$
בורסת ת"א

ויגודמן: עם רכישת לבריס - אנו מאמינים כי מצאנו את הקופקסון החדש של טבע

טבע זכתה במקום השני בכנס "המהלך העסקי של השנה". ויגודמן: השקנו ב-2014 מוצרים ב-200 מיליון דולר וב-2015 נשיק ב-400 מיליון דולר ונגביר את קצב. זה איפשר לנו להגיד לשוק ההון האמריקאי שאנחנו מסוגלים להגן על רצפה של 5 דולר למניה ברווח – 4 מיליארד דולר רווח נקי"

ניר צליק 12:2407.09.15
ארז ויגודמן, מנכ"ל טבע שזכתה במקום השני בכנס "המהלך העסקי של השנה" אמר,"באופן טבעי ניתן לחבר את הנקודות רק כשמסתכלים אחורה. היום מה שנציג פה הוא מקטע ממהלך נרחב. הסיפור הוא מעבר להגנה על הקופקסןן. הסביבה העסקית משתנה וההבדלים בין המנצחים למפסידים הולכים ומצטמצמים. המציאות בענף הפארמה מייצרת סיכונים והזדמנויות והחוכמה היא לנצל את ההזדמנויות. יש ארבעה אתגרים מרכזיים שניצבנו בפניהם בתחילת 2014, הגדרה מדוייקת יותר של יכוון, השלמת אינטגרציה, פיתוח מנועי צמיחה והרביעי זה פקיעת הפטנטים על מספר תרופות מקור, ביניהן הקופקסון שהיה המשמעותי ביותר. הדבר הזה התבטא במניה של טבע. למרות שהתוצאות היו טובות, במהלך 4 שנים מחיר המניה ירד והגיע לרמות של פחות מ-40 דולר, שווי של פחות מ-35 מילאירד דולר שסיכן את טבע.

 

ארז ויגודמן מנכ"ל טבע ארז ויגודמן מנכ"ל טבע צילום: עמית שעל

 

"בתחילת 2014 נכנסנו לתוכנית עם ארבע רגליים, לטפל בפערים התפעוליים שנוצרו ויצור התשתית שתאפשר לנו לחזור לעצמנו בגדול ולקפוץ קדימה, השנייה, להגן על הקופקסון ותרופות מקור שעמד בפני פגיעה, בניית מנועי צמיחה אורגנית, ושלושת המרכיבים האלה סייעו לנו לבוא מהעבר קדימה ולעשות עתיד יותר טוב. בתהליכי שינוי משמעותיים שהענף עובר ולהגדיר את העתיד החדש לטבע. התהליכים האלה הובילו אותנו להציג תוצאות פיננסיות טובות ב-2014 וגם במחצית הראשונה של 2015. קפיצה תפעולית בכל הפרמטרים אבל יותר מכל דבר אחר הצלחנו לייצב את טבע מסביב לתשתית ופלטפורמה שתאפשר לנו קפיצה משמעותית.

 

"עשינו התייעלות של 600 מיליון דולר ב-2014 והתחייבנו ל-500 מיליון דולר ב-2015 ו-250 מיליון דולר ב-2016. אלה מהלכי התייעלות שחוצים את החברה. בנוסף ניהלנו את מוצרי המקור שהפטנטים עליהם עומדים לפקוע. הקופקסון היה משמעותי. במהלכים משפטיים דחינו את הפקיעה מ-2014 ליוני 2015. השקנו קופקסון במינון 40 מיליגרם מול תחרות מצד הטקפידרה והמוצר הזה בתקופה של שנה לקח מובילות בתחום הטרשת הנפוצה והצליח לעזור לנו לשמר את משפחת הקופקסון סביב 30% נתח שוק. 40 מיליגרם מהווה 22% משוק הטרשת הנפוצה והוא המוביל היום. המוצר הזה מוגן בפטנטים והוא מהווה את עיקר משפחת הקופקסון.

 

"באותו זמן ביצענו מהלכים שאיפשרו לנו להגן גם על האזילקט, לפחות ב-50%, ולפחות 50% בטריאנדה גם אחרי הפקיעה על הפטנטים וגם השקנו מוצרי נשימה בארצות הברית ואירופה שיתנו לנו את המכירות של הפרואייר שהפטנטים עליו יפקעו ב-2017. ההגנה הזו איפשרה לנו את הזמן להשיק מוצרים בקצב הולך ומתגבר מצנרת מוצי המקור שלנו.

 

"השקנו ב-2014 מוצרים ב-200 מיליון דולר וב-2015 נשיק 400 מיליון דולר במקור ונגביר את קצב. זה איפשר לנו להגיד לשוק ההון האמריקאי שאנחנו מסוגלים להגן על רצפה של 5 דולר למניה ברווח – 4 מיליארד דולר רווח נקי. עם המהלכים האלה בנינו את התשתית שתאפשר לנו את הקפיצה הבאה וב-2017 ו-2018 נאיץ את הקצב, עוד לפני רכישות, ולחזור בגדול בשורה העליונה והתחתונה.

 

"אמרנו גם שנוכל לייצר ערך לטבע לא רק באמצעות הנכסים הקיימים אלא גם באמצעות מהלכים לא אורגניים ואחרי מהלכי מגננה אמרנו שנעבור למתקפה. 2015 נפתחה במתקפה, אחרי הרכישה של לבריס ב-2014 אנחנו מאמינים שנהיה מסוגלים לתת מענה למיגרנות, בשוק של 10 מיליארד דולר, ואם נצליח לממש את כל התהליכים, בסוף 2018 יש לנו ביד את הקופקסון החדש של טבע. המהלך השני שביצענו הוא הסכם עם איגל האמריקאית שיאפשר לנו להשקי את מוצר ההמשך לטריאנדה וברבעון הראשון של 2015 רכשנו את אוספקס, שנותנת לנו את הפלטפורמה למערכת העצבים המרכזית ועולם הפרעות התנועה הלא רצוניות. אנחנו עם כלים להשיק שלושה מוצרים בתוך שלוש שנים, להנטינגטון, דיסנקנזיה ותסמונת טורט, ויש פה פלטפורמה שתאפשר לנו להשיק מוצרים נוספים. כתפישת עולם, טבע תמשיך לפעול בכל העולמות שבהן היא מובילה גלובלית. היום כ-70% מהאנליסטים ממליצים על רכישת מניית טבע. שינינו את המציאות אחרי שהתממש הסיכון של התחרות הגנרית לקופקסון".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x