$
בורסת ת"א

האוזר תוקף: "ולדמן לא היה מעז להתווכח עם מוסדי מארה"ב"

יו"ר רשות ני"ע ביקר את ההתנהלות של מייסד מלאנוקס, שהחליט למחוק את החברה מהמסחר בת"א; התריע:"הרגולציה היום מכבידה מדי, הבורסה חייבת לעבור שינוי רגולטורי מהפכני"

ערן סוקול 08:1004.06.13

 "אם היה מגיע לולדמן משקיע מוסדי אמריקאי ואומר לו שהוא לא יכול למלא תפקיד כפול, הוא היה מעז לומר לו משהו? להתווכח איתו?", כך אמר אתמול יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר בכנס איגוד החברות הציבוריות השנתי שנערך במלון דן בת"א. האוזר אמר את הדברים על רקע החלטתו של מייסד מלאנוקס, איל ולדמן, למחוק את המניה מהמסחר בתל אביב, לאחר שחברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי המליצה שלא לאפשר לו להמשיך לכהן כיו"ר במקביל לתפקיד המנכ"ל.

האוזר אמר את הדברים על רקע החלטתו של מייסד מלאנוקס, איל ולדמן, למחוק את המניה מהמסחר בתל אביב, לאחר שחברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי המליצה שלא לאפשר לו להמשיך לכהן כיו"ר במקביל לתפקיד המנכ"ל.

 

הנושא המרכזי בכנס היה איזון בין רגולציה לצמיחה, על רקע הקונצנזוס בשוק ההון לגבי עודף הרגולציה שנוצרה בבורסה, שיש האומרים כי הוא הולך ומקטין את התמריץ של חברות להיסחר בה.

 

"מלאנוקס היא לא דוגמה טובה כשאנו באים לעסוק בהשפעות עודף הרגולציה על התייבשות מחזורי המסחר בבורסה. מדובר בחברה ברישום כפול שפטורה מחובות הרגולציה של הרשות", הוסיף האוזר.

 

"הקלות רגולטוריות הן יעד מרכזי של הרשות, הרגולציה היום היא מכבידה מדי", אמר יו"ר הרשות והוסיף כי "הבורסה בתל אביב חייבת לעבור שינוי מהפכני כדי שתבצע את תפקידה כראוי ויש צורך בשורה של הקלות לצורך כך, אם כי הרגולציה עדיין נחוצה ותפקידה לתקן כשלים שהשוק לא מתקן מעצמו".

 

שמואל האוזר שמואל האוזר צילום: עמית שעל

  

האוזר הדגים ואמר כי "המוסדיים, אף שחלה עליהם חובת הנאמנות לעמיתים, לא באו לאסיפות כלליות של חברות עד שחייבנו אותם. הם לא ראו לנגד עיניהם את טובת העמיתים".

 

יו"ר הרשות הציג גם כמה נתונים מדאיגים: בשנת 2012 נמחקו 45 חברות מהבורסה בתל אביב לעומת 0 חברות חדשות שהונפקו, ובשנת 2013 נמחקו עד עתה 20 חברות לעומת 0 שהונפקו. מנגד, האוזר הציג ממצאי בדיקה שערך המראים כי מספר החברות בבורסה הישראלית ביחס לגודל האוכלוסייה הוא הגדול ביותר מכל המדינות שנבדקו — כ־70 חברות למיליון נפש לעומת פחות מ־20 חברות בארה"ב ופחות מ־10 חברות בגרמניה.

 

"מאז 2007 ברוב המדינות המערביות נרשמה ירידה של כ־50% בממוצע בהיקפי המסחר", אמר האוזר, והוסיף כי "שיעורי הצמיחה בישראל לא רעים יחסית לשאר העולם, אבל לצערי זה לא יימשך כך, כי בסופו של דבר זה (הקטנת הביקושים העולמיים — ע"ס) יגיע גם לכאן".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x