$
בורסת ת"א

עכשיו זה רשמי: המיזם החדש של טאואר ופנסוניק ביפן יוצא לדרך

טאואר מחזיקה ב-51% ממניות המיזם המשותף וקצב המכירות השנתיות של החברה צפוי לגדול בכ-400 מיליון דולר בשנה

ניר צליק 10:4701.04.14

המיזם המשותף (JV) של טאואר עם חברת פנסוניק החל לעבוד. במסגרת השותפות החדשה, העבירה פנסוניק את תהליכי ייצור השבבים ומתקני וציוד הייצור שלה בשלושת מפעליה שביפן (אוזו, טונאמי ואראי) לטובת השותפות, תוך התחייבות לרכוש את מוצרי הסמיקונדקטור שלה מהשותפות לאורך תקופה ממושכת של לפחות חמש שנים.

 

 

טאואר מחזיקה ב-51% ממניות המיזם המשותף וקצב המכירות השנתיות של החברה צפוי לגדול בכ-400 מיליון דולר בשנה, החל מהרבעון השני של השנה לקצב מכירות של כ-900 מיליון דולר עד מיליארד דולר בשנה.

 

השותפות תמשיך את ייצור מוצרי הסמיקונדוקטור של פנסוניק ובמקביל תפעל טאואר להרחבת פעילות הייצור למוצרים חדשים נוספים, תוך מינוף פעילותה העסקית עם לקוחותיה הקיימים והפוטנציאליים.

 

בעקבות המיזם הנוכחי, מתעתדת טאואר להפסיק את פעילותו של מתקן הייצור שלה בנישיוואקי, יפן, תוך איחוד פעילות מפעל זה עם פעילות המפעלים של השותפות. הדבר יאפשר הפחתת עלויות שנתיות קבועות בסך של כ-130 מיליון דולר בשנה.

 

ראסל אלוונגר ראסל אלוונגר צילום: אוראל כהן

החברה שכרה את שירותיה של חברת השמה יפנית, בעלת אחוזי הצלחה של 95% בהשמה מחדש, על מנת לתמוך בעובדי מתקן הייצור בניושיוואקי. כמו כן מספר עובדי מפתח ימשיכו לתמוך בפעילותה של החברה ביפן. מוצרים של לקוחות עיקריים, המיוצרים כיום בנישיוואקי, יועברו למפעליה האחרים של החברה ברחבי העולם. בתמורה להחזקה של 51% בשותפות, סיפקה טאואר-ג'אז לפנסוניק כ-871 אלף מניות רגילות של החברה בשווי מוערך של כ-7.5 מיליון דולר, שמהוות 1.8% מהמניות.

 

מה דעתך על מניית טאואר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

על פי הערכות, העסקה עצמה צפויה להיות רווחית מיומה הראשון, אך ההערכות הן כי שיעור הרווחיות של העסקה צפוי לעמוד על כ-5%-10% בלבד. המשמעות היא כי על הכנסות של כ-400 מיליון דולר ירוויח המיזם 40-20 מיליון דולר (EBITDA) ורווח נקי של 20-10 מיליון דולר בשנה למשך חמש שנים. אחרי חמש השנים הראשונות תצטרך טאואר למלא את מפעלי השבבים בלקוחות אחרים, שאינם פנסוניק, משימה שעשויה להיות לא פשוטה אם תעשיית השבבים לא תתאושש.

 

לטאואר כבר יש מפעל ביפן, עם מיקרון, שאותו רכשה החברה לפני כשנתיים תמורת 140 מיליון דולר וכעת למעשה היא סוגרת אותו. שיעור הניצולת הנוכחי במפעל עומד על פי הערכות על כ-30% בלבד כאשר כרגע הוא אינו רווחי או שרווחיותו נמוכה. התהליך שעבר המפעל במיקרון עשוי לשמש אות אזהרה לטאואר כאשר במסגרת העסקה מול מיקרון החברה סיפקה לטאואר את מרבית העבודה במפעל למשך כשנה וחצי ולאחר מכן הקטינה את היקף ההזמנות, וטאואר קיוותה כי היא תצליח למלא את המפעל בהזמנות אחרות, אך בסופו של דבר היא לא הצליחה להזרים לשם ביקושים נוספים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x