$
בורסת ת"א

חזון העצמות המשקשקות במחסן הקירור של רוני גת

החברה שאחראית למותגים קריסטל, תפוזינה, ספרינג ותפוגן מנהלת מאבק משפטי במוסדות דת מוסלמיים. בית המשפט יכריע אם לוואקף יש זכות לקבור מתים בשטח של החברה המיועד לתעשייה, ששוויו בספרים, בגלל המחלוקת, 1.3 מיליון שקל בלבד

אלי שמעוני 07:3206.04.16

חברת קרור אחזקות, שבשליטת רוני גת ושלמה רודב, נקלעה למאבק משפטי מול מוסדות הדת המוסלמיים. במאי צפוי להתקיים בבית המשפט דיון שמטרתו לקבוע אם קיימים קברים בקרקע של החברה בנשר ואם למואססת אלאקסא, חברה העוסקת בשירותי דת למוסלמים, יש זכות לקבור במקום. מדובר בשטח של כמה עשרות דונמים שמיועד לתעשייה, אך בשל פרשת הקברים הקרקע רשומה במאזני החברה ב־1.3 מיליון שקל בלבד. התביעה של קרור מופנית נגד רשות המקרקעין והוואקף של חיפה. 

צ'יפס, תפוזינה ו־RC קולה

קרור אחזקות פועלת בתחום ייצור ושיווק משקאות ומוצרי מזון באמצעות יפאורה תבורי (70%), העוסקת בתחום המשקאות, ותפוגן (37.7%), העוסקת בתחום הטוגנים והמוצרים הקפואים. יתרת האחזקה ביפאורה (30%) נמצאת בידי כלל תעשיות. מכירות יפאורה תבורי, יצרנית המותגים קריסטל, תפוזינה, ספרינג ו־RC קולה, היו 911.8 מיליון שקל ב־2015, בדומה ל־2014.

 

הרווח הנקי שופר ב־7% ל־104 מיליון שקל. מכירות תפוגן, לעומת זאת, ירדו ב־3% ל־169 מיליון שקל, והרווח הנקי ירד ב־8% לעומת 2014 ל־18.4 מיליון שקל. הרווח הנקי של קרור ב־2015 הושפע ממכירת קרקע בחיפה שהניבה רווח של 17.2 מיליון שקל, ועלה ב־43% ל־87 מיליון שקל.

 

עוד עולה מהדו"חות כי החברה חוששת שכוונת האוצר להוריד מכסים תפגע בתוצאות של תפוגן. זאת אחרי שבסוף מרץ חתם שר האוצר משה כחלון עם התאחדות חקלאי ישראל על ההסכם שצפוי למנוע מחסור בתוצרת טרייה ולבלום התייקרויות לצרכנים לקראת הפסח. כחלק מההסכם נפתחה מכסה פטורה ממכס ליבוא של 4,500 טונות צ'יפס קפוא ושל 5,500 טונות ירקות קפואים נוספים.

 

קרור מעדכנת על אירוע נוסף שעשוי להשפיע על אחזקותיה בתפוגן. בינה ובין שותפותיה בתפוגן — שיר-שרון (36.3%) ותופאפ (26%) — קיים סכסוך משפטי על השליטה בחברה ועל הזכות למכור את השליטה. לפני כשנה קיבלה קרור הצעה מהשותפות במסגרת זכות סירוב ראשונה לקנות את חלקן בתפוגן תמורת 158 מיליון שקל. היא התבקשה להודיע אם תממש את הזכות או שהשותפות יהיו זכאיות למכור את מניותיהן בתפוגן לצד שלישי. קרור מצדה טענה כי היא לא מחויבת לרכוש את מלוא חלקן של שתי השותפות וכי מדובר בשתי הצעות נפרדות.

 

 

רוני גת רוני גת צילום: אוראל כהן

 

סכסוך משפטי בשמן עמוק

קרור הודיעה לתופאפ כי היא מממשת את הזכות לסירוב ראשון על חלקה היחסי במניות תופאפ, המהוות 13.26% מניות של תפוגן. הצעד של קרור נועד לאפשר לה להגיע לאחזקה של 51% בתפוגן מבלי להוציא את מלוא הסכום (158 מיליון שקל) במזומן. בתגובה הודיעו השותפות לקרור כי הן אינן מקבלות את עמדתה, הגישו כתב תביעה נגדה ונגד שלמה רודב וביקשו מבית המשפט להכריז כי אין מניעה שההצעות יהיו כרוכות ומותנות זו בזו וכי קרור ורודב גרמו להכשלה של מכירת מניות תופאפ. אף שבית המשפט טרם הכריע בסוגיה, קרור דיווחה כי שותפותיה דורשות שתפוגן תחלק דיבידנד של 35 מיליון שקל. דו"חות 2015 נכתבו בהנחה כי הדיבידנד לא הוכרז כדין.

 

מה דעתך על מניית קרור:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

המשקאות של יפאורה עשירים בסוכר שמחירו משמעותי לעלויות הייצור שלה. ב־2010, כאשר מחיר הסוכר עלה בחדות, דיווחה קרור כי ההתייקרות עלולה להשפיע באופן מהותי על רווחיות הקבוצה. אלא שכעת, כאשר מחירי חומרי הגלם ירדו, קרור מדווחת כי יפאורה לא יכולה בהכרח ליהנות מההוזלה: "הצורך בקבלת תעודת כשרות הוא מגבלה בזמינות חומרי גלם מסוימים והוא משפיע על היכולת לפנות לספקים נוספים כדי להשיג מחירים נמוכים יותר, במיוחד בתקופת הפסח ובשנת שמיטה, שבה נדרשת כשרות מיוחדת", נכתב בדו"חות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x