$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - ליאו נואי לרשות ני"ע: רכשתי מניות שופרסל לפני העסקה

יומיים לפני החתימה על מכירת השליטה בשופרסל לאיש העסקים ליאו נואי, רכש בנק ברקליס עבורו מניות שופרסל בהיקף של כ־10 מיליון שקל, ומחיר המניה זינק. פרקליטיו של נואי: "הלקוח שלנו רכש המניות לפני תחילת המו"מ על רכישת השליטה"

גולן חזני 06:5723.10.11

איש העסקים ליאו נואי הוא הלקוח שעבורו רכש בנק ברקליס מניות של שופרסל, יומיים לפני שנואי עצמו חתם על מזכר ההבנות לרכישת השליטה בחברה מידי קבוצת אי.די.בי, כך נודע ל"כלכליסט".

 

נואי ביצע את רכישת המניות באמצעות בנק ברקליס ב־10 באוקטובר ובאותו היום זינקה המניה ב־7.11%. יומיים לאחר מכן, ב־12 באוקטובר בשעה 5 בבוקר, נחתם מזכר הבנות בלתי מחייב למכירת מניותיה של דסק"ש בשופרסל (46%) לליאו נואי ולקבוצה שבשליטת מתיו ברונפמן ושולם פישר - עסקה שהיקפה הכולל הסתכם ב־2.42 מיליארד שקל. חלקו של נואי בעסקה עומד על 1.7 מיליארד שקל.

 

 

היקף המניות המדויק שרכש ברקליס עבור נואי אינו ידוע לחלוטין, אולם בשוק ההון העריכו כי מדובר ברכישות בהיקף של 0.3% ממניות שופרסל. שופרסל נסחרה בשווי של 3.5 מיליארד שקל, כך ששווי המניות שרכש נואי הוא כ־10.5 מיליון שקל.

 

בתחילה פנה בנק ברקליס לדסק"ש, בעלת השליטה בשופרסל, בהצעה לרכוש את המניות ממנה. אולם משנענה בשלילה, רכש אותן משני גופים מוסדיים במהלך המסחר בבורסה. המניה שזינקה כאמור באותו היום ריכזה גם מחזור גבוה של 21.7 מיליון שקל — כ־0.6% ממניות החברה — לעומת מחזור ממוצע של 1.8 מיליון שקל.

 

כאמור, ל"כלכליסט" נודע כי הלקוח של בנק ברקליס שרכש את המניות הוא חברה זרה שלואי נואי ובניו הם בעלי המניות שלה. רכישה כזו אינה מעוררת שאלות מיוחדות בדרך כלל, ויש להניח שאנשים המנהלים עסקים של מיליארדי שקלים קונים ומוכרים מניות בהיקפים של מיליוני שקלים באופן קבוע. אולם כאשר רכישה כזו מזניקה את המניה ויומיים מאוחר יותר מתברר שהשליטה בחברה עברה לידיים אחרות ובמחיר גבוה במיוחד לעומת שווי השוק - יש להניח שיהיה מי שיבדוק תנודה חריגה זו.

 

ממידע שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי בסוף השבוע שיגר נואי (כנראה בעקבות גל השמועות והפרסום ב"כלכליסט") ביוזמתו, באמצעות פרקליטיו, מכתב לרשות ניירות ערך. במכתב מודיעים הפרקליטים לרשות כי משפחת נואי רכשה מניות, באמצעות ברוקרים מלונדון, בסדרה של רכישות, שהאחרונה בהן נעשתה ב־10 באוקטובר. עורכי הדין של נואי כותבים לרשות כי "הרכישות נעשו לפני תחילת המו"מ עם אי.די.בי, שהחל למחרת, ולפני בדיקות הנאותות שהחלו רק בעקבות חתימת העסקה יומיים לאחר מכן. הלקוח שלנו ביצע את הרכישות על סמך מידע שהיה חשוף לציבור, ולא מעבר לכך".

 

מרשות ני"ע נמסר בתגובה כי "הרשות עוקבת בקביעות אחרי כל פעולה בשוק ובמיוחד אחרי פעולות חריגות". 

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x