$
בורסת ת"א

עד סוף החודש: הנפקות של 2.6 מיליארד שקל בבורסת ת"א

החברות מנצלות את חלון ההזדמנויות לגיוסי חוב: באפריל יגויסו 4.69 מיליארד שקל, שיביאו את סכום הגיוס הכולל מתחילת השנה ל־21.5 מיליארד שקל. אורבנקורפ, שלא חשפה מידע חשוב למשקיעים, יצרה מומנט שלילי שדחה שלושה גיוסים לחודש מאי

אורן פרוינד 07:1119.04.16

רגע לפני שנסגר חלון ההזדמנויות לביצוע גיוסי חוב, החברות הגדולות בבורסת תל אביב מסתערות. גל גיוסי חוב של 2.6 מיליארד שקל צפוי לשטוף את הבורסה המקומית לפני חופשת הפסח. זאת בהמשך לגיוסים של 2.09 מיליארד שקל שכבר בוצעו מתחילת החודש בתל אביב. אם גל ההנפקות יעבור בהצלחה, היקף הגיוסים באפריל יסתכם בלא פחות מ־4.69 מיליארד שקל. היקף הגיוס הכולל מתחילת 2016 יעלה ל־21.5 מיליארד שקל, המשקף קצב גיוס חודשי של 5.4 מיליארד שקל.

 

"קצב הגיוס הגבוה הוא המשך מגמה שהיתה ברבעון הראשון של 2016, שבו נרשמו גיוסי שיא של 19.6 מיליארד שקל", אמר ל"כלכליסט" רנן כהן־אורגד, מנכ"ל לידר הנפקות. "כל הגיוסים שבוצעו החודש הם של חברות ולא של בנקים, שגייסו בשאר חודשי השנה 11 מיליארד שקל". כהן־אורגד הסביר את הנהירה הגדולה של החברות לגיוסים: "החברות סיימו את הגשת הדו"חות השנתיים שלהן, ומשום שתוצאות הרבעון הראשון מפורסמות במהלך חודש מאי ומחייבות אותן לתקופת שקט, הן מנצלות את חלון הזמן שניתן לפני חג הפסח כדי לבצע גיוסים. בנוסף, סביבת הריבית הנמוכה תומכת בגיוסים הרחבים בשוק".

 

למעט כיל, שביצעה גיוס של 1.5 מיליארד שקל בתחילת החודש, שאר הגיוסים שבוצעו עד כה הם קטנים. אלה כללו גיוס של אלבר, שעמד על 100 מיליון שקל, גיוס של איי.אס.אר.אר בהיקף 120 מיליון שקל, פתאל אירופה שגייסה 34 מיליון שקל ואשדר עם 33 מיליון שקל.

 

הגיוסים הגדולים של החברות הגדולות מתוכננים להתבצע בימים הקרובים. עם אלה נמנות בזק, שצפויה להשלים בימים הקרובים גיוס חוב של 800 מיליון שקל; מליסרון, שצפויה להשלים גיוס של 1.2 מיליארד שקל; בזן עם גיוס של 400 מיליון שקל ומבני תעשייה מקבוצת כלכלית ירושלים עם גיוס של 200 מיליון שקל.

 

שלוש חברות הנדל"ן האמריקאיות שנמצאות רגע לפני הנפקת אג"ח ראשונית בבורסת תל אביב החליטו להמתין עם ביצוע ההנפקות לחודש מאי. הסיבה היא המומנט השלילי שיצרה בשוק חברת אורבנקורפ הקנדית, שהאג"ח שלה קרסו בעשרות אחוזים בשבועיים האחרונים לאחר שנודע כי רישיון הקבלן שלה נשלל מבלי שדיווחה על כך למשקיעים בתל אביב. החברות שדחו את הנפקתן הן WCCG של היזם נייט פול, חברת נמדר שבבעלות יגאל נמדר ופרינסטון הולדינג של האחים ג'ו ואלי טבק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x