$
בורסת ת"א

כן פייט הפכה לחברה מדווחת בוול סטריט

כעת תוכל החברה להירשם לאחת הבורסות המובילות בניו יורק; הסמנכ"ל פרבשטיין: "בשלב זה החברה אינה יכולה להתחייב על מועד הרישום"

מיקי גרינפלד 10:2812.09.13

חברת כן פייט ביופרמה קיבלה אישור מרשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) לרישום מניות החברה למסחר באחת מהבורסות הראשיות בוול סטריט באמצעות הנפקת ADR רמה 2, תעודת פיקדון סחירה (American Depository Receipt). כל ADR ייסחר תחת הסימול "CANFY" וייצג שתי מניות רגילות של החברה. המהלך הופך את החברה לדואלית. כך מדווחת היום (ה') החברה, העוסקת בפיתוח תרופות למחלות דלקתיות, מחלות עיניים ומחלות כבד.

 

כן פייט, בניהולה של פרופ' פנינה פישמן, הודיעה על כוונתה לבקש אישור לרישום ADR מסוג 2 ביולי שעבר. לאחר קבלת האישור שוקלים בחברה רישום בבורסה של ניו יורק, ה-NYSE. סמנכ"ל הכספים של החברה מטי פרבשטיין אמר היום ל"כלכליסט" כי "בשלב זה החברה אינה יכולה להתחייב על מועד הרישום".  

 

פרבשטיין הסביר כי עד עתה החברה אחזה ב-ADR מסוג 1, ונסחרה ב-OTCQB, מסגרת המסחר הגבוהה של "מעבר לדלפק". "עד כה במסגרת הקיימת חובותינו היו מצומצמצות לתרגום ההודעות בלבד, ומעתה, לאחר קבלת האישור ל-ADR רמה 2, הפכנו לחברה שמדווחת באופן שוטף בארה"ב ולחברה דואלית", אמר פרבשטיין.

 

פרבשטיין הוסיף שהחברה מאמינה כי "הרישום יסייע לחברה להעלות את רמת העניין בחברה בקרב שוק ההון האמריקאי, משקיעים זרים וקרנות השקעה מתמחות בתחום העיסוק של החברה, ובאופן טבעי זה יוביל להתעניינות גוברת גם בישראל". כן-פייט תקיים בקרוב פגישות עם קהילת המשקיעים בארה"ב, ותשתתף בשני כנסים בחודש ספטמבר 2013: כנס Rodman & Renshaw Global Investment בניו יורק וכנס Aegis Capital Healthcare בלאס-ווגאס.

  

פנינה פישמן מנכ"לית כן פייט פנינה פישמן מנכ"לית כן פייט

  

בחודש מאי האחרון השלימה החברה גיוס מוצלח, במהלכו הוזרמו ביקושים של 44 מיליון שקל, פי 2 מהסכום שהחברה ביקשה לגייס (21.8 מיליון שקל). הביקוש הביא להגדלת הגיוס ל-27 מיליון שקל.

 

כן פייט מתמקדת בפיתוח תרופות על בסיס מולקולות אשר נקלטות על ידי רצפטורים (קולטנים) של תאים סרטניים או דלקתיים ומעכבות את התפתחותם של תאים אלה. החברה עורכת בימים אלו ניסויים קליניים בשלבי 1 ו-2 בארה"ב, אירופה וישראל לחמש התוויות הכוללות סרטן, מחלות אוטו-אימוניות ומחלות עיניים, אשר יחדיו פונות לשווקים בשווי מיליארדי דולרים. תרופת ה-CF102 של החברה הוכרה כתרופת יתום על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי לטיפול בסרטן הכבד.

 

מעמד תרופת יתום מוענק לתרופות המיועדות לטיפול במחלות נדירות, בהן מספר החולים עומד על פחות מ-200 אלף איש בארה"ב. המעמד מקנה לחברה המפתחת את התרופה בלעדיות בשיווק התרופה לתקופה של שבע שנים, ומזכה אותה בקבלת סיוע בניהול והגשת הפרוטוקול הקליני מול ה- FDA, כמו גם במענקים פדרליים והטבות מס. המסלול של תרופת יתום נועד לענות על הצורך לפתח תרופות עבור אוכלוסיות ייחודיות הסובלות ממצבים רפואיים נדירים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x