$
בורסת ת"א

מנהלת לשעבר בוורדינון נדל"ן נתבעת ומאשימה את ורדינון בהעלמת מס

ענת מרום, דירקטורית לשעבר בחברה־הבת הגיאורגית אורטם, נתבעת בגיאורגיה על מעילה בכספי החברה. בתגובה הגישה מרום תביעה לביהמ"ש בישראל, שבה היא טוענת לשורה של פעולות לא כשרות שביצע בעל השליטה בחברה, דן ורדינון

לירוי פרי 09:0524.01.12

חברת ורדינון נדל"ן, שבשליטת דן ורדינון, מוצאת את עצמה בתוך סבך משפטי מול אחת מבכירות החברה בעבר - ענת מרום, לשעבר דירקטורית מנהלת בחברה־הבת הפרטית של ורדינון בגיאורגיה, אורטם (ORTAM). לא מדובר כאן בכסף גדול או בחברה מלאת עניין, אלא בעיקר בסימני שאלה הנוגעים להתנהלות שאינה כשרה, ושעולים מכתבי התביעה שהגישו הצדדים זה כנגד זה. כעת חושף "כלכליסט" את המידע שלא פורסם לציבור המשקיעים של ורדינון.

 

הגרסאות מתפצלות

 

ורדינון נוסדה ב־1928 וצברה מוניטין עולמי בייצור טקסטיל כחול־לבן. בתחילת 2007 נמכרה פעילות הטקסטיל לקבוצת אלון של דודי ויסמן, לפי שווי חברה של כ־42 מיליון שקל. את המזומנים השקיעה ורדינון בתחום הנדל"ן במזרח אירופה, בהודו, בספרד ובגיאורגיה. ב־2007 עוד הספיקה החברה לבצע כמה עסקאות נדל"ן מוצלחות, אולם אז התנפצה הבועה שחתכה את שווייה לכ־27 מיליון שקל בלבד כיום.

 

באמצע דצמבר האחרון שיגרה ורדינון לבורסה הודעה שלפיה "מנהלת בחברה־הבת הגישה כנגד החברה, בעל השליטה בה והחברה־הבת תביעה לסעדים הצהרתיים ולמתן צו החוסם את החברה־הבת מנקיטת הליכים בגיאורגיה כנגד המנהלת, המעלה טענות חמורות לגבי התנהלות החברה ובעל השליטה בה בקשר עם נכס של החברה־הבת בגיאורגיה. החברה, ולידיעתה גם בעל השליטה בה, דוחה מכל וכל את הטענות שעלו בתביעה, שלהערכתה נועדה לסכל את ההליכים המשפטיים שננקטו כנגד המנהלת". ההודעה אינה חושפת פרטים, אך בדיקת "כלכליסט" מגלה כי מאחורי אותה הודעה עומדת מחלוקת אישית ומקצועית בין מרום לבין החברה והעומד בראשה, דן ורדינון.

 

הסאגה החלה ב־2007, עת נרקמה השותפות בין ורדינון לבין מרום, שרכשו ביחד קרקע חקלאית בגיאורגיה בהיקף של 10,000 מ"ר. על פי כתב התביעה והסכם ההשקעה, תג המחיר שנקבע לקרקע עמד על כ־1.1 מיליון דולר, והמימון עבורה אמור היה להתחלק על פי שיעור ההחזקה שנקבע בין הצדדים לעסקה - 95% לחברת ורדינון ו־5% לטובת מרום.

 

אלא שכאן מתפצלות הגרסאות. מרום סיימה את עבודתה כדירקטורית מנהלת בחברה־הבת ביולי 2010. כתשעה חודשים לאחר מכן קיבלה מכתב התראה מוורדינון, שבו נדרשה, בין היתר, לשלם 68 אלף דולר בשל העובדה כי נטלה לידיה 5% נוספים ממניות אורטם (הגדילה את אחזקתה ל־10%) שלא כחוק, ועוד מאות אלפי דולרים בגין משיכות מחשבון הבנק של אורטם ללא תיעוד חשבונאי.

 

"מנוף לחץ סחטני"

 

בספטמבר האחרון הוגשה תביעה כנגד מרום מטעם אורטם, אשר כפופה לדין הגיאורגי. בכתב התביעה נטען, בין היתר, כי מרום מעלה בכספי אורטם ונטלה אותם לכיסה. בתגובה הגישה מרום תביעה נגד דן ורדינון וחברת ורדינון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שבה היא מגוללת את גרסתה, שלפיה דן ורדינון מפעיל עליה לחצים כבדים "קנטרניים וכוזבים, המהווים מנוף לחץ סחטני כנגדה, על מנת להתעשר על גבה".

 

בתביעתה מפרטת מרום שורה של פעולות שנקט ורדינון, שאינן כשרות לכאורה, כגון העלמות מס ורישום חשבונאי מטעה. כל המשיכות, לטענתה, בוצעו בהוראת דן ורדינון, ונועדו לשרת את התחמקותו מרשויות המס השונות בישראל ובגיאורגיה. עוד טוענת מרום כי בשל העובדה ששווי הקרקע הופחת בדו"חות ורדינון בכ־4 מיליון שקל, מנסה כעת דן ורדינון לקבל ממנה סכומים שיזרמו ישירות לכיסו. עורכי דינה של מרום טענו כי הטיפול במחלוקת בין הצדדים צריך לעבור לבית משפט ישראלי, והעריכו כי ורדינון מנצל את מדיניותו המחמירה של הדין הגיאורגי ביחס לעבירות הנטענות כלפי מרום.

 

בקשתה של מרום להעביר את התביעה לישראל נדחתה, ולפיכך הוגש אתמול ערעור על ההחלטה.

 

עורכות הדין שרון קלינמן והילה פרנקו ממשרד קלינמן נאור, המייצגות את ורדינון, מסרו בתגובה כי "כנגד מרום מתנהלת זה מכבר תביעה כספית בגיאורגיה, בקשר לכספים שנמשכו על ידיה שלא כדין מחשבון חברה גיאורגית שאותה ניהלה. התביעה בישראל הנה מופרכת וחסרת יסוד, אשר הגשתה ופרסומה בתקשורת נעשו בניסיון להפעיל לחצים פסולים על ורדינון, כדי למנוע את בירור התביעה כנגד מרום".

 

ורדינון פנתה לבית המשפט בבקשה לסלק על הסף את התביעה כנגדה, או לחלופין להורות על עיכוב הליכים ועל דחיית המועד להגשת כתב הגנה עד להכרעת בית המשפט בגיאורגיה. לטענת עורכי הדין של ורדינון, עיקר טענותיה של מרום מופרכות ונועדו בעיקר לכסות על הטענות שהופנו כנגדה ולהעביר את התיק לישראל.

 

עו"ד אורי דניאל, המייצג את מרום, ציין בתגובה כי "ניסיונות ורדינון לחמוק מבירור תביעתה המוצדקת של ענת מרום נגדה אינם במקומם ולא יעמדו במבחן המציאות המשפטית. ההליכים המשפטים שהופעלו נגדה בגיאורגיה נועדו למנוע את בירור טענותיה נגד ורדינון בישראל, שבמסגרתו עשויים להתברר גם עניינים הנוגעים להתנהלות החברה הציבורית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x