$
בורסת ת"א

בן־דב קיבל גלגל הצלה מסבן

מניית פרטנר זינקה ב־48% מאז כניסתו של חיים סבן לגרעין השליטה בחברה

יניב רחימי 06:4421.05.14

שנה וחצי אחרי שדווח לראשונה על המגעים בין חיים סבן לאילן בן־דב לגבי רכישת השליטה בפרטנר, סבן יכול להיות שבע רצון.

 

התמורה שנקבעה בעסקה עבור 31% מפרטנר עמדה על 1.5 מיליארד שקל, סכום שהורכב מחוב של 300 מיליון דולר לחברת האצ'יסון שעבר לסבן ומתשלום של 250 מיליון שקל במזומן. תמורת העסקה משקפת מחיר של 31.5 שקל למניית פרטנר, הרבה מעבר למחיר המניה בבורסה באוקטובר 2012. מאז שהשליטה בפרטנר עברה לידיים של סבן, זינקו מניות חברת התקשורת ב־48% והיום הן נמוכות ב־5% בלבד מהמחיר בעסקה.

 

חיים סבן חיים סבן צילום: Paul Morigi

 

במהלך 2013, השנה הראשונה של סבן כבעל שליטה, חברות הסלולר ובהן גם פרטנר הציגו המשך שחיקה ברווח, עדות למלחמת המחירים והתחרות מול המפעילים החדשים - גולן טלקום ו־HOT mobile. הנשק של פרטנר בהתמודדות עם השחיקה ברווחיות בענף הוא נקיטת מהלכי התייעלות תפעולית אגרסיביים. ברבעון הראשון של 2014, למשל, ההוצאות התפעוליות של פרטנר היו נמוכות ב־14 מיליון שקל לעומת הרבעון האחרון של 2013.

 

תזרים המזומנים של פרטנר נשאר חיובי, בעוד שבמדדים התפעוליים שלה נמשכת המגמה השלילית: שיעורי הנטישה ברבעון הראשון של 2014 עלו ל־11.6% לעומת 10.7% ברבעון הקודם, וההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי ירדה ב־4 שקלים.

 

בניגוד לחלוקת הדיבידנד הנדיבה שאפיינה את חברות הסלולר בשנות הגאות, תזרים המזומנים של פרטנר לא משרת את בעלי השליטה, אלא את החברה עצמה. תחת שליטתו של סבן, יתרות הנזילות של פרטנר משמשות להפחתת החוב הפיננסי של החברה. עובדה זו באה לידי ביטוי בירידה שנרשמה בחוב הפיננסי נטו של החברה בסוף הרבעון הראשון השנה ל־2.8 מיליארד שקל, בהשוואה ל־3.6 מיליארד שקל שנה קודם לכן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x