$
בורסת ת"א

לבעלי האג"ח של דוראה נמאס: דורשים פירעון מיידי

לכלכליסט נודע כי קבוצת ד.נ.מ.ר נסוגה מהצעתה להסדר חוב לאחר שהתאכזבה מבדיקות הנאותות שערכה לדוראה

לירוי פרי 06:5507.09.11

לאחר חודשים של המתנה וארבע הצעות שונות להסדר חוב (שבחלקן כבר עלו על שרטון), פקעה אתמול סבלנותם של בעלי איגרות החוב של דוראה: הם החליטו להעמיד את החוב כלפיהם - המסתכם בכ־210 מיליון שקל - לפירעון מיידי. המשמעות: חברת הנדל"ן שבשליטת בצלאל איגר מתקרבת בצעד גדול לעבר הקפאת הליכים ופירוק.

 

מחזיקי האג"ח מסדרות ב' וד' הם שהחליטו ברוב גדול להעמיד את החוב לפירעון מיידי. גם מחזיקי הסדרה הקצרה ביותר, א' (הנפרעת בשנים 2011–2012), הצביעו ברוב מוחלט על העמדת החוב לפירעון מיידי, אלא שלצורך קבלת החלטה שכזו דרוש רוב של 75% לפחות ו"רק" 65% תמכו בהחלטה. הסיבה לאי־השגת הרוב הנדרש טמונה בעובדה שמחזיקי הסדרה הקצרה היו עשויים לקבל את כספם במקרה של הסדר חוב. כך או כך, ברגע שאחת הסדרות עומדת לפירעון מיידי במצב של חדלות פירעון, ממילא הדבר חל גם על שאר הסדרות.

 

בחודשים האחרונים כינסו בעלי האג"ח של דוראה לא מעט אסיפות שבמהלכן שמעו מאיגר, המשמש גם כיו"ר וכמנכ"ל החברה, את אותו פזמון: "אנחנו מחפשים משקיע ומבקשים מכם ארכה של שלושה חודשים נוספים בפירעון החוב. פירוק לא משתלם לכם כי תקבלו הרבה פחות אם ניאלץ לממש נכסים תחת לחץ".

 

תחילה הגיעה הצעה מטעמה של נאוסיטי שבשליטת של אהוד בן ש"ך, שגילמה "תספורת" של כ־65% לבעלי האג"ח. עם זאת, בן ש"ך הציע להזרים כ־45 מיליון שקל לדוראה. מאוחר יותר הגיעה הצעה מכיוונה של חברת ד.נ.מ.ר, שבשליטת משפחת עמר מז'נבה, וזאת בתיווכו של פרופ' אמיר ברנע. ההצעה גילמה תספורת של כ־40% והזרמה של 75 מיליון שקל לחברה.

 

בעוד שההצעה הראשונה של בן ש"ך עדיין עומדת על הפרק, המשקיעים מז'נבה החליטו לנטוש. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת ד.נ.מ.ר התאכזבה מבדיקות הנאותות שערכה לדוראה, כמו גם ממצבה הפיננסי הרעוע ומחובות העתק לנושים המובטחים - קרן בראשית ופסגות (שלהם חבה דוראה כ־160 מיליון שקל בריבית של כ־8%). זאת הסיבה שבגללה המשקיעים לא ראו את ברנע באסיפות האג"ח האחרונות.

 

מאוחר יותר הגיעו עוד שתי הצעות מכיוונו של איגר עצמו, אולם שתיהן כללו הזרמה זניחה של מיליוני דולרים אחדים לחברה. בכיר בשוק ההון ובעל ותק בייצוג בעלי אג"ח אמר אתמול ל"כלכליסט" כי הסדר חוב נמדד כמעט אך ורק בהזרמת כספים לחברה ובדוראה נדרשת הזרמה משמעותית. גם המשקיעים בטאו ובדלק נדל"ן צריכים לשים את האצבע בדיוק על הנקודה הזאת. נוסף על כך, אם ההסדר לא פותר את החובות לנושים המובטחים, הרי שבעוד שנה־שנתיים יהיה צורך בהסדר חוב נוסף.

 

הצעד האחרון של בעלי האג"ח אינו סותם את הגולל על דוראה, אלא רק מגביר את הלחץ על איגר למצוא משקיע רציני. החברה סובלת כיום מגירעון בהון חוזר (סולו) של 385 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x