$
בורסת ת"א

מנכ"ל ביג: "חייבים להוריד את העומס מהשוכרים, אחרת זה לא יחזיק מעמד"

ההכנסות הנקיות של החברה משכירות עלו ב-25% בשנה שעברה, בעיקר הודות לכניסה של מרכזים מסחריים חדשים. העומס על השוכרים ירד ב-2.2%

אורן פרוינד 18:0029.03.16
חברת המרכזים המסחריים ביג הציגה תוצאות מצוינות לשנת 2015, אולם המנכ"ל שלה איתן בר זאב, סבור כי השחיקה ברווחי החברות הקמעונאיות עלולה לפגוע בתוצאות בהמשך. "למרות שהייתה לנו עלייה של 5.34% בפדיונות של השוכרים, מדובר בתמונה מטעה. הפדיונות אולי עולים, אולם הרווחיות של השוכרים נשחקת. אני שמח שהעומס של דמי השכירות על השוכרים שלנו בביג ירד. זה כיוון מאוד חשוב גם לי וגם לשוכרים שלי. אצלנו יש שיווי משקל בריא עכשיו. במקומות אחרים ששיווי המשקל הוא לא בריא, זה לא יחזיק מעמד ובסוף זה יתפוצץ".

 

העומס על השוכרים של ביג, שנמדד כשיעור הדמי ניהול ושכר הדירה שהם נאלצים לשלם מתוך סך הפדיונות שלהם, ירד במהלך 2015 ב-2.2% והוא מהווה היום 8.2% מהיקף הפדיון הכולל של השוכרים (כולל דמי ניהול).

איתן בר זאב איתן בר זאב צילם: עמית שעל

 

מעבר להקטנת העומס על השוכרים, ביג, שמפעילה 52 מרכזים מסחריים בישראל ובארה"ב, סיימה את השנה עם עלייה של 25% בהכנסות הנקיות משכירות (NOI) לסכום של 456 מיליון שקל. מדובר בשיעור עלייה ממוצע של 22% בעשר השנים האחרונות. אלא שהצמיחה של ביג היא בעיקר בזכות כניסה של מרכזים מסחריים חדשים ופחות מצמיחה טבעית של הנכסים הקיימים. ביג צירפה לשורותיה שלושה נכסים בישראל (ביג פאשן אשדוד, ביג ירכא וביג צ'ק פוסט) וארבעה נכסים נוספים בארה"ב. אם מנטרלים את ההכנסות מהנכסים האלו, ביג רשמה עלייה של 2.2% בשכירות על הנכסים הקיימים בישראל לסכום של 244 מיליון שקל. הנכסים הזהים של ביג בארה"ב רשמו במהלך השנה עלייה גבוהה יותר של 6.2% והסתכמו בכ-30.9 מיליון שקל.

 

בשורה התחתונה, ביג דיווחה על FFO של 32% - שיעור צמיחה ממוצע של 21% בעשר השנים האחרונות. הרווח הנקי של ביג במהלך 2015 הסתכם בכ-309 מיליון שקל כאשר מרביתו (242 מיליון שקל) מיוחס לעלייה בשווי הנדל"ן. מדובר בירידה של 15% ברווח הנקי לעומת שנה שעברה, שנבעה מעלייה קטנה יותר בשווי הנדל"ן להשקעה.

שווי הנכסים הכולל של ביג רשם במהלך השנה עלייה של 20% ביחס לשנת 2014 והסכם בכ-7.4 מיליארד שקל כאשר 4 מיליארד שקל הם הנכסים בישראל והיתרה בחו"ל.

 

עליית השווי מיוחסת בעיקר לנכסים שנכנסו למצבת. בעשר השנים האחרונות ביג רשמה שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 26% בגידול במצבת הנכסים. ההון העצמי של ביג צמח במהלך השנה בכ-20% ומסתכם נכון להיום בכ- 2.5 מיליארד שקל – גידול שנתי ממוצע של 25% בעשר השנים האחרונות. עלות שכרו של איתן בר זאב הסתכמה בכ-3.8 מיליון שקל ששולמה כולה במזומן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x