$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

בזק, מנרב ורוטשטיין ינפיקו אג"ח בהיקף 900 מיליון שקל

חברת התקשורת וחברות הנדל"ן ינפיקו אג"ח כדי למחזר הלוואות בתנאים נוחים: דירקטוריון בזק החליט לבצע הנפקה פרטית, מנרב מתכוונת לגייס חוב ציבורי לראשונה בתולדותיה ורוטשטיין תשתמש ברוב הסכום כדי להחזיר הלוואת בעלים

גולן חזני, אורן פרוינד ואופיר דור 08:1112.08.14

זרם החברות שמבקשות לנצל את שוק הגיוסים הפתוח לרווחה לא נחלש, ושלוש חברות צפויות להצטרף לחגיגת הגיוסים. דירקטוריון בזקהחליט אתמול על הנפקה פרטית של אג"ח בהיקף של 700 מיליון שקל. ההנפקה תבוצע למשקיעים מוסדיים בדרך של הרחבת סדרות אג"ח קיימות (6 ו־7).

בבזק לא מפרטים לאיזה צורך הם מבצעים את הגיוס, אך בהתאם לריבית שהחברה תקבל הוא עשוי לשמש למיחזור חוב.

 

בבזק מציינים כי החברה שומרת לעצמה את הזכות להגדיל או להקטין את היקף ההנפקה. יציאתה של ההנפקה לפועל תלויה בקבלת אישור על דירוג האג"ח, ברמה שאינה נמוכה מדירוג AA ו־Aa2. ההנפקה תלויה בקבלת אישור הבורסה לרישום האג"ח למסחר ובקבלת האישור הסופי של הדירקטוריון.

 

הבנקים מימנו את מנרב

באופן מפתיע, אחת החברות הוותיקות בתחום הנדל"ן בבורסה המקומית, מנרב אחזקות, לא גייסה עד היום בשוק המוסדי. ל"כלכליסט" נודע כי החברה נערכת לגיוס הון באג"ח סחירות, ומתכוונת לגייס לפחות 150 מיליון שקל. על פי ההערכות, הגיוס עשוי להחליף חוב בנקאי שמתקרב למועד הפירעון שלו, והחברה רוצה להאריך את ההלוואה בריבית נמוכה.

מה דעתך על מניית רוטשטיין:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מנרב נמצאת בשליטת אברהם קוזניצקי, ונוסדה על ידיו בשנת 1969. החברה החלה להיסחר בבורסה במהלך שנת 1983, ולאורך כל התקופה היא הסתמכה על הלוואות שקיבלה מהבנקים למימון פעילותה. כנראה שסביבת הריבית הנוחה דחפה גם את החברה המסורתית, המשפחתית והשמרנית הזו - לצאת ולגייס כסף בשוק ההון.

 

מנרב נסחרת לפי שווי שוק של 380 מיליון שקל. החברה עוסקת בייזום וביצוע פרויקטים בתחום הבנייה עבור גופים מוסדיים וציבוריים, קבלנות ונדל"ן מניב, והיא גם מפעילה מכוני טיהור שפכים. בימים אלו החברה בונה יותר מ־1,500 יחידות דיור ברחבי הארץ. הכנסות החברה הסתכמו במיליארד שקל בשנת 2013, וההון העצמי שלה עומד על יותר מחצי מיליארד שקל.

 

ממנרב נמסר כי "בדומה לחברות ציבוריות אחרות, החברה בוחנת גיוס חוב מהציבור במסגרת בחינת מקורות המימון שלה, אולם טרם התקבלה כל החלטה בנושא".

 

אברהם קוזניצקי, בעל השליטה במנרב אברהם קוזניצקי, בעל השליטה במנרב צילום: גדי קבלו

 

מירילשווילי רוצה כסף

חברת הנדל"ן רוטשטייןנמצאת בבעלות (55%) איש העסקים הגיאורגי־ישראלי יצחק מירילשווילי ואבישי בן חיים. בעלי השליטה יצאו לאחרונה לסבב פגישות עם חתמים לקראת גיוס חוב מתוכנן של 50–60 מיליון שקל מגופים מוסדיים. הגיוס נועד ברובו להחזר הלוואת בעלים של 45 מיליון שקל שהשניים העניקו לחברה לפני חודשיים, לצורך רכישה של קרקע בקריית מלאכי המיועדת לבנייה של 1,250 יחידות דיור.

 

העסקה בוצעה במפתיע במסגרת מנגנון במבי - המיועד לאפשר פרידה בהסכמה בין בעלי מניות, בדרך של רכישת חלקו של בעל המניות השני בהסכמה. ההסכם מוגבל לתקופת זמן מסוימת, ולכן היה צורך זריז במזומנים. היקף העסקה הסתכם בסכום של 55 מיליון שקל, כאשר 45 מיליון שקל הועברו על ידי אבני שהם (חברה משותפת של מירילשווילי ובן חיים, שדרכה הם שולטים ברוטשטיין), והחברה העמידה 10 מיליון שקל.

 

מירילשווילי נכנס להשקעה ברוטשיין באפריל האחרון בשיתוף עם בן חיים, שהיה מנכ"ל החברה ומאז הודיע על התפטרותו וחזר בו. השניים שילמו 67 מיליון שקל עבור השליטה בחברה, ששיקף לה שווי של 122 מיליון שקל. מאז השווי עלה ב־5%.

 

מירילשווילי ובן חיים רכשו את השליטה מאנשי נדל"ן מוכרים כמו שמואל לבייב (אחיו של לב לבייב), משה דהאן ובנימין פיטוסי. בעלי השליטה הקודמים השביחו את החברה בצורה משמעותית: הרווח הנקי עלה ב־24% והסתכם ב־10.5 מיליון שקל ב־2013.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x