$
בורסת ת"א

פרסום ראשון

מחזיקי האג"ח בסקיילקס נגד מכירת מניות פרטנר ללוקסנבורג: "על פניו פעולה פסולה"

המחזיקים דורשים לקבל שורה של מסמכים מסקיילקס - מהשעה המדויקת בה הוחלט על המכירה, השעה בה בוצעה בפועל, פירוט של כל הגופים ונושאי המשרה שהיו מעורבים בהחלטה ופרוטוקולים של ישיבות

גיל קליאן 12:4820.07.14

סדרות ד' ו-ו' של אג"ח סקיילקס יוצאות נגד מכירת מניות פרטנר ללפידות, עליה דיווח סקיילקס ביום חמישי באישון לילה. לטענת בעלי האג"ח מסדרות אלה, המיוצגים על ידי עו"ד דוד פרץ ממשרד עו"ד פרץ-פיגל, "מדובר על פניו לכאורה בפעולה פסולה ובלתי מובנת".

 

 

בעלי האג"ח כותבים במכתב שנשלח הבוקר לסקיילקס כי "בראש ובראשונה נדרש הסבר מפורט מצד החברה לגבי השיקולים הכלכליים והבחינות המשפטיות שהובילו את החברה ונושאי המשרה לקבל החלטה על מכירת מניות בכמות כה גדולה, באופן פתאומי, במחיר שכזה ועוד לגורם שהינו לכל הפחות נושא משרה בחברה ולכאורה גם גורם שהינו למעשה בעל ענין ו/או בעל שליטה בחברה, וככל שיקבע שכך הרי שכל עסקה עם לפידות חייבה, מחייבת ותחייב את אישורה כעסקת בעל ענין ו/או בעל שליטה בהתאם להוראות הדין".

 

הבוקר נחשף ב"כלכליסט" כי העסקה מנוגדת להתחייבות קודמת של סקיילקס לבעלי האג"ח, במסגרתה החברה התחייבה לא לבצע עסקאות בעלי עניין או למכור נכסים אלא אם כן היא מעדכנת מראש ובכתב את בעלי האג"ח 14 יום מראש. למרות זאת דיווחה החברה ביום חמישי בשעה 2:00 בלילה כי מכרה מניות פרטנר בהיקף של 33.8 מיליון שקל ובדיסקאונט של 2.6% ללפידות של יעקב (לוקסי) לוקסנבורג.

 

לוקסי עצמו וכן מנהל ההשקעות שלו, אמיר תירוש, מכהנים כיום כדירקטורים בסקיילקס. לפידות היא המחזיק הפרטי הגדול ביותר באג"חים של סקיילקס, וסביר להניח כי לאחר הסדר האג"ח בסקיילקס תהפוך לפידות גם לבעלת השליטה בסקיילקס. בנוסף, מכירת המניות התאפשרה במסגרת הערבות שהעניקה לפידות לסקיילקס – או במילים אחרות: אדריכלית ההסכם שאיפשר את מכירת המניות של סקיילקס ללפידות היא לפידות עצמה. כך, נוצר מצב בו סקיילקס, שאנשי לפידות יושבים בדירקטוריון שלה ומחזיקים את מרבית האג"חים שלה, מכרה לאותה לפידות מניות שהאפשרות למכירתן תוכננה והתאפשרה כחלק מההסכם של סקיילקס מול לפידות.

 

כעת מבקשים מחזיקי האג"ח מסקיילקס לחשוף שורה של נתונים ופרטים לגבי העסקה: מי הגורמים שהחליטו על המכירה, מה השעה המדויקת בה הוחלט לבחון את מכירת המניות ומי אישר את מחיר המכירה ללפידות, מה השעה המדויקת בה אושרה המכירה ובאיזה שעה מדויקת היא בוצעה בפועל, עותק של כל הדיונים והפרוטוקולים של הישיבות לפני המכירה, וכן פירוט האם ישיבות אלו נעשו פרונטלית או טלפונית, חוות הדעת של החברה לגבי סבירות המכירה וכן חוות זעת לגבי מעמדה האפשרי של לפידות כבעלת שליטה עתידית בסקיילקס, מי המשקיעים האחרים אעמם דיברה החברה לפני המכירה, מה היתה השעה המדויקת בה פנו אליהם, מתי הם הגיבו, מה הם הגיבו וכל מסמך רלוונטי לשיחה ביניהם.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

מניות פרטנר שנמכרו הם כ-1.4 מיליון מניות פרטנר שהשתחררו משיעבוד לאחרונה, והיו אמורות להיות משועבדות לבנק מזרחי על מנת שזה יעמוד אשראי לסקיילקס שייאפשר לסקיילקס סיכוי לשימור חוזה יבוא מכשירי הסלולר שלה מול סמסונג הקוריאנית. לסקיילקס חוב של 11.3 מיליון דולר לסמסונג, וסמסונג איימה על סקיילקס כי אם לא תפרע את החוב, תבחר ענקית האלקטרוניקה הקוריאנית לשלול מסקיילקס חד צדדית את הזכות לייבא מכשירי סמסונג לישראל.

 

בסקיילקס התאמצו מאוד לשמר את החוזה, אך לא היה להם כסף לשלם לסמסונג. אבל אז הגיעה לפני כשבועיים לפידות, והציעה לסקיילקס ערבות שתיתן (תמורת תשלום, כמובן) לבנק מזרחי טפחות, כאשר מזרחי טפחות תעמיד בעקבות אותה ערבות אשראי נוסף לסקיילקס שיוכל לשמש את סקיילקס על מנת לפרוע את החוב לסמסונג. לפידות הציעה כי כנגד אותה ערבות ישועבדו לבנק מניות פרטנר (כדי להקטין את הסיכון שלקחה על עצמה לפידות), כאשר חלק מההסכם הוא שסקיילקס תוכל למכור את המניות ולשעבד את התמורה לבנק. הסכם הערבות של לפידות אושר רק בשבוע שעבר, וסקיילקס הזדרזה לממש את המניות ולתת הטבה ללפידות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x