$
בורסת ת"א

ביומדיקס רקדה על שלוש חתונות והפסידה בגדול

חברת הביומד חתמה הסכם להחלפת מניות עם חברות אמריקאיות ששתיים מהן הפרו אותו, והפסידה 2 מיליון שקל. סעיף בהסכם מנע אפשרות לתבוע אותן

ניר צליק 20:2808.07.13

לפני חצי שנה העבירה ביומדיקס, החברה־האם (66%) של גפן השקעות, 14.7% ממניות גפן לשלוש חברות אמריקאיות, SDSS, סייפקוד ופרוגיימינג פלטפורמס, הנסחרות בבורסות מעבר לדלפק בארה"ב (OTC). בתמורה קיבלה ביומדיקס מניות של שלוש החברות. מטרת המהלך היתה לשמר את המסחר בגפן השקעות ברשימה הראשית.

באותה נקודת זמן החזיקה ביומדיקס ב־78% מגפן, מה שהיה עשוי להוביל את גפן לרשימת השימור על רקע אחזקות ציבור דלילות במניה. העסקאות נעשו לפי מחיר המניה של גפן השקעות בבורסה באותה נקודת זמן, אלא שכעת מתעוררות כמה שאלות נוקבות בנוגע לעסקה זו.

 

מדיווח שפרסמה ביומדיקס בסוף השבוע עולה כי שוויין של המניות שקיבלה מהחברות האמריקאיות הידרדר מ־2.25 מיליון שקל (750 אלף דולר) במועד חתימת ההסכם ל־307 אלף שקל בסוף יוני, מחיר שמשקף הפסד של 1.9 מיליון שקל לביומדיקס.

 

ואם לא די בכישלון הפיננסי, עולות גם שאלות נוקבות בנוגע להתנהלות ביומדיקס בפרשה זו. החברות האמריקאיות התחייבו שלא למכור מניות של גפן במהלך מחצית השנה הראשונה לאחר חתימת הסכם, אלא שמעיון בדיווחים של שתיים מהן, פרוגיימינג פלטפורמס וסייפקוד, עולה כי הן מכרו מניות הרבה לפני תום תקופת החסימה החוזית. על פי הדו"ח הרבעוני של פרוגיימינג פלטפורמס, היא מכרה בשוק הפתוח מניות של גפן בשווי 32.3 אלף דולר.

 

 צילום: יובל חן

 

לכאורה, גפן היתה אמורה לתבוע את החברות האמריקאיות על הפרת חוזה, אלא שהיא חתמה במסגרת החוזה על סעיף המאפשר לה לקבל פיצוי בדמות מניות נוספות של SDSS במקרה של הפרת החוזה, וזאת בתמורה לסילוק תביעות אפשריות. החתימה על סעיף זה מעלה את השאלה האם בביומדיקס ציפו מראש להפרה של החוזה או שמדובר בסעיף סטנדרטי בלבד.

מה דעתך על מניית אלקטריאון:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

דירקטוריון ביומדיקס כותב כי "דירקטוריון החברה סבר כי מסלול ההתקשרות בתוספת להסכם עם SDSS עדיף משיקולי תועלת כלכלית לחברה על פני מסלולים חלופיים אחרים" על רקע העובדה כי יש להתחשב ב"יכולת השלמת הבדיקה העובדתית של הפרה פוטנציאלית של ההסכמים". טיעון זה נשמע תמוה במיוחד על רקע העובדה שמכירת המניות הופיעה בדו"ח של פרוגיימינג.

 

נקודה אחרונה וכואבת יותר טמונה בעובדה שגפן השקעות מקיימת בימים אלה הנפקת זכויות בהיקף של 3 מיליון שקל. נשאלת השאלה, האם לא היה עדיף שגפן תנסה לבצע הנפקה לפני חצי שנה במקום למכור את מניותיה לחברות האמריקאיות, או לחלופין, לעבור כבר אז לרשימת השימור.

 

אם מטרת ההימנעות מהמעבר לרשימת השימור היתה לשמור על ערך המניה של גפן, הרי שהתבוננות במחיר הנוכחי של המניה - 27 אגורות - מעלה את השאלה האם אסטרטגיה זו היתה נכונה, על רקע העובדה כי במועד חתימת ההסכמים היה מחיר המניה של גפן 80 אגורות, גבוה ב־67% ממחיר המניה הנוכחי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x