$
בורסת ת"א

דודי ויסמן: "אני מנהל מו"מ לקנות את חלקו של שרגא בירן"

השותף לשליטה בחברת ביילסול, המחזיקה ב־53% מקבוצת אלון, חשף את הקלפים ואת הצעד הבא שלו - קניית חלקו של שותפו ובן דודו, שרגא בירן. ויסמן הסביר כי "במשפחת בירן חלו שינויים ולכן אין תיאום ציפיות מושלם"

יניב רחימי 07:5525.12.14

הנוכחים בוועידת התחזיות של "כלכליסט" שנערכה אתמול בתל אביב נחשפו אתמול להצצה נדירה לסכסוך בין השותפים ובני הדודים, שרגא בירן ודודי ויסמן. בהתבטאות ראשונה בעניין חשף ויסמן טפח ממאבק השליטה על קבוצת אלון, שביילסול שבשליטת בירן (80%) וויסמן (20%) מחזיקה ב־53% ממניותיה. "כרגע נמצאים בשלב שבו אני מנהל מו"מ לקנות את שרגא בירן, וגם אם זה לא יצליח אשאר באלון, כי זה מפעל חיי", חשף ויסמן את המהלך הבא שלו. 

"שרגא ואני ביחד 37 שנה; עד כה היה לנו תיאום ציפיות מלא. מזלנו שפר עלינו בסך הכל", אמר ויסמן. את ההידרדרות במערכת היחסים הוא ייחס לכך ש"במשפחת בירן חלו שינויים ולכן אין תיאום ציפיות מושלם". עוד הדגיש כי "זה עסק ששנינו מאוד אוהבים ולא רוצים שייפגע".

 

מהדברים שאמר ויסמן עולה כי גם אם יודח מתפקידו כמנכ"ל הקבוצה, לא יהיה זה סוף פסוק למאבק השליטה באלון. שכן ויסמן ימשיך להחזיק ב־20% ממניות ביילסול ועל פי דבריו אתמול, הוא יפעל לרכישת חלקו של בירן.

 

על פניו הכוונה של ויסמן, המחזיק במניות המיעוט בביילסול, לרכוש את חלקו של בירן בחברה הפרטית נראית מורכבת. שווי החברות בקבוצת אלון, לרבות האחזקה באלון USA (55%), אלון חיפושי גז (80%), אלון רבוע כחול (73%) וכביש 6, מוערך ב־3.5 מיליארד שקל. סכום שויסמן לא יכול להשיג. אלא ששווייה של קבוצת אלון נמוך מכך בהרבה בשל החוב הפיננסי הגבוה שלה, הנאמד ב־2.7 מיליארד שקל.

 

מימין: שרגא בירן ודודי ויסמן מימין: שרגא בירן ודודי ויסמן צילום: אוראל כהן עמית שעל

 

למעשה, השווי הנקי של אלון נע בטווח של 900-700 מיליון שקל. לפיכך, רכישת המניות שבידי בירן ידרשו מוויסמן להביא הון של 720-560 מיליון שקל. לוויסמן אחזקה של 4.6% באלון USA ששווייה כ־150 מיליון שקל, ומניות של אלון חיפושי גז בשווי 37 מיליון שקל. יחד עם התמורה שקיבל ממכירת מניותיו ברבוע כחול בשבוע שעבר - 7.2 מיליון שקל עבור כ־700 אלף מניות - יתקבל שווי נזיל של כ־200 מיליון שקל.

 

בנוסף, לאורך השנים ויסמן נהנה מדיבידנדים שחילקו החברות שבאחזקתו. גם אם לויסמן יש את ההון הדרוש לביצוע העסקה, סביר להניח שהוא לא יסכן את כולו ויבחר באחת משתי החלופות הבאות: קבלת מימון בנוסף להון העצמי שברשותו, או הכנסת שותף פיננסי שיכנס לנעלי בירן.

 

ב־1 בינואר תתקיים אסיפת בעלי המניות של קבוצת אלון, שבה ייקחו חלק בירן וויסמן מביילסול וכן נציגי ארגוני הקניות של הקיבוצים, שמחזיקים ב־47% ממניות הקבוצה. על סדר יומה של האסיפה יעמוד מינוי מנכ"ל לקבוצת אלון. בתחילת החודש הציע בירן את אביגדור קפלן כמועמדו לתפקיד. בכך למעשה ביקש להדיח את ויסמן, המכהן כמנכ"ל הקבוצה בשני העשורים האחרונים.

 

בשבוע שעבר חלו שתי התפתחויות שמצביעות על כך שסיכוייו של בירן להשלים את המהלך גבוהים. הראשונה היא התפטרותה של לימור גנות, המקורבת לוויסמן, מתפקיד מנכ"לית משותפת של החברה־הבת של אלון, רבוע כחול. החלטתה של גנות התקבלה על רקע מאבק השליטה. ההתפתחות השנייה היא מכירת האחזקות הישירות של ויסמן ברבוע כחול.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x