$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": הראל במו"מ לרכישת מחצית ממבנה איקאה מישראלום

שבוע לאחר בחירתו לנציגות, יוני שר מהראל, התפטר ממנה לאור מגעים ראשוניים בין חברת הביטוח לחברת הנדל"ן של ברונפמן ופישר לרכישת 50% מהמבנה בנתניה. הראל מחזיקה באג"ח של ישראלום בהיקף של 20 מיליון שקל ערך נקוב

לירוי פרי 19:2610.06.12

הסדר החוב בחברת ישראלום, שבשליטת מתיו ברונפמן ויעקב (שולם) פישר, נכנס להילוך גבוה ומקבל תפנית מעניינת. שבוע לאחר בחירת חברי הנציגות, ביניהם גם יוני שר מהראל ביטוח, הראל הגישה בסוף השבוע את התפטרותו של שר מהנציגות, וזאת מחשש לניגוד עניינים עתידי. ל"כלכליסט" נודע, כי הראל שלחה לישראלום בימים האחרונים מכתב בו הביעה את כוונותיה לרכוש מהחברה 50% ממבנה איקאה בנתניה, בהם מחזיקה ישראלום.

הראל, המחזיקה באג"ח של ישראלום בהיקף של 20 מיליון שקל ע.נ. מושקעת גם בקרן המנוף KCPS, שנחשבת לאחת מנושיה של ישראלום ששותפה להסדר החוב, ואינה בהכרח בעלת אינטרסים זהים לאלו של בעלי האג"ח.

 

עם הגשת המועמדות של יוני שר לנציגות אג"ח ישראלום מה־30 במאי עלו תהיות על מהות הקשר, מאחר שבהצהרת הראל נכתב: "אנו מחזיקים בניירות ערך נוספים הקשורים לבעל השליטה, אך איננו מעוניינים לפרט". עם זאת, נראה כי אחזקות אלו אינן הסיבה להתפטרות שכן הראל הדגישה בהודעתה לנאמנים שהפוטנציאל לניגוד עניינים נוצר רק לפני כשבוע, ולא קודם לכן.

 

מבנה איקאה בנתניה מבנה איקאה בנתניה צילום: ענר גרין

 

"הראל הודיעה לנאמנים על התפטרותה מהנציגות המשותפת לאור שינוי נסיבות שהתרחש לאחר המינוי כחברה בנציגות המשותפת — וזאת כדי להימנע מחשש אפשרי לקיומו של ניגוד עניינים עתידי. התפטרותה קודמת לתחילת פעילותה כנציגה", נכתב בהודעת החברה. רשות ני"ע פנתה להראל לצורך קבלת הבהרות, אולם הציבור נותר ללא מידע.

 

עיקר המאמצים בישראלום מתרכזים לאורך השבועות האחרונים בסגירת הסדר חוב מול כלל הנושים ובמו"מ למכירת נכסי הנדל"ן של החברה, ולכן סביר להניח כי הודעתה של הראל באה ברקע למו"מ חדש המתייחס להעמדת הלוואה לחברה, או לעניין שמגלה הראל בנדל"ן של ישראלום. אחד מנכסי הנדל"ן המעניינים של ישראלום הוא מבנה איקאה בנתניה, שבו מחזיקה החברה ב־50% ושוויים נאמד ב־107 מיליון שקל. החברה מחזיקה בנכסים נוספים בהיקף של כ־115 מיליון שקל. מקורב לחברה אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "רכישת איקאה מתאימה לפורטפוליו הנדל"ן של הראל". הראל סירבה להתייחס.

 

 

הראל מושקעת בקרן המנוף KCPS, שהעמידה לישראלום הלוואה של 105 מיליון שקל, ועדיין לא קיבלה החזר. קרן המנוף מנהלת לאחרונה מו"מ מול ישראלום, שבמסגרתו יואץ ככל הנראה לוח הסילוקין של הקרן. סביר להניח כי לא זו העובדה שעמדה ברקע להודעת ההתפטרות של הראל, שכן ההשקעה בקרן המנוף בוצעה כבר ב־2009, בעוד שהראל מדגישה כי הנסיבות להתפטרות נוצרו רק לפני כשבוע.

 

לאחר התפטרות הראל (שהחזיקה אג"ח בהיקף של כ־20 מיליון שקל ערך נקוב), חברי הנציגות שנותרו בישראלום הם שמואל אשל ממנורה מבטחים (11 מיליון שקל ערך נקוב) ודנאור ארז מפסגות (36 מיליון שקל ערך נקוב). לכלל ביטוח יש גם אחזקה משמעותית, אולם הנציג שנשלח מטעמם לאסיפות האג"ח – מרדכי משיטה, לא הגיש מועמדות, ככל הנראה מחשש לניגוד עניינים. זאת מאחר שכלל ביטוח נשלטת על ידי קבוצת אי.די.בי - שהיא השותפה הגדולה של ישראלום לשליטה בשופרסל.

 

ישראלום היא חברה פרטית, שנחשבת לתאגיד מדווח בשל חוב לבעלי אג"ח (סדרות ד', ה', ו') בהיקף כולל של כ־250 מיליון שקל (קרן וריבית). החברה פעלה בעבר בתחום הנדל"ן, אולם מאז 2009 ביצע מימוש נכסים מאסיבי בהיקף של מאות מיליוני שקלים, וכעת נותרה עם נכסי נדל"ן ספורים. ישראלום מחזיקה בכ־19% ממניות שופרסל, וב־85% ממניות פאלאס תעשיות הציבורית שעוסקת בייצור ושיווק של נרות, מגבונים ומוצרי אלומיניום ונייר.

הראל סירבה להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x