$
בורסת ת"א

בעלי המניות ב-EMG תובעים אישית את ממשלת מצרים

זאת לאחר שספקית הגז המצרית, EMG, קיבלה באמצע אפריל הודעה על ביטול חד צדדי של הסכם אספקת הגז ממצרים לישראל בעקבות החלטה של חברת הגז המצרית

גיא בן סימון וליאור גוטמן 09:3303.05.12

על רקע ההפרה החד צדדית של הסכם הולכת הגז: חברת אפמל הודיעה היום (ה') על הגשת פניה לבוררות בינלאומית בגין הפרה של הסכם ההשקעה בין מצרים לארה"ב. בתוך כך, בעלי המניות ב-EMG תובעים אישית את ממשלת מצרים בטענה כי היא אמורה להגן על משקיעים זרים.

 

המחלוקות עם ממשלת מצרים

עולות ברקע סדרה של ניסיונות כושלים מצד המצרים לערער על ערך ההשקעה ב-EMG.

 

ב-22 באפריל קיבלה ספקית הגז המצרית, EMG, הודעה על ביטול חד צדדי של הסכם אספקת הגז ממצרים לישראל בעקבות החלטה של חברת הגז המצרית, אשר נומקה בשיקולים מסחריים.

 

תביעת הבוררות האישית שהגישו בעלי המניות ב-EMG מהווה מסלול תביעה שונה ומקביל לזה שהגישה EMG עצמה כנגד חברת הגז המצרית, שם נטען להפרת חוזה.

 

בהודעת אמפל, שבאמצעותה מחזיק יוסי מימן ב-12.5% מ-EMG, נאמר שבין המדינות שבשמן תבעו בעלי המניות של EMG נוספו פולין וגרמניה. מדובר בחידוש שכן עד היום תבעו רק בעלי המניות הנוכחים. כפי שנחשף ב"כלכלסט", סם זל, המחזיק כ-12% מ-EMG, היה הראשון שתבע את ממשלת מצרים תוך ניצול הסכמים שיש לה עם ממשלת ארה"ב.

 

פולין הצטרפה כצד לתביעה בשל דרכונות הפולני של יוסי מימן, שתובע את מצרים בשמה. המדינה השלישית, גרמניה, הצטרפה כצד בשל משקיעים אחרים שמשתייכים ל-EMG, ועל פי הסברה ייתכן שמדובר בדוויד פישר או בגורם חדש שרכש בשלוש שנים האחרונות חלק ממניות חוסיין סאלם, בעל המניות העיקרי. סכום התביעה עלול להגיע ל-8 מיליארד דולר.

 

"הבוררות היא הדרך היחידה"

 

במצרים כבר הבינו כי פרשיית ביטול הסכם אספקת הגז לישראל צפוי לעבור למישור המשפטי. יו"ר חברת האחזקות המצרית לגז טבעי, המהנדס מוחמד שעייב, כבר הבהיר בראיון לעיתון "אלמסרי אליום" כי בפני שני הצדדים עומדת רק דרך אחת - והיא דרך הבוררות. "ההחלטה היא סופית ואינה ניתנת לדיון נוסף. הבוררות היא הדרך היחידה בפני שני הצדדים כדי להכריע מי צודק בסכסוך", אמר.

 

לדבריו, מצרים כבר הגיעה להסכמה עם משרד בינלאומי גדול לענייני חוק כדי שייצג אותה בתהליך הבוררות. הוא לא חשף את שם המשרד.

 

שרת שיתוף הפעולה הבינלאומי של מצרים, פאיזה אבו נגא, טענה לאחר ההפרה החד צדדית, כי אין מניעה לחדש את ייצוא הגז הטבעי לישראל על סמך "הסכם חדש שיכלול תנאים ומחירים חדשים". הדברים צוטטו בשמה בסוכנות הידיעות הרשמית של מצרים.

 

השרה הדגישה כי להסכם שנחתם בזמנו עם EMG אין שום קשר לממשלת מצרים. לדבריה, רשות הנפט המצרית הזהירה בעבר את EMG חמש פעמים כי היא מפרה באופן בוטה את ההסכם, בכך שהיא לא משלמת עבור הגז.

 

EMG משמשת כספקית הגז המצרי בכך שהיא רוכשת את הגז מהמצרים ומוכרת אותו ללקוחות בישראל. בין השותפים ב-EMG ניתן לציין את איש העסקים יוסי מימן, שמחזיק באמצעות אמפל ומרחב שבשליטתו ב-20.66% מהחברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x