$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

דליה אנרגיות תנצל את הריבית הנמוכה למיחזור חוב ענק של 3.2 מיליארד שקל

תחנת הכוח הפרטית הגדולה בישראל במסע לגיוס חוב ממוסדיים, שנתיים אחרי שגייסה חוב בריבית של 5%. בהנהלת דליה מקווים להפחתת הריבית בעד 1.5%: "הקמת התחנה הושלמה והסיכון קטן"

גולן חזני 08:0529.01.15

שנתיים בלבד לאחר שסיימה את אחד מהסכמי המימון הגדולים בשוק הישראלי בשנים האחרונות, בהיקף של 3.2 מיליארד שקל שהועמד לחברה בנובמבר 2012, תנסה חברת דליה אנרגיות לבצע מימון מחדש של החוב. ל"כלכליסט" נודע כי בכירי דליה אנרגיות, תחנת הכוח הפרטית הגדולה בישראל שמוקמת בתל צפית שליד קריית מלאכי, בראשות המנכ"ל איתן מאיר מובילים את המהלך.  

בימים האחרונים מקיימת החברה פגישות בשוק ההון מול הגופים המוסדיים הגדולים ומנהלת איתם דיונים על קבלת הלוואה פרטית חדשה שתחליף את ההלוואה הנוכחית שהקרן שלה עומדת על 3.2 מיליארד שקל.

 

את המימון המקורי הוביל בנק לאומי (700 מיליון שקל) שגיבש קונסורציום שכלל שישה גופים מוסדיים: קרנות הפנסיה עמיתים (540 מיליון שקל), חברות הביטוח כלל והראל (500 מיליון כל אחת), בית ההשקעות פסגות וחברת מנורה (כ־400 מיליון כל אחד), ומגדל שהצטרפה ברגע האחרון עם 200 מיליון שקל. הפניקס שבשליטת קבוצת דלק שביקשה גם היא להיכנס למיזם לא שותפה במימון בשל חשש ברשות החשמל מהבעלות הצולבת של דלק ובעל השליטה בה, יצחק תשובה שמחזיק במאגרי הגז תמר ולווייתן, במשק החשמל.

 

הסגירה הפיננסית של הפרויקט כללה מודל חלופי להעמדת מחצית ההון העצמי שנדרש מיזמי הפרויקט (20% משוויו). במסגרת המודל, דליה הנפיקה מניות בכורה בשווי 400 מיליון שקל לגופים המממנים. בעלי המניות בדליה אנרגיות הם: משק אנרגיה (47.7%), חברה בבעלות הקיבוצים והמושבים, חירם אפסילון (25.6%) שבבעלות משפחת לנדאו, קרן תשתיות ישראל (20%) וחברת אס.איי.אינט גרופ (6.7%). הריבית בהלוואה המקורית עמדה על 5% לשנה, ובסביבות הריבית הנמוכות שקיימות היום, מקווה החברה לגייס בריבית נמוכה ב־1%-1.5%. בפגישות מול המוסדיים הציגה החברה את יוני 2015 כמועד שבו אמורה התחנה לפעול, כחצי שנה לפני המועד המתוכנן. "הקמת התחנה מסתיימת ואנחנו לקראת ההפעלה שלה. הסיכון קטן משמעותית לעומת התקופה שבה ניטל המימון לצורך ההקמה, וזה אמור להשפיע על הריבית. גם תנאי השוק השתנו לטובה", אומרים בחברה.

 

דליה אנרגיות דליה אנרגיות

 

בתנאים של הלוואת המקור מופיע סעיף קנס פירעון מוקדם, שיופעל במקרה כזה. גובה הקנס מחושב לפי פערי הריביות והמרווחים מול הריבית הממשלתית במועד שבו ניתנה ההל והיום. גורם מוסדי העריך את הקנס שהחברה תצטרך לשלם ב־300-200 מיליון שקל. "הם יבדקו את זה אבל ניתן להניח שיצליחו לגייס, ויהיה שווה להם למחזר גם במחיר של תשלום הקנס", אמר מנהל השקעות בכיר.

 

התחנה, שתפעל בהספק של 870 מגה־ואט הוקמה על ידי חברת אלסטום הצרפתית, ובנייתה נעשתה במסגרת רצונה של המדינה לקיים תחרות לחברת החשמל, שתביא בסופו של דבר לירידת מחירים לצרכן. התחנה תופעל בגז שיסופק מפרויקט תמר בחוזה בהיקף 3.5 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x