$
המלצות ואזהרות

"הברקזיט הוא חדשות טובות למשקיעי הנדל"ן בלונדון"

כריס ביילי, אסטרטג ההשקעות הראשי בדסק אירופה של ריימונד ג'יימס, מאמין שיציאת בריטניה מהאיחוד האירופי החזירה את הנדל"ן בעיר הבירה למחירים סבירים. עם זאת, מגזר הבנקאות להשקעות בלונדון צפוי לסבול מצניחה של 25% בפעילות

אורן פרוינד 07:1613.07.16

כריס ביילי הוא אחד האנליסטים המבוקשים ביותר להרצאות בקרב הגופים המוסדיים בעולם לגבי השפעת הברקזיט על הכלכלה העולמית. האסטרטג הראשי בדסק אירופה של פירמת ההשקעות האמריקאית ריימונד ג'יימס (Raymond James) נחת השבוע בישראל בחסות חברת אוסקר גרוס, הנציגים המקומיים של החברה האמריקאית, ופתח בסבב פגישות עם כל המוסדיים הגדולים. "הברקזיט הוא חדשות רעות לכלכלה של בריטניה אבל חדשות טובות למשקיעי הנדל"ן", הוא אמר במהלך הרצאתו למשקיעים הישראלים. בראיון ל"כלכליסט" צופה ביילי שהבנק המרכזי של בריטניה יוריד את הריבית ביום חמישי הקרוב ומעריך צניחה של 25% בהיקף העסקאות בבריטניה בטווח הקרוב.

 

הברקזיט גורם לפאניקה בקרב המשקיעים הישראלים?

"לא הייתי אומר פאניקה. הייתי אומר התעניינות. יש להם המון שאלות לגבי המצב בבריטניה כרגע. הם רוצים כיוון ושואלים שאלות טובות. הם רואים את הכותרות והם מודאגים ולא מבינים מה קורה ולמה השוק יורד כל כך. שאלו אותי על הליש"ט ועל העתיד של האיחוד האירופי. השאלה המרכזית שלהם היתה אם הברקזיט אומר שהאיחוד האירופאי ייעלם".

 

ומה ענית להם?

"זה נושא רציני מאוד ואין לי ספק שבריטניה אכן תעזוב את האיחוד למרות שהיו דיבורים שזה לא יקרה בסופו של דבר. אבל יש פה הזדמנות טובה לאירופה לשנות את עצמה ואני חושב שזה יקרה. היא צריכה שינוי. היא היתה תקועה שנים ארוכות בצמיחה נמוכה וללא מנהיגות ברורה. במשך המון שנים אנשים התרגשו מאוד מהאיחוד האירופי אבל זה כבר לא המצב. אנשים כבר מתוסכלים ממנו ואתה יכול לראות גם שכמות ההשקעות במדינות באירופה ירדה. אני מקווה שתחת ההנהגה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל השינוי הזה יגיע. אנשים מקווים שהיציאה של בריטניה מאיחוד תביא ליציאה של מדינות נוספות ולשיפור בצמיחה".

 

מה יהיה היקף הפגיעה של הברקזיט בכלכלה של אירופה ושל העולם?

"אנשים מאוד פסימיים לגבי הברקזיט בכל מה שקשור להשקעות, אבל המציאות שונה. אנשים מאוד זהירים אבל יש פתרון לכל הבעיות של אירופה ואפשר לעשות הרבה כסף שם ובבריטניה בפרט. המנהיגים כבר התחילו לפתור בעיות שונות שהיו באירופה, כמו ההגירה מטורקיה, הצמיחה המדשדשת ומשבר האשראי ביוון. המטרה הבאה היא הבנקים באיטליה. אני מקווה שהיציאה של בריטניה מהאיחוד תביא להאצה ביישום פתרון לבעיות האלו. אנחנו בבריטניה שאלנו את עצמנו אם הברקזיט זה חצי הכוס הריקה או חצי הכוס המלאה. אני חושב ללא ספק שמדובר פה בחצי הכוס המלאה. אם אתה בוחר את ההשקעות שלך בצורה טובה אתה ללא ספק תרוויח עכשיו כסף".

 

אתה מאוד אופטימי לגבי הברקזיט. איפה כדאי להשקיע?

"הייתי משקיע היום בחברות מקומיות שחשופות לצרכן הבריטי, כמו וייטברד (חברת אחזקות בתחומי מסעדנות ובתי מלון – א"פ), חברות שמשווקות קפה או חברות תעופה זולות כמו איזיג'ט או חברת אופנה כמו לואי ויטון. השווים של החברות באנגליה נפלו ב־40%-30% וזו נפילה מוגזמת לדעתי. הן כן מושפעות מהברקזיט אבל לא בצורה כזו. העולם נמצא בצמיחה, הבנק המרכזי של ארה"ב לא יעלה ריבית בקרוב ולכן יש פה הזדמנות השקעה. אנשים מכרו מניות ללא הבחנה אם זו חברה טובה עם מאזן חזק או לא, ואני חושב שבזמן הקרוב השוק יתקן את העיוות".

 

מה קורה עכשיו בבנקים הגדולים באיטליה בעקבות הברקזיט?

"עוד לפני הברקזיט היתה דאגה כללית לגבי חוסר הלוואות באירופה, ואחריו זה רק החריף. למרות שהריבית נמוכה, יש פחד כרגע והיקף ההלוואות באמת ירד עוד. אפשר לראות את זה באיטליה, שם יש דאגה לגבי חובות מסופקים מאוד גדולים, והיא שרק הלכה וגברה עם היציאה של בריטניה מאירופה. אני חושב שבעניין הזה ההנהגה של האיחוד האירופי הבינה שהבעיה היא רק בבנקים קטנים באיטליה ואני חושב שיהיה חילוץ שלהם על ידי האיחוד. זו החלטה טובה ואם זה יקרה, אתה תראה שהבנקים באירופה חוזרים להלוות כספים בצורה משמעותית וזה יביא לצמיחה גדולה ביותר בעולם".

 

ומה לגבי הבנקים בבריטניה?

"אני חושב שקודם כל בתגובה לברקזיט, נראה הורדת ריבית ביום חמישי הקרוב. אני חושב שהבנק המרכזי של בריטניה יוריד את הריבית ב־0.25% לרמה של 0.25%. הבנקים בבריטניה המעיטו בהלוואות לבנייה של נדל"ן במשך שלושת הרבעונים האחרונים, עוד לפני הברקזיט. אבל אני חושב שזו סוף התקופה והברקזיט לא ממש משפיע על זה. אני חושב שהשוק יחזור לעצמו. השווים של הנכסים בלונדון ירדו מעט אבל זה טוב כי שוק הנדל"ן הזה היה מנופח מדי ועכשיו הוא נמצא במחירים סבירים. זה זמן טוב לרכוש נכסים שם. עסקת החילוץ של הבנקים באיטליה הופכת את הבנקים בבריטניה להזדמנות השקעה טובה עכשיו, בטח אחרי שהם ירדו בשיעור חד. UBS ודלויט וחברות ביטוח כמו אביבה (Aviva – א"פ) הן דוגמאות להשקעה טובה. בשורה התחתונה, עבור בעלי הנכסים בבריטניה הברקזיט היא חדשות טובות, אבל עבור הכלכלה שלנו זה חדשות רעות. אני חושב שנראה הרבה בנקים בבריטניה שמוציאים את העובדים שלהם לצרפת או לגרמניה. זה יקרה בוודאות. אני חושב ש־25% מהבנקאות להשקעות בלונדון תיעלם לתקופה הקרובה".

הפגנה נגד הברקזיט בלונדון הפגנה נגד הברקזיט בלונדון צילום: רויטרס

 

איזו פעילות תיעלם?

"אני מדבר על עסקאות מיזוג, עסקאות רכישה, וכל פעילות עסקית אחרת. הם יעברו למקומות כמו פריז או מזרח תיכון או אסיה. אי־הוודאות תעביר אנשים למקומות אחרים. זה ייפגע בנכסים אבל לא בצורה משמעותית".

 

מה יביא ליציבות בשוק הבריטי?

"הליש"ט ירדה משמעותית ביחס לדולר וזה מביא לבריטניה המון משקיעים זרים, בייחוד מארה"ב. אני חושב שזה מה שיחזיר בסוף את שיווי המשקל. הנכסים עכשיו זולים יותר ומושכים אליהם המון משקיעים. יש שלושה דברים שיביאו לפתרון הפאניקה מהברקזיט: הממשלה הבריטית תוריד מיסים, הליש"ט הנמוכה תמשוך משקיעים, והריבית תרד". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x