$
בורסת ת"א

אושרה תביעה ייצוגית של 20 מיליון שקל נגד הרצל חבס

השופט חאלד כבוב קבע כי חבס, יחד עם המנכ"ל דאז רונן עקביה, פרסמו הודעה מרגיעה מוטעית למשקיעים, שרכשו אג"ח של החברה בתקופה המכרעת שהסתיימה בחדלות פירעון

אורן פרוינד 16:5822.07.15

אחרי הקריסה מגיעה התביעה. בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר בקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד הרצל חבס, לשעבר הבעלים של חברת הנדל"ן חבס - שקרסה בחודש מרץ 2013 עם חובות של 450 מיליון שקל למחזיקי האג"ח ונמצאת בימים אלו בפירוק.  

השופט חאלד כבוב קבע כי חבס והמנכ"ל דאז רונן עקביה הטעו את המשקיעים שרכשו אג"ח של החברה בתקופה שבין 12-7 למרץ 2013 כיון ששחררו שתי הודעות סותרות למשקיעים. מי שהגישה את בקשת התביעה היא חברת ההשקעות לייטקום, הדורשת מחבס ומהמנכ"ל לשעבר עקביה פיצוי של 20-10 מיליון שקל.

 

לאור מצבו הפיננסי הרעוע של חבס, לא ברור אם יהיה בידיו מספיק מקורות כדי לעמוד בדרישה של לייטקום, המיוצגת על ידי עורך הדין יצחק אבירם.

 

הסיפור של חבס מתחיל ביום 7 במרץ 2013 כאשר אגרות החוב של החברה קרסו בשיעור של 10% והמניה קרסה בשיעור של 18% מבלי שהחברה דיווחה על אירוע מהותי. חרושת של שמועות החלה בקרב המשקיעים בת"א, אולם איש לא ידע לתת תשובה רשמית מדוע ני"ע של החברה, שעוסקת בפעילות של נדל"ן מניב בישראל, קורסים. החברה אף הגדילה לעשות, ופרסמה באותו יום הודעה מרגיעה כי " לא ידוע לה על אירוע מהותי אשר יש בו להשפיע באופן מהותי על החברה".

 

מה שלא סיפרה החברה, בין אם במודע או ובין אם לאו, זה שקרן הריט ההולנדית NSI, שבה החזיקה בעקיפין בשיעור של 20% בהיקף השקעה של מיליארד שקל, קרסה בשיעור של 10% באותה תקופה בבורסת אמסטרדם עקב משבר החובות באירופה והגיעה למחיר שפל של 5 יורו.

 

חמישה ימים לאחר מכן, ביום 12 למרץ 2013 רכשה חברת לייטקום אגרות חוב של חברת חבס בהיקף של 30 מיליון שקל כשהיא מסתמכת על ההודעה המרגיעה של החברה ועל המחירים הזולים של האג"ח בשוק. כמה שעות לאחר שרכשה את האג"ח, הנהלת חבס שחררה דיווח לבורסה שהשאיר את לייטקום ושאר המשקיעים פעורי פה.

 

"על רקע הירידה במניות NSI נתקלת החברה בקשיים משמעותיים במימוש התכניות העסקיות שלה ועולים ספקות משמעותיים בדבר יכולתה של החברה לפרוע במלואם תשלומי קרן וריבית של האג"ח בהמשך", נכתב בהודעה.

 

משם הדרך של החברה למטה הייתה סלולה. המניה איבדה בתוך חודש 95% מערכה ואגרות החוב הגיעו לרמות תשואה של חדלות פירעון. החברה נכנסה להליך פירוק תחת עורך הדין גיא גיסין, שבימים אלו מכין את התכנית שלו להחזר החוב לנושים. התכנית צפויה להיות מוגשת לבית המשפט המחוזי בתל אביב לאחר הפגרה לקראת חודש אוקטובר.

 

עוד טענו בלייטקום כי התפטרותו של הדירקטור יוסי רוזן בתאריך 4 למרץ 2013 והדיווח בגינה ש"ההתפטרות אינה כרוכה בנסיבות שיש להביא למחזיקים" היא דיווח מטעה כשלעצמו. לטענתם, ההתפטרות של רוזן נבעה ממצבה הפיננסי של החברה ולאחר שראה טיוטה של תזרים מזומנים של החברה. עוד טענו בלייטקום כי אף נערכה שיחה טלפונית בין חבס לבין רוזן באותו יום.

 

"המשוכה הקשה ביותר נעברה" אמר עו"ד אבירם בשיחה עם "כלכליסט", בעקבות אישור התביעה הייצוגית. "ההחלטה קובעת שהייתה הטעייה וזה יחשוף אותו לעוד תביעות. אני חושב שבית המשפט עשה צדק עם רוכשי האג"ח בכך שהכיר בחובה של בעלי החברות לספר את האמת על מצבה הקשה של החברה במועד הראשון שהם יודעים עליה. הם סיפרו את זה אבל רק בעיכוב של שבועיים", אמר אבירם.

 

השופט חאלד כבוב השופט חאלד כבוב צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x