$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

דיביטל האמריקאית מנהלת מגעים לרכישת אלווריון

דיביטל, שמחזיקה במרכז פיתוח בהרצליה ונמצאת בשליטת קרן ההשקעות SCP Partners שבה שותף ירון איתן, מעוניינת לנצל את הרכישה כדי להיכנס למסחר בנאסד"ק. העסקה צפויה להתבצע באמצעות מיזוג מניות לפי שווי של 50-40 מיליון דולר לאלווריון

גולן חזני 07:0030.01.13

אלווריון, ספקית פתרונות התקשורת, לא מסתפקת בניסיונות למכור את חטיבת ה־WiMAX שלה לקרן פורטיסימו. במקביל לכך, מנהלת אלווריון מגעים עם החברה האמריקאית דיביטל (DIVITEL) שמעוניינת לרכוש את אלווריון בעסקה שצפויה להתבצע בעיקר באמצעות מיזוג מניות. המגעים שמתנהלים במשך החודשיים האחרונים, הוקפאו זמנית עד להשלמת העסקה עם פורטיסימו.

 

לפי הערכות, אחת הסיבות למגעים היא העניין של דיביטל בוויביון, החברה־הבת של אלווריון, שנרכשה ב־2009 תמורת 30 מיליון דולר. מטרה נוספת, ואולי העיקרית ברכישה היא רצונה של דיביטל, שאינה נסחרת כיום, להיכנס באמצעות עסקה זו למסחר בנאסד"ק ולהפוך לחברה ציבורית. המו"מ בין הצדדים מתנהלים לפי שווי של 50-40 מיליון דולר לאלווריון. שווי השוק של אלווריון עומד על 27 מיליון דולר בלבד.

 

וויביון, שנרכשה על ידי אלווריון ב־2009, מספקת יישומי WiFi המיועדים לשטחים פתוחים באזורים עירוניים ולא־עירוניים, ופתרונותיה פרוסים ביותר מ־75 מדינות. הרכישה התבצעה במסגרת תוכניתה האסטרטגית של אלווריון, שכללה מעבר ממיקוד בתחום פתרונות RAN מבוססי ה־WiMAX למעצמת פתרונות פס רחב אלחוטיים בטכנולוגיות מרובות.

 

 

דיביטל עוסקת בפיתוח מערכות וידאו לתחום האבטחה, ונמצאת בשליטת קרן הפרייבט אקוויטי SCP Partners, שבה שותף הישראלי ירון איתן, שמכהן גם כיו"ר דיביטל. איתן ניהל בעבר את חברת ג'יאוטק, שקרסה בסוף שנות התשעים.

 

מטה החברה ממוקם בניו ג'רזי והיא מעסיקה 150 עובדים ברחבי העולם, 60 מהם במרכז פיתוח של החברה שממוקם בהרצליה. לפני כשנה וחצי רכשה דיביטל את Ioimage הישראלית שבשליטת ישראל ורוני קז תמורת 80 מיליון דולר, וב־2005 רכשה החברה את הסטארט־אפ Omnivee הישראלי תמורת 6 מיליון דולר וכן ביצעה רכישה קטנה נוספת בהיקף שלא פורסם.

 

חזי לפיד, מנכ"ל אלווריון חזי לפיד, מנכ"ל אלווריון

 

על פי נתוני חברת המחקר IVC, הגיוס האחרון של החברה היה ב־2011 כשקיבלה מחברת ORIX הלוואה של 12.5 מיליון דולר, שנועדה לבנייה מחדש של חובות החברה ולתמיכה בתוכניות הצמיחה שלה.

בעבר ניהלה פורטיסימו מגעים לרכישת השליטה באלווריון (40%) תמורת 15 מיליון דולר, ולפי שווי של 37 מיליון דולר, אולם המגעים לא צלחו. לפני כחצי שנה ניהלה אלווריון מגעים למכירת חטיבת ה־WiMAX שעוסקת בתחום תקשורת הנתונים בפס רחב לחברה הודית, אולם בסופו של דבר מגעים אלו לא הבשילו לכדי עסקה.

 

אלווריון סיימה את הרבעון השלישי של 2012 עם הכנסות של 27.1 מיליון דולר לעומת הכנסות של 47 מיליון דולר ברבעון המקביל, כאשר חטיבת ה־WiMAX מספקת כמחצית מההכנסות. ההפסד שרשמה החברה ברבעון השלישי עמד על 20.6 מיליון דולר, לעומת רווח מתואם של 1.5 מיליון דולר ברבעון המקביל ב־2011.

 

לאחרונה החליט דירקטוריון אלווריון לבצע איחוד מניות, כאשר כל עשר מניות ישנות יהוו מניה חדשה אחת, וזאת כדי שמחיר המניה לא יהיה נמוך מדולר - תנאי להמשך המסחר בחברה בנאסד"ק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x