$
בורסת ת"א

נעילה אדומה בת"א: אפריקה זינקה ב-8.5%, אורתם סהר נפלה ב-22%

ת"א 25 ות"א 100 ירדו ב-0.2%. מדד ת"א בנקים נחלש ב-1.4%; בעלי אורתם סהר נחקר בחשד לעבירות מרמה; כן פייט קפצה ב-10% אחרי שדיווחה על התקדמות לתחילת ניסוי שלב 3

כתבי שוק ההון 17:3501.06.16

דיווח שוטף מהמסחר בבורסה של תל אביב: כל העדכונים החשובים של החברות בשוק של ת"א, המניות הבולטות, המחזורים והניתוחים של האנליסטים המובילים בשוק ההון הישראלי

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים תקשורת נפט וגז יתר 50 ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20  תל בונד 40  תל בונד 60

אג"ח ל-10 שנים אג"ח ל-5 שנים  אג"ח לכ-30 שנה

 

משתתפים בהכנת הידיעה: גיל קליאן, אמיר רוזנבאום ומיקי גרינפלד

 

17:30 - הבורסה בת"א ננעלה באדום. המדדים ת"א 25 ות"א 100 ירדו ב-0.2%. מדד ת"א בנקים נחלש ב-1.4%. אפריקה זינקה ב-8.5%, אורתם סהר נפלה ב-22%.

 

16:31 - האיום התממש: מחזיקי האג"ח של אי.די.בי, סדרה ט', הגישו בקשת פירוק לאי.די.בי פתוח לבית המשפט המחוזי.

 

15:30 - השלב המוסדי שהתקיים אתמול בשעות הערב, נרשמו ביקושים גבוהים לאג"ח סדרה ה' של דור אלון בהיקף העולה על 300 מיליון שקל. לאור הביקוש הגבוה החליטה החברה להגדיל את הקף הגיוס ל-200 מיליון שקל. הריבית בשלב המוסדי נקבעה על 3.07% (לא צמוד).

  

14:50 - מאיה גרינוולד, אנליסטית רוסאריו ייעוץ ומחקר, על דוחות רמי לוי: "החברה מציגה תוצאות חלשות בגזרת הצמיחה, בעיקר בהשוואה למתחרות שהשיגו ברבעון זה הן צמיחה בשורת ההכנסות והן שיפור במכירות החנויות הזהות ובפדיונות למ"ר. עוד נציין כי קצב פתיחת הסניפים שרכשה החברה ממגה (YOU) הוא איטי מאוד (בוודאי אם משווים לפתיחה המואצת של הסניפים בויקטורי), כאשר ברבעון הראשון פתחה הרשת סניף אחד בלבד מתוך ה-6 שרכשה ממגה (וגם הוא נפתח רק בסוף הרבעון כך שלא השפיע על התוצאות בפועל).

 

החברה טוענת כי היא ממשיכה להוריד מחירים מתוך מטרה לשמר את מיצובה כרשת הזולה במדינה. הדבר אמנם לא הביא לשחיקת שיעור הרווחיות הגולמית ברבעון זה, לכאורה בזכות מהלכים אחרים שביצעה החברה, אך אנו מביעים את ספקותינו בדבר יכולתה של החברה להמשיך באסטרטגיה דומה של הוזלת מחירים תוך שמירה על רווחיות, על רקע מהלכי ההתרחבות שעוד צפויים לה, ובעיקר על רקע המהלכים שצפויים להתרחש בשוק בשנה הקרובה עם מכירת מגה".

רמי לוי רמי לוי צילום: נמרוד גליקמן

 

14:00 - כן פייט פירסמה כי רשות התרופות האירופית (EMA) נתנה את הסכמתה למחקר שלב 3 לטיפול בדלקת מפרקים. הניסוי יבדוק האם תרופת ה-CF101 תפותח כקו טיפולי ראשוני ותהווה אלטרנטיבה למתוטרקסט.

 

12:50 - כן פייט בהפסקת מסחר לאחר שהודיעה כי היא צפויה לדווח על אירוע מהותי. לפני הפסקת המסחר כבר עלתה המניה ב-6.2% ובמחזור של כ-325 אלף שקל.

 

11:50 - ישי ששון, אנליסט הנדל"ן בירושלים ברוקראז', על הדוחות הכספיים של סאמיט: "רכישת מניות כלכלית ירושלים, וההחזקה בה עשויים להיות נקודת מפנה משמעותית בכל הקשור למנועי צמיחה נוספים לפעילות החברה. יחד עם זאת, כל עוד תמשך חוסר הבהירות באשר להרכב הדירקטוריון בכלכלית הדבר עלול לפגוע במומנטום להדבקת הפער ביחס לשווי הכלכלי, העומד להערכתנו על 13%. חשוב לציין, כי פער זה מביא בחשבון אפסייד בגין הפעילות בגרמניה, שאינה מתומחרת במלואה, ואינו מביא בחשבון אפסייד נוסף מהחזקת כלכלית ירושלים. ככל שיחול שיפור בפעילות כלכלית, הדבר עשוי להקרין לטובה על שוויה של סאמיט ולהגדיל את האפסייד מההחזקה במנייתה".

 

זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט

 

11:00 - "כלכליסט" חושף היום כי סלקום שוקלת להשקיע במיזם הסיבים - השקעה שתוכל להפוך אותה לבעלת תשתית תקשורת עצמאית מול בזק והוט. סלקום תיכנס לחדר מידע הנתונים של מיזם הסיבים האופטיים בחברת IBC בעוד כשבועיים בכדי לבחון אפשרות להשקיע במיזם.

 

9:45 - המדדים פתחו את המסחר בתל אביב ביציבות - ת"א 25 ות"א 100 נסחרים סביב רמות הפתיחה. אפריקה ישראלקופצת ב-.5%.

 

חוקרי רשות ני"ע פשטו אתמול על משרדי אורתם סהרברמת גן. הפשיטה נערכה במסגרת חקירה גלויה שבה פתחה אתמול רשות ני"ע בשיתוף עם מס הכנסה נגד המנכ"ל ובעל השליטה, אמיר נחום, ונחשפה ב"כלכליסט". על פי החשד של החוקרים נחום ניהל, באמצעות החברה הפרטית אורתם הנדסה שבשליטתו, מערכת כספית פרטית עם ספקיה של החברה הציבורית. ביחד עם אחרים, הוא הסתיר מהדירקטוריון את מכלול קשריו העסקיים הפרטיים וזיקותיו הפרטיות ביחס לספקיה.  

אמיר נחום אמיר נחום צילום: שחר תמיר

 

9:40 - פרשן "כלכליסט" אורי טל טנא כותב הבוקר: "אתמול בערב היה היום הקובע לעדכון הרכב המדדים. את השינויים הצפויים בהרכב המדדים פרסמנו כבר אתמול בבוקר. היום אנחנו מצרפים טבלה הכוללת את הביקושים וההיצעים הצפויים שיזרימו תעודות הסל בשלב הנעילה של ה-14.6. ביקושים והיצעים אלו נובעים מעדכון הרכבי המדדים ומעדכון משקולות המניות במדדים. בעדכון בולטים ביקושים של 500, 205 ו-67 מיליון שקל למניות פריגו, טבע ומיילן (בהתאמה) שנובעים מעדכון פקטור משקל במניות אלו (החזרתן למשקולת המקסימאלית במדד). בעקבות התאמה זו ההשפעה של מניות התרופות על מדדי תל אביב 25 ותל אביב 100 תגדל.

 

לחצו כאן לטבלת ביקושים והיצעים מלאה

 

"מנגד, צפוי היצע מצרפי גדול מאוד למרבית מניות מדד תל אביב 100. המחזור הצפוי שלב הנעילה של אותו יום יגיע לכ-2.5 מיליארד שקל. מניית מנקיינד גרמה נזק גדול לתעודות הסל לאחר שאבדה 64% מערכה מאז כניסתה למדדים. בעדכון הנוכחי תעודות הסל יאלצו להגדיל את ההשקעה במניה זו בכ-11.9 מיליון שקל, בעיקר בעקבות עדכון ממ"מ במניה לאחר הנפקת המניות, וגם בגלל העליה במשקל שלה במדד הביומד מ-6% ל-10%".

 

8:45 - קרן פימי הודיעה אתמול על רכישת השליטה במנועי בית שמש(42.9%) מכלל תעשיות. פימי תשלם תמורת המניות 125 מיליון שקל.  הרכישה התבצעה באופן נדיר מתחת למחיר השוק, 45.8 שקל למניה לעומת 48.8 שקל במהלך המסחר אתמול בבוקר, וב־50% מעל ההון העצמי של החברה. מניית החברה זינקה אתמול ב־8.2% בבורסת תל אביב.

 

אפריקה ונץ מלונות הודיעו הבוקר על חתימת מזכר הבנות למכירת מלונות קראון פלאזה תמורת 714 מיליון שקל - כפי שנחשף בעבר ב"כלכליסט".

קראון פלאזה תל אביב קראון פלאזה תל אביב צילום: תומי הרפז

 

7:20 - וול סטריט סגרה אתמול את המסחר במגמה מעורבת. דאו ג'ונס ירד ב-0.5%, S&P 500 איבד 0.1% ואילו נאסד"ק עלה ב-0.3%. אתמול, המסחר בתל אביב ננעל ביציבות. ת"א 25 איבד 0.2% ות"א 100 ננעל סביב רמות הפתיחה. מחזור המסחר עמד על 2.3 מיליארד שקל.

מה דעתך על מניית מגדל ביטוח:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אתמול חל המועד האחרון להגשת דוחות כספיים לסיכום הרבעון הראשון בבורסה של תל אביב, כאשר מאז סיום המסחר אתמול ועד שעות הלילה דיווחו 70 חברות על תוצאות הרבעון.

 

בין החברות הבולטות שדיווחו אתמול ניתן למנות את מגדל, שדיווחה על הפסד של חצי מיליארד שקל. חברת הביטוח הציגה את ההפסד הגבוה בענף - כפול מהמפסידה הגדולה השנייה, כלל ביטוח- כתוצאה מהפרשות גבוהות לחיזוק עתודות, בעיקר בתיק ביטוחי החיים שלה.

 

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל צילום: יח"צ

 

קרסו מוטורס דיווחה על ירידה בנתח השוק שלה, אך עדיין הצליחה להגדיל הכנסות ב-10% לסכום של 971 מיליון שקל, וכן להגדיל את הרווח הנקי מ-31 מיליון שקל ברבעון המקביל לסכום של 70 מיליון שקל ברבעון הראשון של שנת 2016.

 

חלל תקשורת דיווחה על צניחה של 38% בהכנסות לסכום של 16.7 מיליון דולר - עקב אובדן הלוויין עמוס 5, וכן עקב לקוחות באוקראינה שנקלעו לקשיים. החברה סיימה בהפסד של 5.1 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 3.3 מיליון דולר רבעון המקביל.

 

שלמה החזקות הציגה תוצאות מאכזבות לרבעון הראשון של השנה. שחיקת הרווחיות בתחום הליסינג כמו גם ההפסד בתחום הביטוח בשל הגדלת ההתחייבות הביטוחית כפועל יוצא של מסקנות ועדת וינגורד וירידת התשואות בהשקעות – הובילו לרווח נקי של 11 מיליון שקל, ירידה של יותר מ-20% אל מול הרבעון המקביל. אלמלא הכנסות מסים של 8 מיליון שקל ברבעון, היתה שלמה מסיימת את הרבעון עם רווח נקי של 3 מיליון שקל בלבד.

 

קבוצת המשביר דיווחה על עלייה של 4.9% במכירות הרבעוניות ל-505.3 מיליון שקל, אך עדיין לא הצליחה לעבור לרווח וסיימה את הרבעון בהפסד של 10.1 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 14.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה. במקביל דיווח בעל השליטה בחברה, רמי שביט, כי בכוונתו לקנות מניות של המשביר בהיקף של 5-10 מיליון שקל, או עד שיגיע לאחזקה של 90% בחברה.

 

רמי שביט, בעל השליטה במשביר רמי שביט, בעל השליטה במשביר צילום: מיקי נועם אלון

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x