיון כי "מדיניות המס של החברה נוגעת לחוקי המס הקיימים, לא לעניין של מידת הפטריוטיות. זהו לא מצב שבו ככל שאתה משלם יותר אתה יותר פטריוט".

 

ההערכה שמפרסמים ארגונים שונים היא שחברות ענק בינלאומיות מחזיקות כ-2 טריליון דולר במזומן במדינות זרות בעלות שיטת מסוי נוחה יותר. הנציבות האירופית וממשל של אובמה קראו בעבר לתיקוני חקיקה שירסנו או יעצרו לחלוטין את שיטת מקלטי המס.

 

אפל עצמה מחזיקה סכום של למעלה מ-200 מיליארד דולר במזומן מחוץ לארה"ב - בעיקר באירלנד - על מנת להימנע מתשלום המס בארה"ב. אחת ההשלכות של מצב זה היא שאפל לא יכולה לעשות שימוש בהר המזומנים על מנת לבצע עסקאות רכישה משמעותיות של חברה אמריקאית, שכן כל העברה של מזומן לצורך עסקה בארה"ב יחייב אותה בתשלום מס. 

 

התוצאה היא שאפל מממנת את הרכישות  שהיא מבצעת באמצעות הנפקת חוב, ואולם לדעת גורמים רבים בשוק, ההיקף המוגבל של גיוסי החוב שאפל יכולה להוציא לפועל - בהשוואה לכמות המזומן העצומה שהיא מחזיקה מחוץ למדינה - מכתיב את ההיקף המוגבל של הרכישות שהיא מבצעת. במילים אחרות, שחרור המזומנים שמעבר לים היה מוביל את אפל לרכישות מהותיות הרבה יותר, שהיו תורמות באופן מהותי בהרבה לערכה של החברה.

 

מנכ"ל אפל הדגיש בראיון שבידי הקונגרס והנשיא לבצע מהלך של רפורמה בשיטת המסוי, ושהוא אופטימי לגבי ביצוע הרפורמה כבר בשנה הבאה, תחת הנשיא או הנשיאה החדשה. "על פי חוקי המס כפי שהם כיום מאפשרים לנו לשמור את הרווחים שלנו באירלנד", אמר קוק.

 

"כשאנחנו מחזירים מזומן לארה"ב אנו משלחמים מס פדרלי של 35%, ועל זה מתווסף תשלום נוסף למדינות שבהן אנו פועלים, ומדובר בעוד 5% נוספים. כך שצריך לחשוב על מה שנדרש מאיתנו כתשלום מס של 40%. הודענו שבמצב של 40% אנחנו לא מתכוונים להביא לכאן את הכסף עד ששיעור המס יהיה הוגן. אין בעניין זה כל מקום לוויכוח", אמר קוק.

 

 בה בעת, מנכ"ל אפל חזר והדגיש את עמדת החברה לפיה היא למעשה אינה מתחמקת ממס, שכן הלגיטימיות של שמירת הכסף מחוץ לגבולות ארה"ב טמונה בכך שחלק הארי של הכנסותיה נובע מפעילות מעבר לים. "לא חיפשנו גן עדן מיסויי או מקום דומה לשים את הכסף שלנו. המוצרים שלנו נמכרים בכל העולם".

 

קוק ציין בראיון כי אפל לא עשתה שום דבר שחברות אחרות לא עשו, וכי למעשה הדיון האמיתי לא נוגע למדיניות שלה אלא ללפערי הארביטראז' של שיטות המסוי בין המדינות. "יש מאבק מתמשיך בין המדינות על הפקת רווחים. אנשים לא באמת טוענים שאפל צריכה לשלם יותר מסים, הויכוח הוא על למי היא צריכה לשלם אותם".

 

טים קוק טים קוק צילום מסך: מתוך אתר אפל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x