$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": קרן ההשקעות TPG במגעים עם סקיילקס לרכישת 16% מפרטנר

סקיילקס פתחה בתהליך למכירת נתח מאחזקתה בחברת הסלולר. פרט לקרן ההשקעות האמריקאית, שרכשה 25% מפעילות הקפה של שטראוס ב־2008, שתי קרנות נוספות פנו בנושא לבעל השליטה בחברה, אילן בן־דב

גולן חזני, לירוי פרי וגילעד נס 06:5326.12.11

קרן ההשקעות האמריקאית TPG (טקסס פסיפיק גרופ) מנהלת מגעים להשקעה בחברת פרטנר. ל"כלכליסט" נודע כי נציג של הקרן יצר קשר לאחרונה עם אילן בן־דב, בעל השליטה בפרטנר, ובין הצדדים התקיימו שיחות לגבי אפשרות של רכישת נתח מפרטנר על ידי הקרן, כשאפשרות נוספת שנידונה היא רכישת נתח מסקיילקס באמצעות השקעה לתוך החברה ובחלק נוסף ישירות ממניותיו של בן־דב.

 

לצד TPG קיימות שתי קרנות נוספות שהביעו התעניינות בהשקעה בפרטנר, דרך אנשי קשר ובנקי השקעות. מדובר ברכישה של 16% ממניות החברה. TPG הוקמה ב־1992 ומנהלת כיום כ־50 מיליארד דולר ופועלת ב־40 מדינות, כשההשקעה היחידה שביצעה בישראל עד כה היתה ברכישת 25% מחברת הקפה של שטראוס תמורת 293 מיליון דולר בשנת 2008. החברה מושקעת גם בתחומי המדיה והתקשורת, הצרכנות, הפיננסים, התעשיה, שירותי בידור וטכנולוגיה.

 

הצורך במזומנים הכריע

 

מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

לפני כחודשיים עוד הכחישו בן־דב ומנהליו, כי סקיילקס מנהלת מו"מ להכנסת שותף אסטרטגי לפרטנר, אלא שאתמול (א') בשעות הערב כבר הודיעה סקיילקס, כי "דירקטוריון החברה החליט להתקשר עם בנק השקעות בינלאומי, על מנת שינהל עבור החברה תהליך למכירת נתח מאחזקתה בפרטנר". ההודעה מגיעה ימים ספורים בלבד לאחר הודעתה על מו"מ למכירת 50% מפעילות המכשירים הסלולריים מתוצרת סמסונג לטדי שגיא תמורת 300 מיליון שקל, מו"מ שנכשל יום אחד לאחר מכן.

 

סקיילקס מחזיקה ב־44.5% ממניות פרטנר, מתוכן 16.6% הנן מניות חופשיות, אשר אותן (חלקן או כולן) תנסה למכור פרטנר במחיר גבוה משמעותית ממחיר השוק. שווי כלל המניות החופשיות עמד נכון לאתמול על כ־860 מיליון שקל, כאשר ההערכות הן כי בן־דב ינסה למכור אותן בשווי כפול.

 

"מטרת המכירה הנה לחזק את מבנה ההון של החברה. החלטת הדירקטוריון באה גם בעקבות פניות מצד גורמים שונים, ובהמשך לביקוש של קרנות בינלאומיות להשקעה בחברות טלקום בעולם", כך נכתב בהודעת החברה.

 

ההודעה מרמזת בעיקר על העסקה שפורסמה בסוף השבוע, במהלכה מכרה Orange העולמית את הבעלות (100%) בחברת הסלולר שלה בשוויץ לקרן אייפקס תמורת 2.1 מיליארד דולר, סכום שמשקף מכפיל 6.5 על ה־EBITDA של החברה הנרכשת.

 

לסקיילקס חוב פיננסי של 3.2 מיליארד שקל. הדיבידנד החריג שחילקה פרטנר במרץ 2010 בהיקף 1.4 מיליארד שקל, שימש את סקיילקס לפירעון החוב כלפי הבנקים, וכיום מחזיקי האג"ח הם ספקי החוב היחידים שלה. בשנתיים הקרובות תידרש סקיילקס לפרוע חוב בהיקף של כ־631 וכ־608 מיליון שקל בהתאמה, כאשר לרשות החברה עומדים שני מקורות תזרימיים (דיבידנדים מפרטנר ופעילות סמסונג), בנוסף ליתרת מזומנים של 452 מיליון שקל.

 

עומס פירעונות ב־2014

 

בשנת 2014 סקיילקס תידרש להתמודד עם עומס פירעונות בהיקף כולל של כ־1.6 מיליארד שקל, שנובע בעיקר מפירעון הלוואת מוכר שהתקבלה מהאצ'יסון, בעלת השליטה הקודמת בפרטנר. הכנסת שותף לפרטנר יספק לחברה "אוויר לנשימה" לשנים הבאות.

 

מניית סאני אלקטרוניקה, החברה־האם של סקיילקס, צנחה אתמול בכ־18.5% עוד בטרם פרסמה סקיילקס את הודעתה לאחר שעות הפעילות של הבורסה. איגרות החוב של סאני חתמו את היום בירידות של עד 2.6% והן משקפות תשואה לפדיון של 28%. אגרות החוב הארוכות של סקיילקס משקפות תשואה לפדיון של כ־25%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x