$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

זוהר גושן קיבל מיליוני שקלים על מעורבותו בעסקת המ־לט

יו"ר רשות ני"ע לשעבר תווך בעסקה למכירת השליטה בהמ־לט לקרן פורטיסימו, אך למרות שזו נמכרה בסופו של דבר לקרן פימי, שילם הקונצרן שבשליטת נוחי דנקנר את עמלת המכירה. מקורבים לפימי: "גושן לא היה מעורב במו"מ מולנו"

גולן חזני 06:5631.10.12

זוהר גושן, לשעבר יו"ר רשות ניירות ערך, קיבל מקונצרן אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר עמלה של מיליוני שקלים בגין ליווי עסקת המ־לט. כך נודע ל"כלכליסט".

 

ביוני האחרון מכרה דסק"ש - החברה־הבת של אי.די.בי - את האחזקה (60.11%) שלה בהמ־לט - יצרנית אביזרי הצנרת והברזים - לקרן פימי תמורת 66.11 מיליון דולר, לאחר שיכולותיה של אי.די.בי לעמוד בחובות האג"ח שלה החלו לעמוד בספק. מתברר כי מי שליווה את אי.די.בי בעסקה היה גושן, שפתח משרד בנקאות השקעות עם הלוביסט תומר עמיר. היקף העמלה המדויק איננו ידוע ועל פי הערכות הוא נע בין 3 ל־5 מיליון שקל.

 

גושן זכה לקבל את כספי העמלה אף שכלל לא ליווה את תהליך מכירת המ־לט לפימי, אלא היה קשור דווקא לקרן פורטיסימו שאף היא ניהלה מו"מ לרכישת המניות, אך פימי שהציעה מחיר טוב יותר חטפה לה את הרכישה ברגע האחרון. למרות זאת החליטה אי.די.בי להעניק לו את העמלה בהתאם להסכם וכמי שליווה את התהליך. דובר דסקש מסר בתגובה כי "זוהר גושן ליווה את הליך המכירה של המ־לט והציג את החברה בפני משקיעים". גורמים בפימי טענו אתמול כי גושן לא היה חלק מהמו"מ מולם ולא היה עמו כל מגע במסגרת המו"מ.

זוהר גושן זוהר גושן צילום: עמית שעל

 

גושן (51) פרש מרשות ני"ע במאי 2011 וכעבור כחצי שנה הקים את המשרד עם עמיר, ששותף גם במשרד קשרי הממשל והלובינג "גורן עמיר". לאחר פרישתו מהרשות נזקק גושן לתקופת צינון של שלושה חודשים, וככל הידוע עמד בהם מבחינת העסקה, שכן המשא ומתן למכירת המ־לט החל רק ב־2012.

 

בתפקידו כיו"ר הרשות המשיך גושן את את הקמת מוסד האכיפה המינהלית שהחל קודמו משה טרי, הכניס מערכת מודיעין לפיקוח על המסחר, ונלחם מלחמת חורמה בחשד לעבירות ני"ע בבית ההשקעות פסגות.

 

מצד שני, נחשב גושן לרגולטור מתון ביחסו לחברות האחזקה ולבעלי השליטה בהן.

 

בנאום שנשא במאי 2011, זמן קצר לאחר סיום כהונתו, תמך גושן בהפרדת הנכסים הריאליים מהפיננסיים, אך מנגד התנגד לפתרונות קיצוניים בכל הקשור לפירמידות שליטה וטען כי אין טעם בהקטנתן או בפירוקן, וכי יש להסתפק ברגולציה שנוצרה כתוצאה מתיקון 16 לחוק החברות והצבת דרישות להון מינימלי.

 

אי.די.בי הנה בעלת קשר טוב ליוצאי רשות ני"ע. שוני אלבק שהיה היועץ המשפטי של הרשות ונחשב על ידי רבים למחליפו של גושן, עבר אחרי תקופת צינון לאי.די.בי שם הוא מכהן כסמנכ"ל בכיר ומלווה את המגעים מול מחזיקי האג"ח שלה שדורשים להגיע להסדר חוב. גם איל סולגניק, המשנה למנכ"ל אי.די.בי שמשמש כאיש קשר עם רשות ני"ע, הגיע לקונצרן אחרי שהיה הכלכלן הראשי ברשות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x