$
בורסת ת"א

הביקוש לעובדים בתחום הפיננסים נחתך ב-35%

נתוני חברת ההשמה נקודת פתיחה מעלים כי השחיקה ברווחיות של בתי ההשקעות הובילה לירידה של כ־15% ברמות השכר

אסף גילעם 08:1408.05.12

הביקוש לעובדים בתחום הפיננסים ירד ברבעון הראשון של 2012 ב־35% לעומת הרבעון המקביל - כך עולה מנתוני חברת נקודת פתיחה, המתמחה בהשמת עובדים בתחום החשבונאי ובתחום הפיננסי. מדובר בירידה של 20% לעומת הרבעון הרביעי של 2011.

 

מניתוח הנתונים עולה כי העובדים בתחום החשבונאות

נהנים מיציבות גדולה יותר לעומת העובדים בתחום הפיננסי, כאשר הם סובלים מירידה קלה בביקושים. ברבעון הראשון נרשמה ירידה בשיעור של 8% בביקושים לעובדים בתחום החשבונאי ביחס לרבעון המקביל אשתקד, וירידה שולית בשיעור של 2% ביחס לרבעון העוקב.

 

הסובלים העיקריים הם דווקא בעלי המשרות הבכירות יותר. בדומה לשנת 2011, עיקר הביקושים לעובדים בתחום החשבונאי ברבעון הראשון של שנת 2012 הנו לתפקידי הביניים ולתפקידים הזוטרים: מנהלי חשבונות, כלכלנים וכן תפקידי עוזרי חשבים וחשבים. עם זאת, בתפקידים הבכירים יותר, כגון סמנכ"לי כספים בכירים, או מנהלי מחלקות כלכליות, ישנה ירידה משמעותית, שמהווה המשך למגמת הירידה בביקוש לנושאי תפקידים בכירים מאז המשבר בשלהי שנת 2008.

 

"אי־בהירות מתמשכת"

 

אהוד כהן, מנכ"ל נקודת פתיחה, מציין כי "לאור אי־הבהירות המתמשכת ותחושת אי־הנוחות וחוסר הוודאות ביחס למצב המאקרו־כלכלי, ישנה מגמת סטגנציה הנמשכת כבר תקופה ארוכה". כהן מסביר כי "ארגונים וחברות חוששים לקבל החלטות בדבר קליטת עובדים חדשים והוספת תקנים. לעתים החלטות המתקבלות על פתיחת משרות חדשות מסתיימות בביטול המשרות או הקפאתן. גם מצד עובדים המועסקים במקום עבודה ישנו החשש לקחת סיכון, לשנות ולחפש מקום חדש. מצב זה יוצר חוסר ניידות של עובדים ותורם למגמת הסטגנציה".

 

המשבר עדיין כאן

 

מאז המשבר ב־2008 נסגרו ומוזגו עשרות בתי השקעות גדולים וקטנים בעקבות הידוק הרגולציה שמכבידה על הגיוסים של בתי ההשקעות וכן הפגיעה ברווחיות לנוכח הירידה בדמי הניהול. בסוף מרץ אף נחשף ב"כלכליסט" כי בתי ההשקעות דש ומיטב צפויים להתמזג ולצמצם במסגרת המהלך כ־200 משרות, כשההערכות בשוק הן כי ייתכנו מיזוגים נוספים בתעשייה.

 

הירידה בביקושים לכוח אדם בתחום שוק ההון ולעומתה העלייה במספר מבקשי העבודה בתחום זה אפשרו לחברות בשוק ההון להוריד את רמות השכר. "אנשי מקצוע בתחום שאינם עובדים או עובדים בתחום שחוששים למקום עבודתם מביעים נכונות להתפשר ולרדת ברמת השכר", מסביר כהן. מבדיקה שערכה נקודת פתיחה ביחס לרמות השכר בתחום שוק ההון, התברר כי השכר המוצע למשרות חדשות בתחום זה ירד בכ־15% מתחילת השנה, אולם כאשר בוחנים את היקף השכר כולל עמלות ובונוסים, הרי שרמת השכר הכוללת בקרב עובדי שוק ההון ירד אף בצורה חדה הרבה יותר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x