$
בורסת ת"א

רשות ני"ע לחברה לישראל: "מדוע היה דחוף לאשר את שכר המנכ"ל לפני שינוי החוק?"

בעקבות דרישת רשות ני"ע נאלצת החברה לישראל לתת דין וחשבון לגבי אישור שכרו של המנכ"ל ניר גלעד, רגע לפני כניסת חוק שכר הבכירים לתוקף

רחלי בינדמן 12:0420.02.13

החברה לישראל שבשליטת משפחת עופר ובניהולו של ניר גלעד נאלצת להגיב למכתב חריג בחריפותו ששלחה רשות נ"ע לחברה היוצא כנגד "מחטף" השכר של המנכ"ל ערב כניסתו לתוקף של חוק שכר הבכירים.

 

הרשות מעלה שורה של תהיות כנגד אישור השכר. ראשית, חושפת הרשות כי בפרוטוקול דיון של דירקטוריון החברה לישראל ב-6 לאוגוסט 2012 הדירקטוריון קיבל החלטה להוריד מסדר היום את עדכון תכנית התגמול לאור ההתפתחויות הרגולטוריות (כניסתו הצפויה של חוק שכר הבכירים תוך חודשים ספורי לאחר מכן בדצמבר 2012). הרשות תוהה כיצד בנובמבר 2012 החברה החליטה פתאום להשיב לסדר היום את הדיונים לאישור תכנית התגמול לרבות תכנית אופציות חדשה לפני כניסת התיקון לתוקף. הרשות תוהה מתי חל שינוי בעמדת הדירקטוריון בנושא ומי הגורם שקיבל את ההחלטה לחדש את הדיון.

 

ניר גלעד ועידן עופר ניר גלעד ועידן עופר צילום: אלכס קולומויסקי

 

הרשות חושפת עוד כי בישיבת דירקטוריון של החברה ב-21 בנובמבר 2012, שבועיים בדיוק לפני כניסת חוק שכר הבכירים לתוקף ציין המנכ"ל ניר גלעד במהלך הישיבה כי מימוש האופציות על פי תכניות האופציות הקיימות שלו משנת 2007 ו-2010 "היה אפסי".

 

מה דעתך על מניית חברה לישראל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

הרשות מזכירה לחברה כי בינואר 2011 מימש המנכ"ל שליש מהאופציות שהוקצו לו בתכנית של 2007 ומיד לאחר מכן מכר את המניות שמימש בתמורה ל-6.3 מיליון שקל. הרשות דורשת לדעת האם מימוש זה היה ידוע לדירקטוריון ולוועדת התגמול שאישרה את תכנית האופציה החדשה בראשות עופר טרמצ'י. הרשות לא מסתפקת בכך ותוהה מדוע למרות שכהונת המנכ"ל אמורה לפקוע לפי ההסכם הקיים שלו רק בינואר 2014 וכהונתו של היו"ר אמיר אלשטיין אמורה היתה לפקוע רק ביולי 2013 "דירקטוריון החברה סבר שיש דחיפות באישור הסכמי ההעסקה והתגמול שלהם ימים ספורים לפני כניסתו לתוקף של תיקון 20".

 

הרשות אף תוקפת את עבודת הייעוץ של חברת PWC שהוגשה לדירקטוריון לצורך אישור חבילת השכר. "כפי שעולה מעבודת הייעוץ הנתונים שנכללו בה אינם כוללים פירוט שמי של החברה שהעניקה כל תגנמול ותגמול ועל כן לא ניתן לדעת האם קיימת זהות בין החברות המרכיבות את החצי העליון של המדגם לענין הרכיבים השונים".

 

הרשות אף דורשת הסבר כיצד מצאה החברה ששכרו של דוד עזריאלי יו"ר חברת עזריאלי מהווה אינדיקטור לתגמול שכר המנכ"ל וזאת בשים להיות להיות עזריאלי בעל שליטה ובשים לב לכך שתנאי העסקתו אושרו בטרם קבוצת עזריאלי הנפיקה מניות לציבור ולכן לא הובאו מעולם לאישור בעלי המניות.

 

בסוף התגובה של החברה לישראל לטענות הרשות נכתב: "החברה מבקשת להזכיר נושא תגמול נושאי משרה בכירים הוא בליבת "שיקול הדעת העסקי" של דירקטוריון שעל פי שיקול דעתו ישק דבר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x