$
בורסת ת"א

כיל לא עמדה בתחזיות ההכנסות והרווח הנקי לרבעון הראשון

האנליסטים צפו לחברה הכנסות של 1.3 מיליארד דולר, כאשר בפועל רשמה החברה הכנסות של 1.27 מיליארד דולר, וצניחה של 70% ברווח הנקי

גיל קליאן 13:2318.05.16

כיל מדווחת על תוצאות הרבעון הראשון של 2016. הכנסות החברה ירדו ב-9.8% ועמדו על 1.265 מיליארד דולר. הרווח הנקי עמד על 66 מיליון דולר, צניחה של 70% לעומת הרבעון המקביל. החברה תחלק דיבידנד של 35 מיליון דולר.

 

תחזית האנליסטים לחברה היתה להכנסות של 1.3 מיליארד דולר. האנליסטים צפו גם רווח מתואם של 85.3 מיליון דולר, כאשר החברה רשמה רווח מתואם של 85 מיליון דולר. תחזית הרווח המתואם למניה היתה 0.08 דולרים, כאשר החברה רשמה רווח מתואם למניה של 0.07 דולרים.

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מנכ"ל כיל, סטפן בורגס, ציין בהודעת החברה: "המודל העסקי המאוזן של כיל ממשיך למתן את השפעת המגמה השלילית בשוק הדשנים. מגזר המוצרים התעשייתיים שלנו השיג תוצאות חזקות, הודות לעלייה במחירי הברום ולמכירות חזקות של מעכבי בעירה פולימריים וכן בזכות יישום צעדי התייעלות. יחידת תוספי המזון המיוחדים שלנו רשמה מכירות חזקות של מוצרי חלבון חלב ופתרונות משולבים. אנו פועלים לחיזוק YPH, מיזם הפוספט המשותף שלנו בסין, שהושפע מהחולשה בביקוש לפוספט בשוק המקומי ומהירידה במחירים, על ידי האצה של תהליכי התייעלות, כולל קיטון בהיקף כוח האדם ב-YPH ובהוצאות הנהלה וכלליות וכן על ידי מערך שיווק ומכירות בסין על מנת להגדיל את כמויות המכירה".

 

אילנית שרף, מנהלת מחלקת מחקר Sell Side בפסגות, כתבה היו כי "הדוחות החלשים מעידים על המצוקה בה נמצאת תעשיית הדשנים בתקופה האחרונה, המחירים ממשיכים לרדת בשווקי הספוט למרות הפחתת הייצור מצד היצרניות. נראה כרגע שהאפקט הנובע מהקטנת הכמויות המוצעות אינו אפקטיבי כאשר סין והודו "יושבות" על מלאים מאוד גבוהים וכרגע נמנעות מלחתום על הסכם עם יצרניות האשלג. נזכיר כי הסכם עם הסינים נחתם בד"כ בסוף פברואר עד אמצע מרס. אנו כבר לקראת סוף חודש מאי ולא נראה כי צפוי להיחתם הסכם בקרוב. אנו צופים המשך חולשה של התעשייה בהמשך השנה נוכח ביקושים נמוכים והמשך לחץ על המחירים וסקפטים לגבי התאוששות אפשרית בשנת 2017.

 

הגורמים העיקריים לפי שרף לתוצאות החלשות: "מכירות מאוד נמוכות בסין והודו שהובילו לירידה במחיר הממוצע לטון אשלג, פחות משלוחים מים המלח ביחס למשלוחים מאירופה (נוכח החולשה במכירות בסין והודו) מובילה לעלות לטון גבוהה יותר ופגיעה ברווחיות. בתחום הפוספטים נרשם הפסד של 14 מיליון דולר משיתוף הפעולה עם הסינים נוכח ביקושים מאוד נמוכים וירדה במחירים".

 

סטפן בורגס
סטפן בורגס צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x