$
בורסת ת"א

לראשונה מזה שנים: הבינלאומי הכריז על דיבידנד של 200 מיליון שקל

יו"ר ארגון עובדי הבנק: "בעלי הבנק רואים רק כסף מול העיניים. בזמן שעובדי הבנק לא יכולים אפילו לאכול ארוחת צהריים, צדיק בינו יושב וסופר את המיליונים שלו"

שי סלינס 14:4504.06.13

הבנק הבינלאומי בניהולה של סמדר ברבר צדיק, דיווח היום (ג') לבורסה בתל אביב, כי הדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בהיקף של 200 מיליון שקל. 

החלוקה מהווה מהווה תשואת דיבידנד של 3.5% ביחס לשווי השוק הנוכחי של הבנק העומד על 5.8 מיליארד שקל. מועד החלוקה נקבע ל-24 ביוני 2013. לאחר חלוקת הדיבידנד יתרת רווחי החלוקה של הבנק נותרה על 5.5 מיליארד שקל.

 

עדי סקופ, אנליסט הפיננסים של אי.בי.אי, התייחס בשיחה עם "כלכליסט" לחלוקת הדיבידנד של הבנק ואמר: "בתקופה האחרונה אנחנו למעשה רואים שינוי בהתנהלות של בנק ישראל שעד היום לא עודד חלוקת דיבידנדים אצל הבנקים הגדולים. הבנקים אשר יכולים להתמודד עם המעבר לבאזל 3 יכולים להרשות לעצמם לחלק דיבידנד".

 

סקופ המשיך: "לבנק הבינלאומי יחסי הלימות ההון הגבוהים במערכת הבנקאית ולכן הגיוני שזה יהיה הבנק הראשון שנראה ממנו חלוקת דיבידנד. כעת, סביר להניח שנראה עד סוף השנה חלוקת דיבידנד גם מבק פועלים וייתכן שאף ממזרחי-טפחות. עם זאת, לא סביר להניח שנראה חלוקת דיבידנד מדיסקונט ולאומי", הוסיף סקופ. 

 

 

צדיק בינו צדיק בינו צילום: אוראל כהן

 

בתוך כך חנוך ליבנה, יו"ר ארגון עובדי הבנק הבינלאומי התייחס לחלוקת הדיבידנד של הבנק ואמר כי "העובדה שבעלי המניות של הבנק ובראשם צדיק בינו רואים בעיניים שלהם רק כסף היא לא חדשה. עכשיו מדובר בשיאים חדשים של ציניות במשיכת דיבידנד של 200 מ' שקלים בעיצומו של סכסוך עבודה שמתבסס על סירוב ההנהלה להוסיף כוח אדם לבנק נוכח עומס עבודה חריג. בזמן שעובדי הבנק לא יכולים אפילו לאכול ארוחת צהריים, צדיק בינו יושב וסופר את המיליונים שלו".

 

מדו"חות הרבעון הראשון של הבנק שפורסמו לפני כשבוע עולה כי הפרשה של 24 מיליון שקל שביצע הבנק ברבעון עקב יישום הוראת בנק ישראל למערכת הבנקאית בנושא נדל"ן לדיור הביא לירידה של 4.9% ברווח הנקי של הבינלאומי לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-136 מיליון שקל.

 

הבנקים נאלצים לבצע את המחיקה במחצית הראשונה של השנה, לאחר שהמפקח על הבנקים דודו זקן טען כי הסיכון במשכנתאות גבוה מזה שמעריכים הבנקים ולכן עליהם לשמור על שיעור הפרשה להפסדי אשראי מתיק המשכנתאות על 0.35% לפחות. לבינלאומי ניתנה אפשרות לפצל את סכום ההפרשה בין שני הרבעונים הראשונים של השנה או להכיר במלוא ההוצאה ברבעון השני של 2013, בדומה למזרחי טפחות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x