$
בורסת ת"א

המלצות 2014

למרות התשואה המאכזבת במניות: באיילון לא מחליפים סוסים

תשואה ממוצעת של 4.5% בלבד על המניות המומלצות אשתקד לא מפחידה את כלכלני איילון, שממשיכים לשנת 2014 עם כיל, דיסקונט - והטעמים של פרוטרום; ומהן ההמלצות על שוק האג"ח - שהניב לחברה תשואה של 12% בשנה שחלפה?

שי סלינס 10:5426.12.13

תופעה מעניינת עברה על בית ההשקעות איילון בהמלצות שסיפקו במסגרת פרויקט כלכליסט ל-2013. בעוד שחמש המניות המומלצות של בית ההשקעות השיגו תשואה ממוצעת נמוכה של 4.5% בלבד (נמוך מהתשואה שמדד ת"א 25 רשם בתקופה המקבילה), חמש איגרות החוב הקונצרניות המומלצות של איילון רשמו תשואה מרשימה ביותר של 12% - גבוה מהעלייה הממוצעת של אג"ח החברות בבורסה.

 

יתרה מכך, באיילון לא מתייאשים וממשיכים להמליץ ל-2014 על המניות ש"סידרו" להם את התשואה הכושלת - דיסקונט  וכיל.

 

 

פרויקט ההמלצות של כלכליסט ל-2014 נמשך - מדי יום ועד סוף השנה יציגו כאן בתי ההשקעות המובילים בישראל את 5 המניות הטובות ביותר שלהם לשנה הקרובה, 5 אגרות החוב שינצחו את השוק, הרכב התיק המומלץ ובונוס מיוחד - פינת הימורים לשנה הבאה.

 

ממליץ: יריב קונפורטי מנהל השקעות איילון קרנות נאמנות.

 

חמש מניות מומלצות ל-2014

כלל ביוטכנולוגיה - החברה הינה חברת החזקות בתחום מדעי החיים והטכנולוגיה הרפואית המוחזקת על ידי כלל תעשיות (57%) וטבע (14%). מחזיקה כיום 14 חברות בשלבי פיתוח שונים. לאור גיוס ההון שבוצע במאי 2013 בגובה של 124 מיליון שקל אשר מאפשר לחברה להמשיך להשקיע בחברות הבנות עד למסחור מלא של המוצרים או יצירת שת"פ עם אחת חברות הפארמה. אנו מעריכים כי הגעה לבשלות מסחרית בשנה הקרובה של אחת מחברות הבנות תתרום לעליית ערך בשווי החברה; ב-2013 ירדה כת"ב ב-11%.

 

כיל – יציאת אורלקלי מקרטל האשלג BPC תוך הורדת מחירי מכירת האשלג עשתה נזק ללא מעט יצרנים ובכללם כיל שיישרו קו עם רמת מחירים נמוכה השנה. אולם, בנושא הזה הרע מאחורינו וגיבוש הקרטל מחדש יתרום לירידת עודף ההיצע ולעליה מחודשת של מחירי האשלג. ועדת שישינסקי 2 צפויות לגרום נזק לחברה אולם, אנו מעריכים כי צמיחה משמעותית בסין ובהודו תוך גידול בביקושים במקביל לנסיגת מתחרים מהשקעות בפיתוח פרויקטים יתרמו לעליית ערך מחודשת של החברה; ב-2013 רמה כיל תשואה שלילית של 31%. 

 

סטפן בורגס מנכ"ל כיל; איילון מאמינים במניה שלו סטפן בורגס מנכ"ל כיל; איילון מאמינים במניה שלו

 

פרוטרום – החברה פועלת בשווקי התמציות וחומרי הגלם העולמיים ומדורגת כאחת מ-10 החברות הגדולות בעולם בתחום הטעם והריח. אסטרטגיית הצמיחה של החברה מבוססת על רכישת מתחרים בשיעורי רווחיות אטרקטיבית תוך סינרגיה בין מפעלים באיזורי פעילות קרובים ,ניצול יתרון לגודל וחדירה לשווקים חדשים באמצעות רכישת מתחרים מקומיים; מניית פרוטרום זינקה ב-45% בשנה הנוכחית.

 

ב-2013 החברה רכשה 4 חברות שהיקף מכירותיהן עמד ב-2012 על כ-147 מיליון דולר , כאשר ב-9 חודשים הראשונים של 2013 היא הציגה מחזור הכנסות של כ-482 מיליון דולר. בהטמעה מלאה של החברות הנרכשות תוך נגישות טובה מאוד למערכת הבנקאית לרכישות בעתיד אנו צפויים לראות צמיחה בהכנסות ובשיעורי הרווח בשנה הקרובה. להערכתנו השווי הצפוי ל-12 חודשים הקרובים הוא 5 מיליארד שקל לעומת שווי נוכחי של 3.8 מיליארד שקל.  

 

מרכז חדשנות של פרוטרום בציריך מרכז חדשנות של פרוטרום בציריך

 

פוקס – החברה פועלת בתחום האופנה ומפעילה את המותגים סאקס, בילבונג, מרשה בלרינה ומותגים נוספים. פיזור סל המוצרים על ספקטרום של מחירים תוך חיזוק ערך המותג יוצר גידול מתמיד בהיקף המכירות שעתיד להסתכם ב-2013 בכמיליארד שקל, שיעורי הרווחיות הנקיה של החברה עומדים על כ-8.6% וצפויים להישחק במעט. זיכיון של C&K ו-TCP (בגדי ילדים) צפויים להמשיך לתמוך במכירות החברה ולפתוח קהלי יעד נוספים; מניית פוקס הכפילה של שוויה ב-2013.

 

דיסקונט – הבנק עומד בפני מספר שינויים משמעותיים: החלפת מנכ"ל, מכירת דיסקונט ניו יורק, מכירת גרעין שליטה של קב' ברונפמן-שאראן ומכירה צפויה של האחזקות בבנק הבינלאומי. השפעות אלו אינן מבוטלות אולם להנחתנו שילוב הגורמים הנ"ל בתוספת תוכניות התייעלות והסכמי שכר חדשים מול ועד העובדים עשויים בסיכום להציף ערך מעבר למכפיל ההון הנוכחי (60%) בו הבנק נסחר כיום; מניית דיסקונט איבדה 7% מערכה ב-2013.

 

חמש איגרות חוב מומלצות ל-2014

בי קומיוניקיישנס ב' - מח"מ 3.37 שנים, תשואה 4.04% שקלי דירוג "A2". לחברה יש חוב נטו בגובה 2.7 מיליארד שקל נכון לרבעון השלישי של 2013 ועל מנת לשרת חוב זה היא נסמכת על הדיבידנדים הנובעים לה כבעלת שליטה של בזק(31%). החברה שיפרה את מבנה המאזן על ידי עדכון תנאי מימון מול הבנקים והארכת מח"מ החוב הסחיר כל אלה ועוד הופכים את האג"ח למעניינת לשנה הקרובה.

 

טן דלק אג"ח ב' - מח"מ 2.3 שנים, תשואה 2.33% צמוד דירוג "BBB+". החברה מחזיקה כיום 44 תחנות דלק תחת המותג "טן". היחס השוטף המאזני הינו 1.32 ואילו היחס המהיר הינו 1.19 לרבעון השלישי של 2013. המשך פיתוח חנויות הנוחות במתחמי התדלוק ובניית 3 תחנות תדלוק נוספות בשנה הקרובה עשויה לתרום לשיפור הרווחיות , יכולתה של החברה להיות אגרסיבית במדיניות התמחור צפויה להגדיל את בסיס הלקוחות העתידי. 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

פרשקובסקי אג"ח ה' – מח"מ 2.68 שנים, תשואה 4.98% שקלי לא מדורג. עיסוקה העיקרי של החברה הינו ייזום נדל"ן למגורים בישראל החברה מכרה יחידות דיור בקצב מרשים של 87% ביחס לפרויקטים בביצוע נכון לנובמבר 2013. שני תחומי פעילות נוספים הם נכסים מסחריים להשכרה בישראל ומגורים להשכרה בארה"ב. הסדרה מגובה בבטחונות של עודפי פרויקט המגורים 'ביקל' בראשל"צ הסמוך לרכבת ראשונים. רווחיות גולמית צפויה בפרויקט של כ-17.5% ועודפים צפויים של כ-85 מיליון שקל ביחס LTV של 82% צפויה לתמוך באג"ח.

 

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
נכסים ובנין אג"ח ג' – מח"מ 2.36 שנים, תשואה 0.83% צמוד דירוג "A".  החברה עוסקת בתחומי הנדל"ן בישראל ובחו"ל (שיעורי תפוסה של 95% בישראל) וכן מחזיקה כ-45% מחברת מהדרין (ענף החקלאות). החברה מציגה שיפור מתמשך ב-NOI לאורך השנים תוך שמירה על יציבות בשיעורי התפוסה ,השבחת נכסים ועתודות קרקע משמעותיות עתידות לשמר ולחזק את היציבות הפיננסית של החברה.

 

דורי קב' אג"ח ז' – מח"מ 5.55 שנים, תשואה 3% צמוד דירוג "2A". החברה מוחזקת בעקיפין ע"י גזית גלוב ישראל (73.87%) ופועלת ב-4 תחומי פעילות עיקריים: יזמות למגורים בפולין, אנרגיה, יזמות למגורים בישראל וקבלנות. החברה מציגה שיפור מתמשך ברווחיות תוך גידול מתמיד בהכנסות ומאופיינת ב'גב חזק' של חברת אם. פתיחת תחנת כוח דוראד (75% מהספק התחנה כבר נמכר טרם ההפעלה) צפויה לתרום מהותית לרווחיות החברה לדירוג החברה ולשיפור היחסים המאזניים.

 

תיק מומלץ 2014

30% קונצרני, 40% ממשלתי, 25% מניות (ישראל 50% חו"ל 50%) ו-5% מזומן.

 

הימורים: דולר עלייה של 4%

יורו ירידה של 3%

ת"א 25 עלייה של 12%

דאו ג'ונס עלייה של 9%

בטל שלח
    לכל התגובות
    x