$
בורסת ת"א

עיריית מוסקבה מבטלת הסכם חכירה עם מירלנד בשווי 36 מיליון דולר

החברה בשליטת מבני תעשיה וכלכלית ירושלים של אליעזר פישמן דיווחה כי הביטול מתייחס לקרקע עליה תכננה לבנות פרוייקט משרדים; הערכות: מירלנד לא תוותר על הפרוייקט ותאבק בצו מבחינה משפטית

ענת ציפקין 13:5627.01.13
מחלקת הנכסים בעיריית מוסקבה מבטלת הסכם חכירה של חברת מירלנד במוסקבה. החברה, הנמצאת בשליטת מבני תעשיה (40.2%) וכלכלית ירושלים (30.47%) של אליעזר פישמן מדווחת הבוקר כי הביטול מתייחס לקרקע עליה תיכננה מירלנד לבנות את פרוייקט המשרדים Skyscraper שלה. מדובר בשטח של 9 דונם שהוחכר לחברה בת של מירלנד על ידי ממשלת מוסקבה, ועתה, כאמור- הממשלה מבטלת את ההסכם.

 

לטענת עיריית מוסקבה, החברה בת אינה עומדת בתנאי החכירה, שכן היא לא פעלה לפיתוח הפרוייקט, לקבלת אישורי בניה ולהתחלת בניה, בהתאם להוראות ולתנאי הסכם החכירה. על פי המכתב שקיבלה מירלנד, ביטול הסכם החכירה ייכנס לתוקף בתום חודש ממועד המכתב , קרי- 9 לפברואר. עוד מצויין במכתב כי לחברה הבת זכות להגיש התנגדות לביטול החכירה בתוך חודש ימים.

 

מירלנד מציינת כי נכון לסוף הרבעון השלישי הוצג הפרוייקט בספרי החברה בשווי של כ-36.1 מיליון דולר בדוחות רווח והפסד, וזה הסכום המקסימאלי אליו היא עלולה להיחשף במידה והסכם החכירה אכן יבוטל. עוד היא מוסיפה כי היא בוחנת את השלכת המכתב על זכויותיה ואת האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותה בקשר לביטול הסכם החבירה, כמו גם האפשרות לקבל פיצוי על ביטול הסכם החכירה מצד עיריית מוסקבה. מירלנד כותבת כי בכוונתה להגיש התנגדות לביטול הסכם החכירה.

 

איעזר פישמן, בעל השליטה במירלנד איעזר פישמן, בעל השליטה במירלנד צילום: עמית שעל

 

בפרוייקט skyscraper מחזיקה מירלנד באמצעות שתי חברות בת קפריסאיות – Gasconade ו-Laykapark . זכויות החכירה בפרוייקט הינן לתקופה של 49 שנים בשטח של כ-9 דונם הממוקם בחלקו הצפוני של הרובע האדמיניסטרטיבי במוסקבה. הפרוייקט ממוקם בסמוך לעורקי תחבורה ראשיים ומסילות ברזל. על פי דוחות 2011, השקיעה מירלנד ברכישת ההחזקה בחברות הקפריסאיות המחזיקות בפרוייקט כ-22 מיליון דולר. התוכניות המקוריות הינן להקים על הקרקע מגדל משרדים ומסחר בין 47 קומות בהיקף של 85 אלף מ"ר להשכרה, ושטחי מסחר בהיקף של 7,000 מ"ר, כולל 1700 מקומות חניה.

 

מירלנד, באמצעות החברות הקפריסאיות, שילמה כ-10 מיליון דולר נוספים בתקופה שלאחר שרכשה את החברות הללו, על מנת להשיג את האישורים וההיתרים הנדרשים לצורך הקמת הפרויקט, כולל אישורי תיכנון ועוד. מירלנד קיבלה אישור והיתר שימוש בקרקע לאחר שהיא נרכשה בינואר 2007, הוארך מספר פעמים עד שנת 2010, והאישור הנוסף עבורן, הנדרש להתאמתן לתוכניות מתאר חדשות לעיר מוסקבה עד לשנת 2025, היה אמור להתקבל עד 31 בדצמבר 2012. אולם, על פי חוק פדראלי חדש שנכנס לתוקף באפריל 2012, רשות מקומית או פדראלית רשאית לבטל הסכמי חכירה אשר נחתמו לפני ינואר 2011 ללא פניה לערכות משפטיות, במידה ומתקיימת הפרה מהותית המעניקה למדינה זכות לבטל הסכם חכירה ללא פניה לערכה משפטית.. במקרה של מירלנד, מדובר בהשלמת פחות מ—40% מהבניה. מירלנד מציינת בדוחותיה השנתיים כי קיימים כיום במוסקבה אלפי הסכמי חכירה כאלה. היא כותבת כי קיימת "אי וודאות משמעותית לגבי השלכות החוק החדש ומידת יישומו על ידי הרשויות, כמו גם אופן חישוב סכום הפיצוי במידה שלא יתקבלו טענותיה. מירלנד כותבת בדוחותיה השנתיים כי בניית הפרוייקט מתוכננת לרבעון השלישי של 2013 ולהסתיים במהלך 2016 בכפוף לקבלת ההיתרים הנדרשים.

 

גורמים בשוק ההון מעריכים כי מבחינה חוקית מצבה של מירלנד הוא טוב, כלומר החברה לא תוותר על הפרוייקט הזה, ותאבק בצו הביטול מבחינה משפטית. יתכן שמדובר בהצהרת כוונות מבחינת עיריית מוסקבה, שהיא לא סופית, ולמעשה העיריה "בודקת" באופן בלתי פורמאלי את רצינותן של מירלנד וחברות נוספות הפועלות במוסקבה בכל הקשור לבנייה פיזית של הפרויקטים בהם הן מעורבות. כך או כך, החכירה עדיין לא בוטלה בפועל , מוקדם לדעת מה קורה, והנושא רחוק מלהסתיים, כך שלא מדובר בסוף פסוק, אלא התחלה של תהליך משא ומתן מול הרשויות במוסקבה.

 

מירלנד רשומה בקפריסין ונסחרת בבורסת לונדון בשווי שוק של כ-120 מיליון ליש"ט. עיקר פעילותה בייזום נדל"ן להשקעה במוסקבה. מירלנד היא תאגיד מדווח בבורסת תל אביב, שכן רק ארבע סדרות אגרות החוב שהנפיקה בין 2007 ל-2011- שיתרתן נכון לסוף ספטמבר 2012 היא 121 מיליון דולר- נסחרות בתל אביב. מנכ"ל מירלנד הוא רומן רוזנטל, ונכון לסוף הרבעון השלישי של 2012 בקופתה 34.9 מיליון דולר מזומן ושווי מזומן . למירלנד הון עצמי של 345 מיליון דולר נכון לסוף הרבעון השלישי של 2012, והוא מממן מאזן של 777מיליון דולר. את הרבעון השלישי של 2012 סיכמה עם הכנסות של 13 מיליון דולר, אולם ירידה של 19.6 מיליון דולר בשווי הוגן של נדל"ן להשקעה ונדל"ן להשקעה בהקמה, והוצאות מימון של 7.5 מיליון דולר העבירו אותה להפסד של 6.5 מיליון דולר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x