$
בורסת ת"א

עסקת וודסייד: איך הגיבה הבורסה לביטול החתימה על ההסכם?

על רקע ביטול חתימת ההסכם על אחת מעסקאות האנרגיה הגדולות במשק הישראלי, נרשמו ירידות בקרב השותפות במאגר לווייתן

ערן סוקול וליאור גוטמן 08:4831.03.14
על רקע ביטול חתימת ההסכם על אחת מעסקאות האנרגיה הגדולות במשק הישראלי נרשמו ירידות ביחידות ההשתתפות בשותפות של מאגר לווייתן.

 

יחידות ההשתתפות של רציו, המחזיקה ב־15% מהזכויות בשותפות וחשופה באופן המהותי ביותר לקידוח לווייתן, נפלו ב־2.55% במחזור של 45 מיליון שקל - הגבוה ביותר בבורסה.

יחידות ההשתתפות של אבנר, המחזיקה ב־15.6% מהזכויות בשותפות, ירדו ב־1.4% במחזור של 6.2 מיליון שקל, ויחידות ההשתתפות שלדלק קידוחים, המחזיקה אף היא 15.6% מהזכויות בשותפות, נפלו ב־1.77% במחזור של 5.5 מיליון שקל.

 

מאגר לווייתן מאגר לווייתן

 

מה דעתך על מניית ניו-מד אנרג יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

אנליסט האנרגיה של אי.בי.אי גיל בשן אמר אתמול: "הביטול מפתיע ללא ספק ומעורר חשש לגבי ההמשך, אך ההערכות העיקריות הן שוודסייד תחזור ותחתום על ההסכם. חשוב לזכור כי מעבר ליכולות של וודסייד בתחום פיתוח מאגרים והנזלת גז ליצוא, העסקה אמורה להכניס מזומן לשותפות במאגר ולהוריד מהן נטל כספי כבד.

 

לדברי בשן, ביטול העסקה עלול להוביל לדחייה נוספת בפיתוח לווייתן, שכבר נדחה בכשנה, ולקשיים במימון הפיתוח. עם זאת, לדבריו, "מנגד, פיתוח לווייתן יכול להימשך גם בלי וודסייד: נכון להיום, לפי התמחור של רציו, השוק מעריך את שווי לווייתן ב־7.8 מיליארד דולר, זאת מעל למחיר המאגר המשתקף מתנאי העסקה ומסתכם ב־7 מיליארד דולר, כך שקשה לומר שהמשקיעים נותנים פרמיה פנומנלית לוודסייד.

 

פיתוח לשוק המקומי, בנוסף לפיתוח אזורי (טורקיה, מצרים) הוא אופציה ריאלית ועדיפה מבחינת השותפות, וגם כלכלית, כך שלמרות האכזבה אין סיבה להיכנס למרה שחורה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x