$
בורסת ת"א

המוסדיים נוטים לאשר את מכירת אפי פיתוח ללבייב

היום יחליטו מחזיקי האג"ח של אפריקה אם לאשר את מכירת החברה־הבת לבעל השליטה. בוריס מינץ הסיר את התנאי לבדיקת נאותות מהצעתו המתחרה ואם זו תתקבל, לבייב לא יהיה חסין מפני תביעות של המחזיקים

גולן חזני 07:0824.07.16

מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל יכריעו היום אם יאושר מתווה המכירה של החברה־הבת אפי פיתוח לבעל השליטה לב לבייב תמורת 550 מיליון שקל. תוצאות ההצבעה יפורסמו מחר. פסגות והפניקס דרשו במהלך המו"מ שלבייב יעמיד גם הצעה להסדר כולל, והם עלולים להתנגד להצעה כעת. 

ביום חמישי נפגשו מחזיקי האג"ח לקראת ההצבעה. מהלך הרוח ששרר באסיפה, שהתקיימה במלון קראון פלאזה בתל אביב, עולה כי מרבית המוסדיים נוטים לאשר את המתווה. מחזיק אג"ח פרטי אחד תמה מדוע הנציגות לא משאירה את אפי פיתוח ברשותה ומוכרת אותה על שלושת נכסיה העיקריים שבמוסקבה - קניון אפימול, בניין המשרדים אוזורקובסקיה ומלון אקווה מארין.

 

באסיפה התברר כי למרות שבניין אוזורקובסקיה הושלם ב־2012, המשרדים בו כלל לא מושכרים. מנכ"ל אפריקה אברהם נובוגרוצקי ציין כי 2% בלבד ממנו מושכרים. עמנואל אבנר, המומחה מטעם בית המשפט על ההסדר באפריקה, ציין בדו"ח שלו כי החברה משלמת עבורו הוצאות החזקה ונכיון ומסים, ואמר כי משום שלא קיבלה את המחיר המבוקש עבור הבניין, המשרדים לא נמכרו.

 

הצעה של 600 מיליון שקל

אבנר סיפר כי הגיע בשבוע שעבר למוסקבה וביקר בפרויקטים עם הנהלת אפריקה. הוא נפגש עם נציגי הבנק הרוסי VTB, שמעמיד לפירעון מיידי הלוואה של 619 מיליון דולר שהעניק לאפי פיתוח, בתמורה לביטול החוב. כחלופה לדרישות הבנק הציע לבייב ערבות אישית, אך התנה אותה בגיבוש הסדר חוב באפריקה, שטרם בוצע. נוכח חילוקי הדעות עם מחזיקי האג"ח נסוג לבייב מהמו"מ להסדר, וכעת מוכן להעמיד את הערבות לבנק בתנאי שמניות השליטה באפי פיתוח יימכרו לו. אבנר סיפר כי נציגי הבנק הבהירו לו שאינם מתכוונים לנהל מו"מ לגבי החלפת החוב בנכסים. המשמעות היא שללא הסכם עם לבייב, ישנו סיכוי גבוה ש־VTB יחלט את השעבוד ויקח לידיו את שלושת הנכסים.

 

לבייב אמור להזרים 550 מיליון שקל לאפריקה ישראל תמורת השליטה באפי פיתוח (65%), במסגרת קידום הסדר החוב השני בחברה. לבייב צפוי גם להעמיד ערבות אישית של 191 מיליון דולר לבנק המלווה, כדי שאפי פיתוח לא תיפרד משלושת הנכסים. מדובר בהעמדת הון וערבות בהיקף כולל של 1.2 מיליארד שקל. זאת לאחר שבהסדר החוב הראשון של אפריקה ישראל, ב־2009, הזרים לבייב מכיסו 750 מיליון שקל.

 

הצעתו משקפת לאפי פיתוח שווי של 220 מיליון דולר, כמעט כפול משווי השוק. בנוסף מעניק לבייב למחזיקים אופציה לרכוש בעתיד 10% מהמניות בשווי הגבוה ב־30% ממחיר הרכישה שלו. לאופציה הזו שווי של 50-30 מיליון שקל, ולפיכך הצעת לבייב קרובה ל־600 מיליון שקל.

 

לב לבייב לב לבייב צילום: אוראל כהן

 

חוב של 3.2 מיליארד שקל

ללבייב יש מתחרה - קבוצת O1 הרוסית של בוריס מינץ. זו מציעה לרכוש את השליטה באפי פיתוח לפי שווי נמוך יותר, של 200 מיליון דולר. בתחילה הותנתה ההצעה בבדיקות נאותות אבל ל"כלכליסט" נודע כי שלשום הסכים מינץ להסירה. אם החברה תימכר למינץ, יוכלו המחזיקים לתבוע את לבייב ואפי פיתוח, בעוד שאם לבייב יהיה הרוכש יקבלו הוא, משפחתו ונושאי המשרה בחברה פטור מתביעות.

 

אבנר, שנדרש לסוגיית הפטור, ציין כי לא הספיק בתקופה הקצרה שעמדה לרשותו לבחון אם הגורמים שמקבלים אותו עשו מהלכים שיצרו למחזיקי האג"ח עילה לתבוע. לכן, לדבריו, הוא לא יכול לנקוב ערך כלכלי לפטור שניתן. עם זאת מוסיף אבנר: "אין ראיה ברורה שהצעת לבייב מגלמת בתוכה גם את הפטור מאחריות. פטור כזה לא תקף אם מדובר בפעולת תרמית". לדבריו, "חלופת מכירת מניות אפי פיתוח לבעל השליטה מגלמת את הרמה הגבוהה ביותר של ודאות וגידור סיכונים בהשוואה לאחרות, ומבחינה זו היא הרע במיעוטו".

החוב הכולל של אפריקה ישראל למחזיקי שלוש סדרות האג"ח שלה עומד על 3.2 מיליארד שקל. בהסדר החוב הקודם שלה הופחת היקף החוב הפיננסי נטו ל־2.8 מיליארד שקל בסוף 2010, לעומת 7.4 מיליארד שקל בסוף 2009.

 

העסקה תאפשר לבעלי סדרה כ"ח הארוכה, המובטחת במניות אפי פיתוח, לקבל 47% מהחוב במזומן עם השלמתה - 278 מיליון שקל. מחזיקי הסדרות הקצרות כ"ו וכ"ז יקבלו 10%-13% מהחוב, 272 מיליון שקל. לאישור העסקה נדרש רוב של 75% מהמחזיקים, לאחר שבית המשפט העביר לידיהם את הסמכות לכך בשל לוח זמנים צפוף. לאסיפה יש זמן להחליט עד 1 באוגוסט, אז תפקע הצעת הבנק הרוסי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x