$
מט"ח וסחורות

היורו צלל ב-1.6% ל-4.66 שקלים - שפל של שנתיים

הדולר איבד 0.8% ושערו היציג נקבע על 3.637 שקלים. ברקע: החלטת הריבית ביום ראשון ותוכנית החילוץ לקפריסין

מעין מנלה 13:1627.03.13

היורו צלל היום (ד') ב-1.6% מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.665 שקלים על רקע החלטת הריבית ביום ראשון ותוכנית החילוץ לקפריסין, מדובר בשפל מאז ה-12 בינואר 2011. הדולר איבד 0.8% ושערו היציג נקבע על 3.637 שקלים. בעולם היורו מאבד 0.5% מול הדולר ונסחר ברמה של 1.279 דולר. 

 

ביום ראשון הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הותירה את ריבית אפריל ומאי ללא שינוי, על 1.75%. בתחזית מקרו-כלכלית של חטיבת המחקר שפורסמה במקביל נכתב כי "הריבית צפויה להישאר ברמה זו במשך השנה הקרובה". להערכת חטיבת המחקר, בשנה הקרובה צפוי שיעור האינפלציה להסתכם ב-1.7%. מאז יום ראשון לא התקיים מסחר במט"ח עד היום.

 

אלפי אנשים יצאו אתמול להפגין אתמול בבירת קפריסין ניקוסיה במחאה על גובה המס על הפיקדונות לאחר דיווחים כי בעלי הפיקדונות בבנקים עשויים להפסיד עד 40% מכספם.

 

הבנקים בקפריסין צפויים להיפתח מחר לאחר ששר האוצר, מיכאל סאריס, אמר כי הוא מצפה שיינקטו צעדים למניעת משיכה המונית של הפיקדונות מהבנקים ושאלו יהיו מוכנים עד היום בבוקר. "הבנקים ייפתחו ביום חמישי. אנחנו בודקים את הדרך הטובה ביותר להגביל את האפשרות שיוצאו סכומים גדולים מהבנקים, ללא הצבת תנאים עונשיים על הכלכלה, על עסקים ועל אנשים פרטיים", אמר סאריס.

 

יורו יורו צילום: shutterstock

 

תוכנית החילוץ בקפריסין, במסגרתה יוטל מס על פקדונות של יותר מ-100 אלף יורו, המשיכה גם אתמול לטלטל את האי: אנדרס ארתמי, יו"ר בנק אוף סייפרוס - הבנק הגדול במדינה - התפטר היום במפתיע בעקבות חילוקי דעות עם נגיד הבנק המרכזי ושר האוצר. לדבריו, הבכירים במדינה עקפו באופן גס אותו ואת מועצת המנהלים של הבנק, בעת שקבעו את תנאי החילוץ.

 

המסחר באסיה מתנהל היום בעליות לאחר נתוני מחירי הבתים וההזמנות למוצרים בני קיימא בארה"ב אשר היו טובים מהצפוי. בארה"ב ההזמנות למוצרים בני קיימא זינקו ב-5.7% בפברואר, עקב ביקוש גדול למטוסי בואינג; תחזית הכלכלנים היתה לעלייה של 3.5% לאחר ירידה של 4.9% בינואר; ללא תחום התחבורה, ההזמנות ירדו -0.5%.

 

מדד קייס שילר למחירי הבתים ב-20 הערים הגדולות בארה"ב עלה ב-0.1% בינואר - והם נמצאם ברמתם הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2012; ב-12 החודשים האחרונים עלה המדד ב-8.1%, שיעור הצמיחה הגבוה ביותר מאז יוני 2006.

 

מכירות הבתים החדשים לפברואר ירדו ב-4.6% לקצב של 411 אלף בתים. מדובר בירידה החדה מזה שנתיים. צפי האנליסטים היה לקצב מכירות של 424 אלף בתים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x