$
בורסת ת"א

"מוטי זיסר עסוק בלחפש משקיע לאלביט הדמיה"

כך לפי שמעון יצחקי , יו"ר הדירקטוריון באסיפת מחזיקי אגרות החוב של החברה. יצחקי: "אנחנו מוכנים לקבל כל נציגות שתעבוד מול החברה וראשיה בצורה מכובדת"

ענת ציפקין 17:1520.01.13

"בעל השליטה באלביט הדמיה עסוק בתקופה האחרונה במשא ומתן להכנסת משקיע חיצוני לחברה", כך אמר שמעון יצחקי יו"ר דירקטוריון אלביט הדמיה שהגיע לאסיפה שכינסו מחזיקי אגרות החוב מטעמה של החברה, במקומו של בעל השליטה בחברה מוטי זיסר שנעדר בשל מחלה.

יצחקי פתח את דבריו בהסברים על פעולותיה של אלביט הדמיה בכל הקשור למצבה העסקי. "הנהלת החברה וגם בעל השליטה מאמינים בחברה, ועושים ימים כלילות על מנת לעמוד בלוח התשלומים לבעלי אגרות החוב שלה" אמר יצחקי.

 

"אנחנו באים ברוח טובה, ומשכך מוכנים לקבל כל נציגות שתעבוד מול החברה וראשיה בצורה מכובדת. נשמח לשמוע ולהשמיע לטובת כל הצדדים. באסיפה נכחו כל נאמני סדרות אגרות החוב מהסדרות א' עד ג'. הרמטיק מטעם סדרה ד', רזניק פז נבו מטעם סדרות ה' - ו' ושיזף הזנפרץ - מסדרה ז'. 

 

"ההתמחות שלנו מקדמת דנא היא לחלום על דברים, לפתח אותם ולממש אותם. זו לא פעילות שהתחילה רק בשנתיים האחרונות על מנת לעמוד בלוח הסילוקין לבעלי אגרות החוב" אמר יצחקי. "אנחנו נתפשים בחוץ לארץ כחברה חזקה, וכראייה יש לנו עדיין יכולת לקבל מימון מגופים פיננסים".

 

 

מוטי זיסר מוטי זיסר צילום: גיא אסיאג

יצחקי סקר את הפעילות של אלביט הדמיה בתחום המרכזים המסחריים ואמר כי "בנינו 34 מרכזים מסחריים, מתוכם מימשנו 27. בעשר השנים האחרונות ביצענו 21 עסקאות מכירה ומימוש החזקות בהיקף כולל של 4.4 מיליארד דולר".

 

בנוסף יצחקי גם סקר את נכסיה של פלאזה סנטרס החברה בת (62.5%) והתייחס בקצרה לאחזקותיה האחרות של אלביט הדמיה - חטיבת המלונות (שלושה מלונות פעילים- שניים בבלגיה ואחת ברומניה) ופעילות אלביט מדיקל בתחום הרפואי, בעיקר זו של חברת הבת שלה (48%) אינסייטק.

  

יצחקי התמקד בחטיבת בתי המלון, ובמיוחד במלון רדיסון בוקרשט, והתייחס אליו כאל בר מימוש. "הגענו למסקנה שרכשנו את המגרשים שיש לנו בהודו בדומה למזרח אירופה. בהודו יצרנו מנגנון שמטפל בתחום המגורים עם פלאזה סנטרס, ובתחום מרכזי הקניות בזרוע נוספת, באמצעות פלאזה סנטרס.  

 

דורון משה סמנכ"ל הכספים של הקבוצה הציג את דוח מקורות ושימושים של הקבוצה ואמר כי יתרת המזומנים נכון להיום היא 116 מיליון שקלים. "המקורות עליהם תסתמך החברה הם תזרים מימומשים של כ-455 מיליון שקל ממימושים בארצות הברית, כ-46 מיליון שקל נוספים מימון מחדש, כ-329 מיליון שקל נוספים מדיבידנד ומימוש מניו סחירות ו-70 מיליון שקל תזרים שוטף מפעילות. סך הכל מדובר במקורות בהיקף של כמיליארד שקל", אמר.

 

עיקר הבעיה של אלביט הדמיה היא עם הסדרות הארוכות והגדולות. מחזיקי האג"ח של סדרה ד', שהיקפה הוא כמיליארד שקל, מתכוונים לדרוש מזיסר להפקיד בקופת החברה סכום חיצוני שיבטיח את התשלומים באפריל ובמרץ. אם זיסר יסרב - ונראה שכך יהיה - בכוונתם לאיים עליו בהליך משפטי ובצו מניעה, כפי שבוצע מול נוחי דנקנר באי.די.בי אחזקות. דנקנר נאלץ להפקיד בידי הנאמן 35 מיליון שקל ממקור חיצוני (אדוארדו אלשטיין) כדי לעצור צו מניעה כזה.

 

"הצגתם שלחברה יש עתיד ורוד. יש הרבה סיכונים בפעילות שלכם"

 

משה ציין כי 50 מיליון שקלים מתוך הדיבידנד שיתקבל מפלאזה (בדו"ח מקורות ושימושים) יועבר לבנקים. אחד ממחזיקי אגרות החוב ביקש התייחסות להוצאות ההנהלה והכלליות הגבוהות בחברה, הנחשבות עדיין גבוהות. "נמשיך להצטמצם. שכר הוא כמחצית מהסכום של הנהלה וכלליות, והמעבר של הנהלת אלביט הדמיה למשרדים חדשים צפוי לחסוך כ-4 מיליון שקל בשנה". משה התייחס להסכם הניהול של אירופה ישראל מול אלביט הדמיה. בעלי אגרות החוב ביקשו לדעת כמה היקף דמי ניהול עוברים לבעלת השליטה. "אין לי את הסכומים המדויקים מולי. אני אבדוק".

 

מדו"ח מקורות ושימושים שהציגה החברה, עולה כי המקורות הנדרשים לחברה לשנת 2013 אינם ודאיים ומבוססים במידה רבה על הצלחה בתוכניות המימושים ובתוכניות האחרות אותם מתווה החברה. כך לדוגמא, שווי השוק של המניות של פלאזה סנטרס (במידה ואלביט הדמיה תמכור אותן), נמוכות באופן משמעוית מהשוי בו הן מוצגו בתזרים החזוי. נוסף על כך, אחד המקורות המרכזיים מבוסס על דיבידנד מהחברה בת פלאזה סנטרס, אולם אלו מותנים במימוש נכסים בחברה זו.

 

עוד עולה כי החברה לא עומדת באמות המידה הפיננסיות של הלוואה בנקאית שלקחה כפי הנראה מבנק הפועלים. הצניחה בשווי השוק של מניו פלאזה המשועבדות לבנק הביאה להפרה של הקובננטים מול הבנק.

 

משקיע פרטי: "הצגתם שלחברה יש עתיד ורוד. אנחנו למעשה נתנו לכם הלוואה, ומצפים שתחזירו לנו אותה. יש הרבה סיכונים בפעילות שלכם. יש פער בין המצגת שלכם למציאות". משקיע פרטי נוסף אמר שלהערכתו המצגת שהחברה סיפקה אופטימית מדי. יצחקי התייחס לדבריהם. "אני לא אומר שאין בעיה. אני אומר שאנחנו צריכים לעבוד קשה ומזיעים יום יום בשביל לעמוד בזה. לפני שנה וחצי אמרנו שנמכור את הפורטפוליו באמריקה ועמדנו בזה. אנחנו עומדים במה שאמרנו. ייקח עוד רבעון או פחות רבעון- זה לא העניין. אנחנו אומרים שעם עזרה של השקעה חדשה נעמוד בהתחייבויות שלנו. יצחקי התייחס לדבריו ואמר שהחברה עושה מאמצים גדולים לא לאכזב את המשקיעים שלה. בהתייחס לשאלה מי המשקיע, אמר יצחקי בחיוך ש"זה לא אדם פרטי והוא אינו מארגנטינה".

 

שאלה שעלתה ממחזיקי אג"ח קצרות : "האם החברה תשלם את התשלומים הקרובים בפברואר?" (האג"ח הקצרות - א' וב' - אמורים לקבל תשלום קרן וריבית של 76.7 מיליון שקל ו־7.3 מיליון שקל בהתאמה ב־20 בפברואר 2013. ע.צ) יצחקי : "אם כל הדברים יתקיימו, נשלם. לדוגמא, דיבידנד פלזה. יש לנו את הזכות המלאה לקבל מהם את הדיבידנד. לא אמרתי שאם לא נקבל את הדיבידנד לא נשלם - אולם איני רואה סיבה שלא נשלם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x