$
שוק ההון

נעילה חיובית באירופה בתום יום תנודתי

העליות בניו יורק העבירו את הבורסות המרכזית באירופה למגמה חיובית, למרות נתוני המאקרו המאכזבים שפורסמו ביבשת ובאנגליה. פוטסי עלה ב-0.4%, דאקס עלה ב-0.1%, קאק התחזק ב-0.2%

שי סלינס 19:1814.10.14

המסחר בורסות המובילות של אירופה שהתנהל במרבית היום (ג') בירידות עבר לעליות במקביל לטיפוס של החוזים העתידיים בניו יורק, ולאחר פתיחת המסחר החיובית של ה-NYSE והנאסד"ק. בסופו של יום רשמו המדדים האירופים נעילה חיובית: פוטסי עלה ב-0.4%, דאקס ב-0.1% וקאק ב-0.2%.

 

בה בעת, החששות מדשדוש כלכלי הורידו את הבורסה של אתונה ב-5.7%, כשהתשואה על האיגרת הממשלתית ל-10 שנים עומדת על 6.8% - לאחר שבמהלך המסחר הגיעה אף ל-7%.

 

ברקע למסחר התנודתי - נתוני מאקרו מאכזבים שפורסמו מוקדם יותר בגוש היורו ובאנגליה.

 

פוטסי קאק דאקס

ניקיי האנג סנג שנגחאי

 

 הבורסה בפריז הבורסה בפריז צילום: תומר הרשקוביץ'

 

אכזבה ממדד ZEW בגרמניה. המדד שסוקר את הסנטימנט הצרכני בכלכלה הגדולה בגוש היורו ירד באוקטובר ב-3.6 נקודות, לעומת עלייה של 6.9 נקודות בספטמבר ונמוך מתחזיות האנליסטים שעמדו על עלייה של 0.2 נקודות.

 

בתוך כך ממשלת גרמניה חתכה את תחזית הצמיחה שלה לשנתיים הקרובות. לפי התחזית המעודכנת הכלכלה הגדולה באירופה תצמח ב-1.2% השנה וב-1.3% ב-2015. התחזית הקודמת עמדה על צמיחה של 1.8% השנה ו-2% בשנה הבאה.

 

באנגליה נרשמה היום אכזבה קשה, לאחר ההודעה כי מדד המחירים רשם בספטמבר ירידה לקצב שנתי של 1.2% - הרמה הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 2009. זאת בשעה שצפי האנליסטים עמד על קצב של 1.4%, ולאחר שבחודש עמד קצב האינפלציה ברמה של 1.5%. הקצב הנמוך מיוחס בעיקרו לירידה החדה במחירי הדלק. התוצאה המיידית בכל הקשור לאנגליה - הבנק המרכזי כנראה לא יעלה את הריבית בזמן הקרוב.

 

הפתעה במדד המחירים בצרפת. מדד המחירים לצרכן ירד בשיעור של 0.4% בחודש ספטמבר, בהשוואה לתחזיות האנליסטים ציפו לירידה מתונה יותר של 0.2%. פרסום המדד בכלכלה השנייה בגודלה בגוש היורו מגיע על רקע הצהרות הבנק המרכזי של אירופה כי הוא יעשה כל שביכולתו על מנת לעמוד בקצב אינפלציה שנתי של 2%.

 

בספרד מדד המחירים לצרכן עמד בציפיות. המדד בספטמבר לרמה של 0.2%, מרמה של 0.2% בחודש אוגוסט.

 

ירידות באסיה בהמשך לניו יורק

ניקיי ביפן שנסחר בכל שעות היום בירידות חדות, ננעל בשפל של חודשיים. במקביל תשואות איגרות החוב של ארה"ב צוללות לשפל של 16 חודשים. "קיימת ירידה ברמת הביטחון של המשקיעים בעולם על רקע חשש מהאטה עולמית ולאחר מפגש קרן המטבע העולמית בסוף השבוע האחרון", כך לפי אסטרטג בכיר ב-Daiwa Securities.

 

נעילת מסחר דרמטית אמש בבורסות ניו יורק. המדדים המשיכו את המגמה מסוף השבוע שעבר, שהיה הגרוע ביותר מאז מאי 2012 - המסחר ננעל בירידות שערים חדות והמדדים איבדו נקודות רבות בשעת המסחר האחרונה. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.4%, מדד נאסד"ק השיל מערכו 1.5% ומדד S&P 500 איבד במהלך יום המסחר 1.6%.

x