$
בורסת ת"א

כיל: כ-600 עובדים יפוטרו במהלך 3 השנים הקרובות

המנכ"ל סטפן בורגס, אמר בשיחה עם בלומברג כי "נצמצם כ-12%-10% ממספר העובדים בישראל". נכון לתחילת השנה כיל מעסיקה 5,238 עובדים בישראל כך שמדובר בעד 600 עובדים. בורגס: "הסיבה לפיטורים - לא רק בגלל ששינסקי 2. אנחנו רוצים להתייעל"

שי סלינס 15:1312.11.14

"אנחנו נמצאים בתהליך צמצום של 10%-12% מכוח העבודה של כיל בישראל בתקופה של 3 שנים", כך לפי מנכ"ל כיל, סטפן בורגס, בשיחה עם בלומברג לאחר פרסום הדו"חות הכספיים של ענקית הדשנים הישראלית ודקות לפני שיחת הוועידה של החברה עם המשקיעים. נכון לתחילת השנה לכיל 5,238 עובדים בישראל כך שמדובר בכ-600 עובדים.

 

600 העובדים אליהם מכוון בורגס כוללים את 120 מעובדי החברה שכבר פוטרו במסגרת תהליך ההתעיילות. כמו כן, לדברי כיל, חלק מהעובדים העתידים לעזוב את החברה יעשו זאת במסגרת פרישה מרצון ולא כחלק מפיטורים.

 

בתשובה לשאלה האם הוא מצפה לתגובה כלשהי לפיטורים מצד העובדים אמר בורגס כי "אם הם חושבים שהם צרכים לשבות שישבתו - אין לנו משהו לעשות נגד זה חוץ מלספוג הפרעה הקלה שתהיה לנו בייצור. אנחנו הולכים להמשיך בתוכנית ההתייעלות שלנו (צמצום העובדים, ש"ס) לא רק בגלל מסקנות ועדת ששינסקי 2 - אלא משום שאנחנו לא יעילים מספיק".

 

סטפן בורגס סטפן בורגס צילום: עמית שעל

 

בצל החלטות ועדת ששינסקי 2, פירסמה הלילה כיל את דו"חות הרבעון השלישי, כאשר החברה עמדה בציפיות המוקדמות ורשמה עלייה של 8% בהכנסות הרבעון השלישי ל-1.56 מיליארד דולר. הרווח הנקי המתואם ברבעון השלישי הסתכם בכ-180 מיליון דולר - קיטון של כ- 8.2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לאור תנודות בטווח הקצר בשער החליפין ומיסים גבוהים יותר.

 

אחת מנקודות המפתח בדו"חות הרבעון הנוכחי היתה העלייה במכירות החברה בארצות הברית, כאשר שולי הרווח במדינה זו גבוהים מבשאר העולם. החברה מכרה בצפון אמריקה ב-415 מיליון דולר, לעומת 338 מיליון דולר ברבעון המקביל. בדרום אמריקה דווקא ירדו המכירות מ-218 מיליון דולר ל-131 מיליון דולר ואילו באירופה עלו המכירות מ-545 מיליון דולר ל-561 מיליון דולר. באסיה עלו המכירות מ-235 מיליון דולר ל-333 מיליון דולר ובישראל עלו המכירות מ-66 מיליון דולר ל-72 מיליון דולר. בשאר העולם עלו המכירות מ-43 ל-47 מיליון דולר.

 

אמיר אדר, אנליסט בכיר במיטב דש ברוקראז' התייחס לדו"חות כיל וכתב: "לפחות בכל הקשור לדוחות כספיים, כיל מתחילה את הרישום בארה"ב ברגל ימין. ההקלות בששינסקי , לרבות אלו שנתנו אך לפני יומיים והצפי בתעשייה לשנת 2015 בריאה יחסית, כל אלו עשויים לספק לכיל את הרוח הגבית אשר עד עתה טרם נשבה במפרשיה".

 

אישור מסקנות ששניסקי 2

רק לפני יומיים הקבינט החברתי כלכלי בראשותו של שר האוצר, יאיר לפיד, אישר פה אחד, בתיקונים קלים, את המלצות ועדת ששינסקי 2 לבחינת החלק היחסי אותו מקבלת המדינה כתוצאה משימוש במשאבי טבע. כעת מנוסחות ההמלצות לכדי חקיקה ועוברות לאישור הכנסת.

 

ועדת ששינסקי השנייה בחנה את משטר המיסוי על חברות המחצבים, המים והכרייה שפועלות בשטח ישראל. על פי נתוני האוצר, בין השנים 2012-2006 בעלי המניות של כיל קיבלו 500 מיליון דולר, לעומת 60 מיליון דולר שקיבלה המדינה בתמלוגים ומס. במשרד האוצר צופים שכאשר יהפכו לחוק ההמלצות הסופיות, שעברו ריכוך לעומת דו"ח הביניים, יגדלו הכנסות המדינה בכ-400 מיליון שקלים בשנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x