$
בורסת ת"א

ראיון כלכליסט

לוקסנבורג עשה קופה בדרך לשליטה: "אני כבר ברווח של 15 מיליון שקל"

יעקב לוקסנבורג סלל לעצמו את הדרך לדירקטוריון סקיילקס אחרי רכישות מסיביות של אג"ח החברה. השבוע הוא כבר היה חתום על הדחת בעל השליטה אילן בן־דב ש"הכל נעשה בהסכמתו המלאה"

גיל קליאן 07:1124.06.14

יעקב (לוקסי) לוקסנבורג לא יודע איך נכנסים מהדלת, אז הוא מעדיף את החלון. בשבוע שעבר נכנס לוקסי לדירקטוריון סקיילקס כאחד מנציגי האג"ח, אחרי מסע רכישות מסיבי שביצע באיגרות של סקיילקס וסאני, ושלשום כבר היה חתום על המהלך להדחת בעל השליטה אילן בן־דב והוביל ל"השתלטות נטולת השתלטות" על סקיילקס. בן־דב נותר בעל השליטה על הנייר, אך ללא תפקיד רשמי. אתמול חל זעזוע נוסף בקבוצה כאשר יהל שחר, מנכ"ל סקיילקס, התפטר מתפקיד מנכ"ל סאני שבו אחז במקביל, וזאת בשל חשש לניגוד עניינים.

בעל הבית החדש

אחרי כל השינויים האלה בפירמידה של בן־דב, בשיחה עם "כלכליסט" אתמול נשמע לוקסנבורג כמו בעל הבית החדש של סקיילקס. על השאלה כמה כל זה עולה לו, והאם כל זה שווה את הכסף, עונה לוקסי תשובה מהירה ונחרצת: "עשינו בדיקה היום. בדקנו מה שווי כל הרכישות לעומת השווי של היום. כבר היום אני מורווח בסביבות 15–10 מיליון שקל. אנחנו רק צריכים לבדוק דבר אחד - מה קורה בפרשת של הסוללות של סמסונג. אם הסוללות תקינות ויוכלו להוכיח שאין סכנה - מצבנו מעולה. אם לא - יצטרכו לפתור את הבעיות".

 

יעקב לוקסנבורג, עושה קופה בדרך להשתלטות על סקיילקס יעקב לוקסנבורג, עושה קופה בדרך להשתלטות על סקיילקס צילום: אוראל כהן

 

את הדרמה שהתחוללה ביום ראשון בערב בדירקטוריון סקיילקס, והסתיימה בהדחת בעל השליטה אילן בן־דב מתפקיד היו"ר, הוא משתדל לעמעם. "מינוי הדירקטורים החדשים בסקיילקס נעשה בהסכמת אילן, לא בניגוד לדעתו. הוא תמך במינוי חברי דירקטוריון חדשים. הכל בהסכמה מלאה שלו. בוא לא נשכח - אילן בן־דב מחזיק את השליטה בסקיילקס בגין היותו בעל מניות עיקרי בסאני. בסאני לא היתה שום העברת שליטה".

 

מה הצעד הבא שלכם בסקיילקס?

"חברי הדירקטוריון החדשים לומדים את כל המשמעויות בשני נושאים עיקריים - אחד הוא פרשת סמסונג שהיום היא בכותרות בגין הסוללות (הסכנה להתפוצצות הסוללות של מכשירי הגלקסי של סמסונג - ג"ק) וכל הקשר העסקי מול סמסונג. בנושא הסוללות אנחנו שומעים מה אומרים המומחים לסוללות, מומחים לכימיה שמטפלים בעניין. הנושא יכול להגיע עד לחשיפות פליליות אם זה לא מטופל נכון, ומנגד הוא יכול להיות מטופל היטב. זה שלב ראשון בטיפול שלנו.

 

 

"הנושא השני זה פרטנר - אנחנו צריכים להחליט האם אנחנו רוצים להמשיך להחזיק במניות והאם הגדלת אחזקות חיים סבן בחברה רלבנטית. יכול להיות שנמצא דרך להגיע להבנות עם חיים סבן".

מתי אתה צופה שיהיה פתרון לבעיות האלה?

"אי אפשר להגיע לפתרון בתוך יומיים. היו כמה פגישות עם הנציגים של סבן וכמה פגישות עם סמסונג. הכל פתוח, הכל מתגלגל — אולי נגיע לפתרונות ואולי הגענו למצב שלא תהיה ברירה אלא לסדר את הדברים בדרך יותר מהירה ומיידית. אנחנו מתכנסים כל יום לדון בבעיות של החברה שהן קריטיות. גם מועסקים פה 200 עובדים שצריך לדאוג להם. אנחנו בזהות אינטרסים מלאה עם כולם — למקסם את ההחזר לבעלי החוב, וזאת מטרתנו".

 

מה יישאר לחברה־האם סאני מכל הסיפור?

"לא ברור. מה שבוודאי יישאר לה זה האחזקות שיש לה במובילאיי, יש לה אחזקה נוספת בחברה בשם נטקראפט ויש לה אחזקה של 1.4% בפרטנר שכנגדה יש הלוואה של 30 מיליון שקל ממזרחי טפחות. רמת הנזילות שלה זניחה. אני מניח שגם בהסדר כלשהו בסקיילקס - כמו בסגנון אי.די.בי - סאני תקבל אחזקה זניחה, אם בכלל, בסקיילקס".

 

האם האינטרס של מחזיקי אג"ח סקיילקס הוא להשתלט על החברה?

"מה זה השתלטות? כרגע מינו חברי דירקטוריון אז זה לא השתלטות? וזה בהסכמה של אילן. אילן תמך בכל אחד מהם".

הוא לא עשה טעות בכך שתמך? היום הוא מודח מהחברה.

 

"אם היתה השתלטות עוינת, הוא לא היה נשאר דירקטור והיינו ממנים יו"ר אחר לדירקטוריון. ייתכן שבישיבה הקרובה אילן יהיה היו"ר של אותה ישיבה".

 

אם ככה, מה משמעות ההדחה של בן־דב?

"כרגע לפחות הדירקטוריון שהיה עזב והתמנה דירקטוריון חדש".

 

שימור מניות פרטנר

תצליחו למנוע את מימוש מניות פרטנר על ידי סדרות האג"ח המובטחות?

"יש רק שיחות על מימוש של מניות, אף אחד עוד לא מימש. אני מניח שנצליח לשמר אותה (את פרטנר - ג"ק) כחבילה שלמה. יכול להיות שחבילה כזאת יהיה לה ערך מסוים. יש הסכם שליטה משותף עם סבן - יכול להיות שבגין השליטה והבעלות המשותפת יהיה לזה ערך".

 

אז אולי כדאי לסקיילקס להמשיך להחזיק מניות בפרטנר?

"המצב בפרטנר לא פשוט. אתה רואה את המלחמה בשוק הסלולר, כל פעם מבצעים חדשים, ואנחנו מחכים לראות מתי התחרות תרד. המחירים בערך ב־50% לעומת העולם. מדברים כאן על 10 דולר לחודש. אין מחירים כאלה. אז יש פה אנומליה - כמו בתקופה שהמחירים היו 400–300 דולר, גם אז היתה אנומליה, אבל הפוכה. המחירים האלה לא יישארו לאורך זמן כי גם האנומליה הזאת תשאף לשיווי משקל כלכלי. זה לא ייתכן שמוכרים ב־39 שקל לחבילה שכוללת הכל. אנחנו מאמינים שעם הזמן האנומליה הזו תתיישר".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x