$
בורסת ת"א

קדימהסטם קופצת ב-20%: תשתף פעולה עם חברת התרופות מרק

שיתוף הפעולה - לביצוע סריקת תרופות בתחום מחלות נוירודגנרטיביות כגון טרשת נפוצה. בחברה לא סיפקו פרטים פיננסים על העסקה

ניר צליק 11:2503.08.14
קדימהסטם, חברת הביומד הישראלית, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת Merck לביצוע סריקת תרופות בתחום מחלות נוירודגנרטיביות כגון טרשת נפוצה, ומחלות נוירודגנרטיביות פוטנציאליות נוספות. קדימהסטם תשתמש במערכת של החברה לסריקת חומרים חדשים כתרופות פוטנציאליות.

 

קדימהסטם פיתחה טכנולוגיות להתמיינות תאי גזע לאוליגודנדרוציטים, תאים הנדרשים ע"י המוח כדי ליצור מיאלין, הבידוד של סיבי העצבים, שהמחסור בו הוא אחד מהמאפיינים של מחלות כגון טרשת נפוצה.

 

לקדימהסטם יש גם יכולת לייצור אסטרוציטים מתאי גזע. אסטרוציטים הינם תאי תמך אשר נמצאו מעורבים במחלות נוירודגנרטיביות. במסגרת שיתוף הפעולה קדימהסטם תסרוק חומרים במערך הבדיקות הייחודי לה המבוסס על התאים יוצרי המיאלין ותאי התמך של המח שהחברה ממיינת מתאי גזע, במטרה לזהות תרופות פוטנציאליות היעילות לטרשת נפוצה ולזהות השפעה פוטנציאלית במחלות נוירודגנרטיביות אחרות.

 

 צילום: אוראל כהן

 

עם חתימת החוזה, מרק תשלם לקדימהסטם סכום ראשוני, ותשלומים נוספים יועברו בתלות בעמידה באבני דרך שנקבעו. פרטים פיננסיים נוספים אינם מפורטים בזאת. הסכם שיתוף הפעולה הינו המשך של הסכם בין החברות מ-2012 וחתימה על זכרון דברים ביניהן מ-2013 בדבר שימוש בפלטפורמות סריקת התרופות של קדימהסטם על-מנת לאפיין תרופות פוטנציאליות חדשות העשויות להוביל לדור הבא של טיפולים במחלות נוירודגנראטיביות.

 

מה דעתך על מניית קדימהסטם:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
קדימהסטם משתמשת בתאי גזע ממויינים מאדם המשמשים ליצירת פתרונות רפואיים לסוכרת ולמחלות ניווניות של מערכת העצבים ולסריקת תרופות. הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה מאפשרת להביא להתמיינות של תאי גזע למגוון תאים אנושיים פונקציונליים הכוללים תאי תמיכה במוח וכן תאי לבלב מפרישי אינסולין – תאי בטא.

 

קדימהסטם נסמכת על טכנולוגיות שהומצאו במכון וייצמן במעבדה של פרופסור מישל רבל וכיום הן מפותחות ומקודמות במעבדות החברה בפארק וייצמן למדע. קדימהסטם מפתחת שני סוגים של יישומים רפואיים: רפואה רגנרטיבית, שמטרתה לתקן ולהחליף רקמות ואיברים שנפגעו על ידי מחלות בעזרת תאים בריאים שגודלו בתנאי מעבדה ופלטפורמות לסריקת תרופות, אשר משתמשות בתאים וברקמות אדם פונקציונליות לגילוי תרופות חדשות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x