$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הקולגות של אייל לפידות יתנגדו לאישור חבילת שכרו

דירקטורים בחברות הביטוח של מגדל וכלל - שאישרו למנהלים הבכירים שלה שכר החוצה את רף השכר שהציב שר האוצר - יתנגדו לחבילת השכר בעלות שנתית של 5.2 מיליון שקל למנכ"ל החברה המתחרה הפניקס אייל לפידות

רחלי בינדמן 08:0819.08.14

הסיכויים לאישור חבילת השכר המוקטנת של אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס, יורדים. ל"כלכליסט" נודע כי חברות הביטוח הגדולות מגדל וכלל, בעלות מניות גדולות בהפניקס, צפויות להצביע נגד תנאי התגמול ללפידות בעלות שנתית של 5.2 מיליון שקל.

אסיפת בעלי המניות תתכנס מחר, ומי שיכריע את גורל חבילת השכר הן חברות הביטוח המתחרות. לפי נתוני חברת פרדיקטה דטה, הגופים המוסדיים הגדולים המחזיקים במניות הפניקס הם מגדל, מנורה, כלל, הראל ומיטב דש. כדי לאשר את חבילת השכר נדרש רוב של יותר מ־50% מבעלי מניות המיעוט, ואם גופים גדולים אלו אמנם יתנגדו, החבילה לא תאושר. בשבוע שעבר חשף "כלכליסט" כי גם מיטב דש, פסגות ואנליסט צפויים להתנגד לחבילת השכר.

 

מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות צילום: אוראל כהן

 

לא כזה פשוט

 

ההתנגדות של חברות הביטוח הגדולות מגיעה לאחר שחברת הייעוץ בשירותיה הם משתמשים, אנטרופי המליצה לתמוך בחבילת השכר של לפידות. אלא שאז התערבה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר ושר האוצר יאיר לפיד והעבירו מסר חד לדירקטורים בוועדות ההשקעה של אותם גופים שאליהם מועברת ההכרעה, שלא להישמע להמלצת אנטרופי. זאת מכיוון שהיועץ ששכרה, רו"ח יעקב גולדמן, המליץ לפני מספר חודשים לתמוך בחבילת שכר גבוהה יותר של 12 מיליון שקל ללפידות (חבילה שלא אושרה).

 

 צילום: גלעד קוולרצ'יק, ורדי כהנא, אלירן אביטל, ישראל הדרי, אוראל כהן

 

ל"כלכליסט" נודע כי הדירקטוריונים של חברות הביטוח הגדולות קיימו דיון לקראת אישור שכר לפידות וכי ההחלטה להתנגד לא היתה פשוטה. הסיבה לכך נעוצה בכך שהמנהלים של אותן חברות ביטוח מושכים בעצמם שכר עתק, במקרים מסויימים גבוה משל לפידות. אותם מנהלים נמצאים בהסכמי שכר קיימים שצפויים לפוג רק במהלך 2016, כך בזמן ששכר לפידות נמצא בעין הסערה, הם ממשיכים לקבל את משכורות העתק.

 

סטנדרטים כפולים

 

משרד האוצר מקשה על המנהלים לאשר את שכר לפידות. ראשית, נאסר על חברות הביטוח המתחרות להישען על המלצת אנטרופי ושנית, ההחלטה הועברה ממנהל ההשקעות של כספי החיסכון הפנסיוני לוועדת ההשקעות הכוללת גם את הדירקטורים החיצוניים, זאת כדי להקטין את פוטנציאל ניגוד העניינים הכרוך באישור שכר קולגות. כך נוצר מצב שבו דירקטורים שישבו בוועדות התגמול של חברות הביטוח ואישרו לבכירים שלהן שכר עתק, ממליצים כעת בוועדות ההשקעה נגד שכר נמוך יותר של מנהל מתחרה.

 

בפסגות למשל, שכאמור צפוי להתנגד לחבילת השכר של לפידות, המנכ"ל חגי בדש מרוויח שכר בעלות של כ־5 מיליון שקל בשנה. בוועדות ההשקעה נימקו את ההתנגדות בכך שקיימת טיוטת חוק שצפויה להיכנס לתוקף, שפרסם באחרונה שר האוצר לפיד, ולפיה עלות השכר הנורמטיבית למנהלים בגופים פיננסיים לא תעלה על 3.5 מיליון שקל. משכך, נורמות השכר שהיו נהוגות בעבר כבר לא רלבנטיות.

 

אלא שלפי גישה זו, אותם דירקטורים צריכים לכאורה לפעול לפתוח את ההסכמים עם המנהלים הקיימים ולדרוש כי יפחיתו את שכרם. אלא שבאחרונה פרסמו אותן חברות ביטוח מדיניות תגמול חדשה, ובה התייחסו לטיוטת החוק של לפיד. שם הם ציינו בהסתייגות כי רק כשהחקיקה תיכנס לתוקף הם יבחנו אם נכון להביאה בחשבון ביחס לנושאי המשרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x