$
המלצות ואזהרות

המלצות 2015

מאמינים בתעשייה הישראלית - הלמן אלדובי בוחרים בפרוטרום ובאינרום

האירועים החריגים של אנדרומדה ודורי בניה פגעו קשות בהמלצות של בית ההשקעות בשנה שעברה. לקראת 2015 צופים שם הצלחה גם למשפחות ויזל וזלקינד

מיקי גרינפלד 19:4124.12.14

בית ההשקעות הלמן אלדובי חוזרים לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט" לשנה נוספת, ומביטים לאחור, לפרויקט של שנה שעברה, בתחושה מעורבת. 3 מהמניות המומלצות של הלמן אלדובי לקראת 2014  סיימו את השנה בתשואה חיובית – אך לא התעלו באופן חריג: עזריאלי טיפסה ב-16%, ההמלצה המוצלחת ביותר של בית ההשקעות. סאפיינס ושיכון ובינוי רשמו תשואה שנתית של 8.4% ו-3.3% בהתאמה. מנגד, פועלים איבדה מתחילת ינואר 3.8%, אך הטעות הגדולה באמת היתה ההמלצה על כת"ב - המניה צנחה ב-65% מתחילת 2014, בין השאר על רקע פרשת אנדרומדה (אך לא רק). למען ההגינות ניתן לומר, שאף אחד לא צפה פרשייה כל כך מוזרה.

 

בכל הקשור לתיק האג"ח המומלץ, כאן השיגו בהלמן אלדובי הצלחה מיוחדת בהמלצה על אורתם סהר ד', שרשמה תשואה חיובית של 11%. ההמלצה על דורי ה', שרשמה תשואה שנתית של 1.5% בלבד, פחות מלהיבה במבט לאחור. כמו בפרשת אנדרומדה, גם סיפור הסטייה בדוחות של דורי משקף דרמה החורגת ממה שניתן היה לצפות מראש.

 

לקראת שנת 2015, בהלמן אלדובי נותנים אמון בשתי מניות שעשו חיל בשנה האחרונה, מליסרון ופרוטרום, שהצטרפו החודש בעקבות ההצלחה למדד המוביל ת"א 25. אינרום היא חברת תעשייה נוספת שזוכה לאמון של הלמן אלדובי, יחד עם פוקס ממגזר האופנה, שבוחר לפזר סיכונים דרך חברת האחזקות של אלקו. אגרות החוב המומלצות של הלמן אלדובי מייצגות את ענף הנדל"ן, התעשייה והתקשורת.

 

פרויקט ההמלצות ל-2014 של "כלכליסט" ובתי ההשקעות נמשך - בכל יום עד סוף השנה האזרחית נציג בית השקעות אחר שימליץ על 5 מניות, 5 איגרות חוב, ופיזור מומלץ של תיק ההשקעות. הגיע תורו של הלמן אלדובי.  

 

מניות

אינרום תעשיות בנייה. תשואה ב-2014: 4% 

 

באמצעות 3 החברות שבשליטתה (נירלט, כרמית/מיסטר פיקס ואיטונג), פועלת אינרום בענף דפנסיבי יחסית, אך מציגה ב-3 השנים האחרונות שיעורי צמיחה גבוהים ושיפור בשיעורי הרווחיות. החברה נהנית מצמיחה בענף הבניה ומתחרות מועטה במרבית המגזרים בהן היא פועלת. גם במגזרים בהן התחרות קיימת, החברה מצליחה לגבות פרמיות במחיר ולהציג שיעורי רווחיות גבוהים משל מתחרותיה. כמו כן, החברה תסיים השנה לבצע השקעות מהותיות לצורך הרחבת כושר הייצור בכל אחד משלושת הענפים בהם היא פועלת. להערכתנו, מחסור משמעותי בדירות למגורים בישראל וצעדים מצד הממשלה צפויים להוביל להרחבת ההיצע. היות שהחברה ממוצבת היטב בענף הבניה, הגדלת הביקושים והיצע הדירות צפויים להגדיל את נתחי השוק של החברה. נוסיף לכך את הצפי להמשך שיפור בשיעורי הרווחיות של אינרום כתוצאה מהשקעות שבצעה החברה בקווי הייצור ובאוטומציה, לצד תשואת דיבידנד גבוהה, ונקבל חברה אטרקטיבית.

 

מוצרי נירלט של אינרום (תחת מותג סינובה בבלגיה) מוצרי נירלט של אינרום (תחת מותג סינובה בבלגיה)

 

פרוטרום. תשואה ב-2014: 58%

 

החברה עוסקת בפיתוח ובייצור של תמציות טעם וחומרי גלם ייחודיים הנמכרים ליצרניות מזון קטנות-בינוניות ברחבי העולם. בשנים האחרונות ביצעה החברה כמה צעדים אסטרטגיים מהותיים, כולל רכישת חברות בשווקים צומחים. רכישות אלה הכפילו את מחזור המכירות של החברה משנת 2007 ועד היום. אסטרטגיית הרכישות האגרסיבית לוותה בשיפור מתמיד של שיעורי הרווחיות, שנבעו מיכולתה של ההנהלה לייצר סינרגיות, חסכון בעלויות ו-Cross Selling. אנו מעריכים כי החברה תמשיך להציג שיעורי צמיחה גבוהים (הן פנימית והן מרכישות), לשפר את שיעורי הרווחיות כתוצאה מחיזוק הסינרגיות ומהקמת מערך רכש הגלובלי, ולצד זאת ליהנות ממעמדה החדש כחברת מדד ת"א 25.

 

פוקס. תשואה ב-2014: 5%-

 

פוקס היא ללא ספק מרשתות האופנה הבולטות בישראל. הקבוצה כוללת את פעילות הליבה של מותג פוקס הוותיק, ומותג כלי הבית פוקס הום, בנוסף לאמריקן איגל ומספר רשתות קטנות יותר. הקבוצה אינה קופאת על שמריה וכבר שוקדת על קידום רשת הילדים The Children's place ומותג התיקים וההנעלה C&K. אל האחרונות הצטרפו שלושה דיווחים מעניינים על רכישת פעילות מנגו, קבלת זיכיון של NIKE ומו"מ עם זכיינים קיימים ולבסוף הסכם חדש עם אמריקן איגל.

 

 

אלקו. תשואה ב-2014: 52%-

 

חברת האחזקות של משפחת זלקינד כוללת ארבעה נכסים עיקריים. אלקטרה צריכה, אשר החלה להראות ניצנים של שיפור לאחר תקופה קשה ארוכה. אלקטרה נדל"ן שממשיכה לממש נכסים בקצב מהיר. אלקטרה, זרוע הבניה של הקבוצה שמציגה שיא בצבר ההזמנות יחד עם שיעורי רווחיות יפים בפעילות השירות. ולבסוף LATA, קרן הריט שבה מחזיקה הקבוצה אשר נהנית מתיק נכסים מפוזר ומשיעורי ריבית נוחים. לאחר שקלול כלל הרכיבים אנו מזהים תמחור חסר משמעותי בשווי חברת האחזקות.

 

מליסרון. תשואה ב-2014: 22%

 

השבחת נכסים והמשך חסכון בעלויות המימון - החברה ממשיכה להשקיע בנכסיה הן מבחינת נראות והן בהגדלת תמהיל החנויות, אשר תביא לעלייה בפדיונות של השוכרים ותגדיל את יכולת החברה להעלות בעתיד את שכר הדירה שהיא גובה מלקוחותיה. החברה פועלת להקטנת יחסי המינוף ואנו צופים גידול נוסף ב- FFO עקב המשך חסכון בעלויות המימון, לאור הריביות הנמוכות בעולם, ומפדיונות של אג"ח הנושאות ריבית גבוהה. בנוסף, להערכתנו, הגידול הצפוי בהיצע שטחי המסחר בארץ לא יפגע באופן מהותי במליסרון, מאחר שנכסיה מפוזרים גיאוגרפית ורובם נחשבים מהמובילים בארץ.

 

קניון רמת אביב של מליסרון קניון רמת אביב של מליסרון צילום: עמית שעל

 

אגרות חוב

אפקון החזקות אג"ח ב' - תשואה 3.7%, שקלית, מח"מ: 1.22 שנים

 

בזכות צבר ההזמנות הגדול והמינוף הנמוך יחסית: אפקון היא חברת החזקות הפועלת בתחומי פרויקטים של תשתית, מערכות אלקטרו-מכניות, טכנולוגיות בקרה ואוטומציה, ותקשורת. צבר ההזמנות של החברה גדל משמעותית בשנים האחרונות ועומד על כ- 1.3 מיליארד שקל, נכון לסוף הרבעון השלישי של שנת 2014. מינוף החברה הינו נמוך ביחס לחברות דומות בתחום הפעילות, והיא יודעת לשרת את צרכי החוב שלה באמצעות התזרים הנובע מהפעילות השוטפת.

 

אפריקה מגורים אג"ח א' - תשואה 2.8%, צמודה למדד, מח"מ 1.45 שנים

 

אחת החברות הטובות ביותר בסקטור חם: אפריקה מגורים הינה זרוע הנדל"ן למגורים בישראל של קבוצת אפריקה ישראל. פירוק הממשלה צפוי לגרום להסרת אי הוודאות ששררה בענף הנדל"ן למגורים בגלל חוק "מע"מ 0" והטיב עם חברות הנדל"ן. לאפריקה מגורים, אשר מיצובה נחשב לחזק יחסית בקרב רוכשי דירות, יש כ- 2,900 יח"ד בביצוע ואשר עתידות להיבנות ולהימסר בטווח הקצר-בינוני. רמות המינוף של החברה נחשבות לסבירות עד נמוכות ביחס לענף, ולחברה נזילות אדירה המתבטאת ביתרות מזומנים של כ- 402 מיליון שקל. האג"ח אשר יפרע סופית בשנת 2016 כבר כמעט ומובטח ע"י דירות שכבר נמכרו והתקבולים אשר צפויים להתקבל עבורן בשנתיים הקרובות.

 

לב לבייב, בעל השליטה בקבוצת אפריקה לב לבייב, בעל השליטה בקבוצת אפריקה צילום: אריאל שרוסטר

 

בי קומיוניקיישנס אג"ח ב'. תשואה 2.51%, שקלית, מח"מ 2.56 שנים

 

בזכות המזומנים בקופה והדיבידנדים שתחלק בזק: בי קומיוניקיישנס הינה בעלת השליטה בבזק (30.8%). החוב הפיננסי של החברה עומד על כ-3.7 מיליארד שקל, למול יתרות מזומנים עבות של כ-1.1 מיליארד שקל ושווי אחזקה בבזק של כ-6.2 מיליארד שקל. מרבית החוב הפיננסי של החברה, כ-80%, עומד לפירעון בתשלום אחד בשנת 2021. לעומת זאת, סדרה ב' נפרעת לשיעורין עד לתום שנת 2019, עובדה זה כמעט ומבטיחה את פדיון האיגרת.

  

מנדלסון תשתיות אג"ח ג'. תשואה 3.2% צמודת מדד, מח"מ 2.81 שנים

 

בגלל שקופת המזומנים של החברה גדולה מהיקף החוב: החברה עוסקת בשיווק צנרת להעברת זורמים, ואביזרים נלווים כגון חיבורי צינורות. וכן בייצור, הרכבה ותחזוקה של משאבות מים. במהלך חודש יולי 2014 היא מכרה את אחזקותיה (89%) בחברת "DG" בארה"ב אשר היוו את מרבית פעילותה. תמורת המכירה החברה קיבלה כ- 76 מיליון דולר נטו ורשמה רווח הון משמעותי, בעקבות כך, יתרות המזומנים אשר נמצאות בקופת החברה הינן גדולות מהיקף החוב הפיננסי שלה. במקביל עלה משמעותית ההון העצמי של החברה וגרם לירידה במינוף. להערכתנו החברה תעמוד במלוא התחייבויותיה בשנים הקרובות.

 

אלקטרה נדל"ן אג"ח ד'. תשואה 6.7%, צמודת מדד, מח"מ 3.02 שנים

 

בזכות הגידול המשמעותי בנזילות ובגמישות הפיננסית: אלקטרה נדל"ן פועלת בישראל ובחו"ל, בתחומי הנדל"ן המניב והיזמי למגורים. בשנתיים האחרונות מימשה החברה מספר רב של נכסים בקנדה ובישראל וביחד עם גיוס הון וגיוס חוב שביצעה במקביל, הגדילה משמעותית את נזילותה. אסטרטגיית החברה בשנים הקרובות הינה להמשיך במימוש נכסים תוך כדי שיפור המינוף (אשר נחשב ליחסית גבוה), הנזילות והגמישות הפיננסית שלה. להערכתנו הצעדים שביצעה החברה, יחד עם המשך המימושים המתוכננים בעתיד יעזור לחברה לצאת לדרך חדשה ולעמוד במלוא התחייבויותיה. יש לציין כי מדובר בחברה בעלת דירוג נמוך יחסית ופרופיל סיכון גבוה יותר.

 

אחוזת בית אג"ח א'. תשואה 5.5%, שקלית, מח"מ 5.07 שנים

 

בזכות איכות הנכס והתשואה האטרקטיבית:החברה פועלת בתחום הדיור המוגן ומפעילה את בית דיור מוגן - "אחוזת בית" ברעננה, וכן מרכז מסחרי הצמוד לו. הבית כולל כ- 344 יח"ד בארבעה בניינים, מהם 92 יח"ד שייכות לאגף חדש אשר צפוי לאכלוס תוך כשנתיים-שלוש שנים. תזרים הפיקדונות שצפוי לנבוע מאכלוס האגף החדש, יחד עם התזרים השוטף, צפויים להספיק למלוא צרכי החוב ויתר צרכיה של החברה בשנים הקרובות. בנוסף לכך, מדובר בנכס איכותי בתחום מבוקש מאוד, אשר נתמך ע"י מגמות דמוגרפיות של גידול בתוחלת החיים. להערכתנו מדובר בתחליף ראוי לחברות נדל"ן מניב בתחומי המשרדים, המסחר והקניונים.

 

פיזור תיק השקעות

40% אג"ח שקליות: בעיקר אג"ח ממשלתיות סביב מח"מ ממוצע 4 שנים.

40% צמודות: אגחי"ם קונצרנים צמודים במח"מ קצר עד בינוני (עד שנתיים וחצי) תוך שמירה על הכללים הבאים: פיזור רחב; סדרות בעלות היקפים משמעותיים כך שיספקו נזילות בעת הצורך; דירוג A- ומעלה; מנפיקים בעלי היסטורית שירות חוב גבוהה.

10% מניות: מחצית מהחשיפה לשוק מקומי ומחצית מהחשיפה לשווקי חו"ל בדגש על ארה"ב ואירופה.

10% מט"ח ונזילות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x