$
שווקי חו"ל

נעילה שלילית בבורסות אירופה; "עד עתה חתכנו בשומן, כעת השרירים נפגעים"

פוטסי בלונדון איבד 1.2%, דאקס בפרנקפורט ירד ב-1.5% ומדד קאק בפריז נחלש ב-1.1%; גם באסיה נרשמה מגמה שלילית

שירות כלכליסט 19:2011.04.14

בבורסות אירופה נרשמו היום ירידות שערים, זה היום השני ברציפות. ברקע: הירידות החדות שנרשמו אמש בוול סטריט והבוקר באסיה. פוטסי בלונדון איבד 1.2%, דאקס בפרנקפורט ירד ב-1.5% ומדד קאק בפריז נחלש ב-1.1%.

 

דאקס קאק פוטסי

 

סוכנות הדירוג פיץ' העלתה את את תחזית הדירוג של פורטוגל מ"שלילית" ל"חיובית". בסוכנות נימקו את ההחלטה בהתאוששות של כלכלת המדינה בעקבות תוכנית החילוץ ובירידה בגירעון הממשלתי. עם זאת דירוג האשראי של פורטוגל נותר על כנו, ברמה של +BB.

 

כמו באסיה, גם באירופה מניות הטכנולוגיה הובילוו את ירידות השערים - לאחר שאמש צנח מדד נאסד"ק ב-3.1%, הירידה החדה ביותר מאז 2011. מניות קבוצת האלקטרוניקה הצרפתית תאלס הצרפתית איבדה במהלך המסחר 4% בבורסה של פריז - הירידה החדה ביותר מאז ספטמבר 2012 - בעקבות הורדת דירוג של ג'יי.פי מורגן ל"נייטרלי". חברת השבבים הבריטית ARM צללה הצהריים ב-4%, ויצרנית השבבים הגרמנית אינפיניון איבדה במהלך יום המסחר 2.8%.

 

"עד עכשיו חתכנו בשומנים - אבל כעת אנחנו חותכים בשרירים", אמר ג'פרי פורגס, אנליסט ביוטק ב- AllianceBernstein. "לדעתי, התיקון הזה יימשך לפחות רבעון או שניים".

 

המשקיע מארק פאבר סבור כי הבורסות בוול סטריט יתרסקו בשנה הקרובה, וכי ההתרסקות תהיה כואבת יותר מזו שנרשמה ב-1987. לדבריו, "השנה זה יקרה. מדד S&P יצנח ב-20%, אולי אפילו 30%, מי יודע. מה שאני אומר זה שעכשיו לא זמן טוב לקנות מניות".

 

בורסת פרנקפורט בורסת פרנקפורט צילום: בלומברג

ירידות גם באסיה

 

מוקדם יותר ננעלו הבורסות באסיה בירידות שערים. בהונג קונג, צנחה מניית טנסנט - חברת האינטרנט הגדולה בסין - ב-6.8%. ענקית התקשורת היפנית סופטבנק נפלה ב-4.4% - וסגרה את השבוע עם ירידה של מעל 13%.

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי

  

בסין, לשכת הסטטיקטיקה המרכזית בבייג'ינג דיווחה כי מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.4% בחודש שחלף לעומת השנה שעברה, בהתאם לתחזיות האנליסטים. במקביל, מדד המחירים ליצרן נפל ב-2.3% לאחר ירידה של 2% בפברואר, כך שמגמת הירידות נמשכת כבר 25 חודשים, התקופה הארוכה ביותר מאז 1997. תחזיות האנליסטים היו לירידה של 2.2%.

 

"כאשר הסנטימנט בשווקים בארה"ב הוא שלילי, המשקיעים בכל העולם נהפכים לפסימים - מה שיוצר אפקט דומינו", אומר ג'ואיצ'י וואקו, אסטרטג בבנק ההשקעות היפני נומורה. לדבריו, "אנו עדים לתיקון הכרחי במניות הטכנולוגיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x