$
בורסת ת"א

הרובוטים מקיבוץ יזרעאל כבר שווים יותר ממיליארד שקל

יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות שחייה, מיטרוניקס, נהנתה מהטמפרטורות הגבוהות באירופה ברבעון השני והגדילה הכנסותיה ב־28% לעומת הרבעון המקביל. המניה זינקה אתמול ב־8%, כך ששווי האחזקה של כל אחד מחברי הקיבוץ עלה לכ־3 מיליון שקל

אורן פרוינד 20:1218.08.15

יש מי שסובל מהקיץ הלוהט ויש מי שעושה מזה כסף. חברת מיטרוניקס (Maytronics), יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות מקיבוץ יזרעאל, הנשלטת על ידי הקיבוץ (65%) ומושקעת בה גם חברת הביטוח מגדל (11.7%), המשיכה להציג עלייה בהכנסות וברווחים גם ברבעון השני של 2015.  

מזג האוויר החם במיוחד ששרר ברבעון השני באירופה, אחד השווקים המרכזיים של החברה, הוא שסידר לה עלייה של 28% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל ל־179 מיליון שקל, ועלייה של 7% ברווח הנקי ל־33 מיליון שקל.

 

מיטרוניקס קיימה כנס משקיעים בבורסה בתל אביב, ובמהלכו הציגה את הרובוטים החדשים שמופעלים באמצעות סמארטפון. החברה ניצלה את הבמה גם כדי להודיע על מינויו של סמנכ"ל השיווק אייל טרייבר למנכ"ל החדש, תפקיד שאותו ימלא מ־10 בספטמבר במקום יובל בארי שעמד בראשה שבע שנים.

 

על רקע התוצאות רשמה אתמול מניית החברה עלייה של 8% במחזור מסחר של 6.2 מיליון שקל (פי 4 מהממוצע) והשלימה עלייה של 37% מתחילת השנה. לא מדובר בעלייה נקודתית, אלא במגמה מתמשכת, שנובעת מכניסה לשווקים חדשים בחציו הדרומי של כדור הארץ, בעיקר לאוסטרליה, ברזיל ודרום אפריקה.

 

 

מי שחתום על האסטרטגיה ועל עליית הערך הזו הוא המנכ"ל היוצא בארי. מאז שנכנס לתפקיד הגדילה החברה את שוויה פי יותר מ־3.5, מ־300 מיליון שקל ל־1.1 מיליארד שקל. בארי היה גם בין המתנגדים הבולטים להצעת הרכש שקיבלה החברה לפני כשלוש שנים וחצי מקרן זרה, בתמורה ל־345 מיליון שקל - סכום שהיווה אז פרמיה של 30% על שווי השוק שלה.

 

חברי הקיבוץ תמכו בעמדתו, דחו את הצעת הרכש והיום הם יכולים להודות לבארי על כך. העצה שלו הגדילה את שווי האחזקות שלהם מ־225 מיליון שקל אז לשווי האחזקות הנוכחי של 690 מיליון שקל, המתחלקים שווה בשווה בין 240 חברי הקיבוץ — כלומר, שווי של 2.8 מיליון שקל לפני מס לכל חבר. הקיבוץ נהנה גם מדיבידנדים בהיקף מצטבר של 192 מיליון שקל שקיבל לכל אורך השנים, המייצג את חלקו בדיבידנד כולל של 296 מיליון שקל שחילקה החברה. אך הדיבידנדים שקיבל הקיבוץ לא חולקו לחברים עצמם, אלא שימשו לצורך תשלומי הפנסיה לחברי הקיבוץ הוותיקים ולהשקעות חדשות של הקיבוץ.

 

פחות מחודש לפני הפרישה אומר בארי ל"כלכליסט" כי הצמיחה המהירה נבעה בעיקר מהשקעה במחקר ופיתוח. "הרובטים שלנו נחשבים היום למובילים מבחינה טכנולוגית לעומת המתחרים, וזה מה שמאפשר לנו לקבל פרמיית מחיר על פני המתחרים. בנוסף, ידענו גם לזהות שווקים חדשים בעלי פוטנציאל צמיחה. אם עד לפני 2011 השוק באוסטרליה ייצר הכנסות זניחות, היום השוק הזה מניב כמה עשרות מיליוני שקלים בשנה".

 

לגבי כיווני ההתפתחות של מיטרוניקס - שמעסיקה 450 עובדים בעולם, 350 מהם בישראל ו־40 מתוכם חברי הקיבוץ — הוא אומר: "בתחילה חיפשנו חברות שנוכל לרכוש, אך לא איתרנו כאלה. לכן החלטנו להתמקד בייצור עצמי, ובשנתיים הקרובות אנו מתכוונים לפתח כמה מוצרים נוספים, בעיקר בתחום הציוד לבריכות, שהם תוצר של מחלקת הפיתוח העסקי שלנו. המוצרים האלה יהוו נדבך חשוב באסטרטגיית הצמיחה ארוכת הטווח של החברה. ברחבי העולם יש כ־21 מיליון בריכות שחייה, קרוב למחציתן בארצות הברית, אך רק כ־12% מהן מנוקות כיום באמצעות רובוטים, כך שיש לחברה לאן להתפתח".

 

המנכ"ל היוצא יובל בארי. מיטרוניקס המנכ"ל היוצא יובל בארי. מיטרוניקס צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x