$
בורסת ת"א

ברנע על לאומי: "ברודט היה צריך להופיע בצורה פומבית ולהסביר את ההחלטה"

לדברי פרופ' אמיר ברנע, מומחה למימון בעל נסיון בנקאי כדירקטור לשעבר בבנק הפועלים, "המצב בו כל ח"כ יכול להכתיב לבנק מה לעשות - מסוכן מאוד"

גולן חזני 10:2521.04.13

"בנק לאומי נכנס כאן למבוי סתום. אם דנקנר יחזור מארגנטינה עם אדוארדו אלשטיין לצידו ועם נכונות להסדר, מה יגיד אז הבנק? כל חבר כנסת יכול להכתיב לבנק מה לעשות וזה מצב מסוכן מאד", כך אמר היום (א') פרופ' אמיר ברנע, על התנהלות בנק לאומי בפרשת הסדר החוב עם גנדן.

זאת, לאחר שמנכ"לית לאומי, רקפת רוסק עמינח, הודיעה בסוף השבוע כי לאור ההתפתחויות בשבוע האחרון אפסו הסיכויים להתממשות עסקת אלשטיין-גנדן.

 

אמיר ברנע אמיר ברנע צילום: אוראל כהן

 

"לא תמיד פירוק עדיף על הסדר חוב, וכמו שמוצג ההסדר הזה, הוא עדיף לחלוטין על פירוק, משום שהבנק מקבל בו החזר מאד משמעותי, וגדול יותר מפירוק". ברנע מומחה למימון בעל נסיון בנקאי כדירקטור בבנק הפועלים בעבר, אמר כי "נכון שהפרטים המוכרים לי הם מהתקשורת, אבל עיקר הביקורת שלי על הבנק היא משום שהוא נראה לחיץ".

 

"דירקטוריון הבנק החליט הרי ללכת להסדר המקורי בתנאים מסויימים. כל עוד תנאים אלה מתקיימים הדירקטוריון היה צריך להתמיד בהחלטה הקודמת. לא מקובל שינוי כה דרסטי בהחלטה מהיום להיום, ובוודאי ללא הסבר של מה לא היה בסדר בהחלטה הקודמת. בנק לא יכול להרשות לעצמו להיראות לחיץ, משום שלעצם הלחיצות יש השפעה רוחבית. המסר שעובר הוא, כי אפשר להפעיל על בנק כזה לחץ במהלך מו"מ ולדעת שהוא ישנה את דעתו", הוסיף. 

 

"ככה לא נראה בנק רציני. ואם ההחלטה לא היתה נכונה, אז תגידו מה שגוי. הצורה שבה החלטות מתקבלות בבנק, על פי לחץ ציבורי של אנשים שלא מכירים את הדברים לעומק ועונים מתוך ידע שטחי, מטרידה אותי", אמר ברנע.

 

ברנע הוסיף, כי "נחוץ היה שיו"ר בנק לאומי, דוד ברודט, יופיע בצורה פומבית ויסביר איך הבנק ממצה את זכויותיו מול הלווה בצורה האופטימלית, ואת תהליך קבלת ההחלטות בבנק. יש לי הערכה רבה ליו"ר אבל אם בנק החליט מה שהחליט לטובת הבנק בזמן אמיתי ותוך 24 שעות אחרי שתמך בהחלטה, משנה אותה, זה מעמיד בסימן שאלה את היכולת של הבנק להתמיד בהחלטות".

 

על ההסדר עצמו אמר ברנע: "לפי האינפורמציה הזו, בעל השליטה באי.די.בי הוא כבר לא בעל השליטה (דנקנר, ג.ח), ולא משנה אם יש או אין הסדר. אם יהיה הסדר אז אלשטיין הוא בעל השליטה החדש יחד עם מחזיקי האג"ח. בציבור דובר כאילו הבנק שומר על דנקנר ונוהג עמו ברכות. זה לא נכון, דנקנר הוא לא בעל השליטה. אם אלשטיין ירצה להעסיק את דנקנר כפקיד שלו, זה סיפור אחר, אבל כאחד מבעלי ההון בחברה, זה כבר לא יקרה. את זה דנקנר כבר הפסיד".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x