$
בורסת ת"א

תחיית המתים: אחרי ארבע שנים פינג'אן חוזרת לבורסה

חברת אבטחת המידע שפורקה זכתה בתביעות שונות בבית המשפט האמריקאי, וחזרה להיסחר בבורסה לאחר שהתמזגה לתוך שלד

אסף גלעד 19:1605.06.13

חברת אבטחת המידע פינג'אן שפורקה לפני ארבע שנים חוזרת לחיים ומשתלטת על החברה הבורסאית קונוורטד אורגניקס (Converted Organics) העוסקת בייצור דשנים כימיים.

 

עם המיזוג בין החברות, החלה פינג'אן להיסחר בבורסה בניו יורק, תחת שם חדש לחברה המאוחדת - Finjan Holdings. זהו פיתול עלילה מפתיע לחברה הישראלית שהוקמה בשנות התשעים, גייסה 80 מיליון דולר מקרנות כגון בנצ'מרק, יזראל סיד, סטאר, בסמר וסיסקו, ופורקה בשנת 2009, כאשר נכסיה שכללו לקוחות, ערוצי ההפצה והרישיון לשימוש ומכירת המוצרים נמכרו לחברה הבריטית M86. עם זאת, הקניין הרוחני נותר בבעלות פינג'אן. בכך הפכה פינג'אן דה פקטו לחברת קניין רוחני המתמחה באבטחת מידע.

בדיווח שפרסמה בימים האחרונים לבורסה בניו יורק, דיווחה פינג'אן כי במהלך ארבעת השנים מאז פוצלה לשתי חברות, הצליחה לתבוע מספר ענקיות טכנולוגיה אמריקאיות ולהכניס מהן יותר מ־ 130 מיליון דולר.

 

בעקבות המיזוג עם קונוורטד אורגניקס, יהפכו בעלי המניות של פינג'אן לבעלי 91.5% ממניות החברה הממוזגת (פינג'אן הולדינגס). בין בעלי המניות הבולטים נמצאים בנצ'מרק, המיוצגת בדירקטוריון על ידי מייקל אייזנברג, אריק בנהמו, אלכס רוג'רס מקרן הרבורווסט ומנכ"ל פינג'אן דניאל צ'ין. במקביל לפעילות התוכנה של פינג'אן, תמשיך החברה הממוזגת להפעיל את קו המוצרים של החברה קונוורטד אורגניקס, העוסקת בפיתוח דשנים אורגניים.

 

מייקל אייזנברג מייקל אייזנברג צילום: עמית שעל

 

במהלך תקופה של שנתיים הצליחה פינג'אן להכניס לא פחות מ־130 מיליון דולר כתוצאה של תביעות פטנטים. בשנת 2010 החלה פינג'אן בתביעה מול חמש חברות תוכנה, מק'אפי, סימנטק, וובסנס, סופוס ו־וויברוט. תביעות אלה נדחו על ידי בית המשפט, אך אחת מהן הניבה הסכם שבו תקבל פינג'אן כ־4% ממניות חברת התוכנה ששמה לא נמסר, שהיו שוות אז 8 מיליון דולר, בנוסף למניות אלו תקבל החברה 3 מיליון דולר במזומן. בשנת 2011 קיבלה פינג'אן פיצוי של 38 מיליון דולר על משפט שהחלה בשנת 2006 נגד חברת התוכנה Secure Corp, בעקבות פסיקה של חבר מושבעים כי החברה הפרה שלושה פטנטים של פינג'אן, ובסוף שנת 2012 הגיעה להסכם עם חברה נוספת אותה תבעה ב־2010 לפיה זו תשלם לפינג'אן 85 מיליון דולר תמורת רישיון לעשות שימוש בכלל הקניין הרוחני של החברה. התביעות הנ"ל הכניסו לפינג'אן בתוך שנתיים סכום כולל של 136 מיליון דולר.

 

מאז שפעילותה פורקה בשנת 2009 הפכה פינג'אן לחברת קניין רוחני, המייצרת הכנסות מתביעת חברות המפרות את הפטנטים שלה. הטענה של פינג'אן, שאומתה בבית המשפט, היא כי סוגים מסוימים של אנטי וירוס ותוכנות אבטחת מידע שמתבססות על מעקב אחר דפוסים של התנהגות ברשתות חומרה, נקודות גישה ברשת, תוכנות קצה או שירותי ענן, מוגנות תחת הפטנטים של פינג'אן שפותחו כבר באמצע העשור הקודם.

 

החברה מעסיקה כיום 12 עובדים בלבד, המועסקים בחטיבת הדשנים שלה. בתחום אבטחת המידע החברה אינה מעסיקה עובדים למעט שלושה יועצים, אחד מהם הוא שלמה טובול, מייסד פינג'אן ולשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה. בכוונת החברה להתחיל בשכירת עובדים ויועצים. היא מחזיקה כעת ב־20 פטנטים אמריקאים בתחום אבטחת המידע, ובכוונתה לרכוש ולפתח טכנולוגיות נוספות ואף לרכוש מעבדות וחברות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x