$
בורסת ת"א

פלאזה סנטרס מציעה למחזיקי האג"ח דחיית תשלומי הקרן בשלוש שנים

מתווה ההסדר כולל גם העלאת שיעור הריבית ומתן בטוחות; פסגות: "אין לנו מה להרוויח מההצעה - הסיכון עלינו"

יניב רחימי ואסף גילעם 18:2413.02.14

הנהלת פלאזה סנטרס הציגה היום (ה') באסיפת מחזיקי האג"ח הישראלים של החברה בתל אביב את תוכנית ההסדר שלה. רן שטרקמן, מנכ"ל פלאזה סנטרס הציג את עיקרי הסדר החוב שמבקשת החברה לאשר, כולל דחיית תשלומי הקרן בשלוש שנים, העלאת שיעור הריבית ומתן בטוחות. ניכר היה כי מחזיקי האג"ח לא התלהבו מהצגתו של שטרקמן.

הטענה המרכזית שהעלה גיל לופוביץ', אחראי מחלקת מעורבות מוסדית בפסגות, הינה כי החברה לא מעניקה בהסדר המוצע כיום פיצוי הולם לסיכון שלוקחים מחזיקי האג"ח. "במצב הנוכחי, להערכתי בפירוק לא נפסיד, ונראה לפחות את הפארי. לפי ההסדר המוצע, אין לנו מה להרוויח - הסיכון עלינו, אולי נתחיל לראות את הכסף רק בעוד שנים, ובעלי המניות הם אלו שיהנו מהאפסייד האפשרי". חלק מהמחזיקים לא חלקו את ביטחונו של לופוביץ' כי לא יספגו הפסד בפירוק.

 

מה דעתך על מניית אלביט הדמיה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

פלאזה סנטרס עוסקת בפיתוח וניהול של קניונים ומרכזי שעשועים במזרח אירופה והודו. החברה נשלטת על ידי אלביט הדמיה, אשר משלימה בימים אלו הסדר חוב משלה. שטרקמן, אשר הציג את החברה ופעילותה הנוכחית, ניסה להדגיש כי פלאזה סנטרס תוכל להחזיר את חובותיה רק אם ינתנו לה התנאים הנכונים. "בתנאי העבודה הנוכחים נצליח לפתח ולמכור נכסים במחירים טובים שיוכלו לשרת את חובות החברה ולהשאיר עודף גם לבעלי המניות". לפלאזה סנטרס, אשר מאוגדת בהולנד מספר קבוצות נושים שונות. בראשן, מחזיקי האג"ח הישראלים, להם חייבת החברה כ-900 מיליון שקל. בנוסף להם, הנפיקה החברה אג"ח גם בפולין, שם החוב מסתכם ב-70 מיליון שקל. לבסוף, הבנקים הממנים את הנכסים מחזיקים בחובות נון-ריקורס של 200 מיליון שקל נוספים.

 

שטרקמן טען כי מצבם של מחזיקי האג"ח יורע במקרה של פירוק. "בפירוק הקונים הפוטנציאליים מציעים מחירים נמוכים בעשרות מונים, מאשר לחברה חיה ובועטת. לכן החברה צריכה להמשיך ולפעול, וזה מה שההסדר שגיבשנו מנסה לעשות". ההסדר שהצענו הוא מיטבי, וראיה חזקה לכך ניתן לראות מהעובדה שאף עובד בכיר לא עזב את החברה. שטרקמן התריע כי "אם החברה תלך לפירוק יגרמו נזקים משמעותיים - בעיקר לנושים". 

 

מוטי זיסר, בעל השליטה בפלאזה סנטרס מוטי זיסר, בעל השליטה בפלאזה סנטרס צילום: גיא אסיאג

 

פלאזה סנטרס מאוגדת כאמור לפי הדין ההולנדי, ולכן הסדר החוב הינו שונה מן המוכר בישראל עד כה. החברה פנתה ב-2013 לבית המשפט בהולנד וקיבלה אישור להקפאת תשלומים לנושיה עד גיבוש הסדר חוב. התאריך שניתן לחברה הוא ה-17 באפריל הקרוב. לחברה מונה מנהל מיוחד אשר עוקב ומאשר את התנהלותה כיום, ואשר אמור לאשר גם את הצעת ההסדר שתגבש החברה. המנהל המיוחד מדווח לשופטת הולנדית אשר מונתה לתיק.

 

המנהל המיוחד ההולנדי שכר את שירותם של פירמת רו"ח הבינלאומית PWC על מנת לבדוק את ההסדר שגיבשה החברה. במקביל, מחזיקי האג"ח שכרו את שירותה של חברת MNS הישראלית, לבדוק מטעמם את כדאיות ההסדר המוצע.

 

בהמשך, לאחר שהמנהל המיוחד יתן את חוות דעתו, האם ההסדר הוגן עבור כלל הנושים, יעלה ההסדר להצבעת הנושים, כאשר נדרש רוב של 50% מהנוכחים באסיפה בפועל, וכשהם מייצגים לפחות 50% מהחוב הנתבע (נושים אשר הביאו את רצונם להצביע באופן רשמי למנהל הרשמי). בנושא זה תהו מחזיקי האג"ח הישראלים האם נעשית בדיקה של ניגודי עניינים בקרב המצביעים, כי חלק ממחזיקי האג"ח של פלאזה מחזיקים במקביל גם באג"ח של בעלת השליטה אלביט הדמיה. עורכת הדין של פלאזה הסבירה כי לא נעשית בדיקה בזמן ההצבעה, אך השופטת יכולה להטיל דופי על ההצבעה אם היא מוצאת סיבה לכך, ואף לפסול קולות במקרה הצורך.

 

ניכר כי מרבית המחזיקים שהגיעו לאסיפה לא התלהבו מהצגתו של שטרקמן. בין המחזיקים של אג"ח פלאזה סנטרס ניתן למצוא נוכחות מרשימה של רבים מהגופים המוסדים: מיטב-דש, ילין לפידות, מגדל, פסגות, הראל ועוד. בין המחזיקים ניתן גם למצוא את חברת לפידות, שבשליטתו של יעקב לוקסנברג וקרן הגידור ברוש, אשר היתה פעילה מאוד בהסדר אי.די.בי.

 

הטענות של המחזיקים של פלאזה החלו מחוסר ההתחייבות של החברה לרמת הוצאות הנהלה. שטרקמן הציג כי החברה צריכה להוציא כ-7.5 מיליון יורו בשנה לתפעול שוטף, אך אמר כי אין זה הגיוני מטעם החברה להתחייב לתקרה מסויימת, במידה והפעילות שלה תורחב. בנוסף, הביעו המחזיקים תמיהה מדוע החברה מעניקה למחזיקי האג"ח רק שיעבוד שלילי, ולא אף שיעבוד ספציפי על נכסים. שטרקמן טען כי כל נכסי החברה משועבדים לבנקים, שאינם מאשרים להעניק אף שיעבוד נוסף עליהם. מחזיקי האג"ח הזכירו לשטרקמן כי לחברה גם מלאי קרקעות שאינן משועבדות, ואמרו כי "אם החברה רצתה לתת שיעבודים הם יכלו".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x